Политика

Нацията е неграмотна, щом като имаме такива премиери. Накрая в страната ще са останали само членовете на ГЕРБ!

Нацията е неграмотна, щом като имаме такива премиери. Накрая в страната ще са останали само членовете на ГЕРБ!

boiko4

Да публикуваш управленската си програма в месеца, в който почти всички хора са в отпуск, да демонстрираш желание за изпълнение на програма след като вече си сключил коалиционно споразумение, говори за отбиване на номера.

Това коментира пред Фрог нюз политологът Арман Бабикян.

Нормалната логика е един кабинет да дойде на власт с програма, зад която застава, за да може когато един парламент гласува в полза на едно правителство да знае, че не гласува просто заради удоволствието на един човек, или от съчетанието от интереси на няколко партии с персонални назначения по отделни министерства, а гласува за изпълнението на политически проект за програма за управление.

Очевидно България като парламентарна република за пореден път избра кабинет, който е съгласуван на база кой има повече хора в Народното събрание и кой на кого е симпатичен.

Програмата на Реформаторите беше огромен ферман. Някои каза ли каква част от тези точки са изпълнени и каква част не. Някой каза ли защо не са изпълнени? Същото наблюдавахме с по-предното правителство. Никой няма намерение да реализира точките от управленската програма. На власт сме заради самата власт, а дали ще се случи нещо от обещаното, е все тая. Понеже вече никой не вярва в това и никой не държи сметка.

Факт е, че суверенът в лицето на българския народ и парламентът като негов представител също не проявяват минимален интерес да видят дали една управленска програма се изпълнява. Нито един народен представител от управляващата партия не изпитва свян, за да попита от името на своите избиратели дали точка Х е изпълнена, кога ще се изпълни, защо не се изпълнява и как така не е планирана в бюджета за догодина.

От време на време се появява един напечен човек, който обяснява, че няма безработица, и че не работят мързеливите и неграмотните. Неграмотна е нацията след като имаме такива министър-председатели. Когато 2 млн. души са се изселили от тази страна, защото или няма работа, или няма справедливост, или няма бъдеще за децата, е лесно да се похвалиш с липса на безработица. След няколко месеца можеш да се похвалиш, че вече няма престъпност. Накрая може да се похвалиш, че в страната са останали само членовете на ГЕРБ. Това е цинизъм.

Източник: Фрог нюз
loading...
0
Политика

More in Политика

ГЬОРЕВА1502182372

НАГЛОСТ! ГЕРБ-ерка си направи частна детска градина в общинско заведение в Перник, кръсти го „Бедни и богати“, чака финансиране от държавата!

август 8, 2017
Рубин67dd9743d186788e77c8bb0be7419da4

България не покрива изискванията за отпадане на визите за САЩ, отсече посланик Ерик Рубин! Ето какво каза за скандала с КТБ!

август 8, 2017
радев1485515654-dsc-0298jpg

Радев наложи вето на промените в Закона за опазване на околната среда!

август 8, 2017
Boyko-Thracian-Cliffs

Я вижте кой реже лентата и хвали голф-игрището, заради което съсипа Добруджа… а се прави на ударен! (ВИДЕО)

август 7, 2017
КТБktbfail

US адвокатът на Цв. Василев пред bTV: Тръмп може лично да се занимае с казуса за фалита на КТБ!

август 6, 2017
ЧЕРВИМ1502006777-bbbb

Борисов с кохорта министри пред недоволните за „Комплекс Калиакра“: Седим пред вас и се червим! И трябва да плащаме… (СНИМКИ)

август 6, 2017