ОБЩЕСТВО

Рекет срещу „зърнари” от Добруджа скрила пушилката ”Суджукгейт” – отказали да плащат на ГЕРБ „по нови тарифи“!

Рекет срещу „зърнари” от Добруджа скрила пушилката ”Суджукгейт” – отказали да плащат на ГЕРБ „по нови тарифи“!

ЗЪРНАРИzerno-s-dengami.lpg
Рекет над земеделски милиардери се прикрива зад аферата със суджуците. Притежатели на милиони декари земи в Добруджа и други райони отказали да плащат на ГЕРБ „по нови тарифи” и били притискани с компромати.
Името на най-големия от тях е замесено в отвличането и изчезването на плевенския бизнесмен Йоско Исаев, за когото приятели и близки смятат, че е убит, за да му бъдат откраднати фирмите, твърди сайтът „Фрогнюз“.
Зърнопроизводителят редовно се отчитал на ГЕРБ, а партията била „чадър” срещу прокурорски и провеки на службите. От година обаче го притискали, че може да стане обвиняем заради Йоско. Това съобщиха за Фрог нюз източници от държавното обвинени и депутати. Депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов е бил „човекът на Борисов” за посредничество при събиране на „кръвния данък” (така го наричат потърпевшите бизесмени) от т.нар. „зърнари”.

Още преди време Борисов бе заявил публично:Зърнопроизводителитебяха при мен и хората трябва да знаят, че от Бентли им започватколите.

 

Отказалите да плащат рекет били заплашвани, че цялата държава ще се стовари върху тях. Мартинов бил обвинен, че не се справя със „задължението си”, разприказвал се за „схемата на ГЕРБ” и затова бил ударен.

 

Сред бизнесмените, които трябвало да се отчитат редовно на управляващите са най-големите фирми в бизнеса. Някои от тях споделят, че ако не превеждат всеки месец „такса спокойствие” бизнесът им ще бъде ликвидиран за нула време чрез прокурорски, финансови и данъчни проверки. Още поне пет институции щели да бъдат включени в „акциите” по „прилагане на закона”.

 

Над 200 плащания към политици, прокурори, данъчни, ченгета и шефове на контролни органи извършвам редовно, оплакал се един от най-големите в бизнеса. Според него властимащите периодично замесвали името му в скандали и дори в убийство, за да го шантажират със заплахи за обвинения, арести и затвор.

 

Аферата със суджуците била сътворена, за да бъдат предупредени всички, които разкриват и свидетелстват за рекет от страна на управляващите. Оплакалите се от действията на властници в момента са подложени на репресивен натиск от всякакви институции, а говорителката на главния прокурор Сотир Цацаров – Румяна Арнаудова, която водеше прокурорската бригада в Добрич и обещаваше защита на пострадалите – я няма никаква да ги защити, оплакват се те. Манипулираха ни, за да им свършим мръсната работа, след това ни удариха, за да предупредят други, които биха свидетелствали срещу управляващите.

фРОГНЮЗ

http://www.frognews.bg/novini/reket-sreshtu-zarnari-skrila-pushilkata-sudjukgeit.html
loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

СЛЪНЧАКА1502686493-lksndfgsfd

Туристическа война в разгара на сезона! Босове на заведения в Слънчака проговориха за скандала с В. Симеонов: ще става страшно! СНИМКИ

август 14, 2017
общ-изглед-зала-парламент-бгнес(1)

Депутатите вдигнаха драстично разходите си за консултанти, нито един не е отчел какви допълнителни пари е получил!

август 14, 2017
2b9fffb72b68fa161b154747a1db5d5a

Жесток удар по мобилните оператори: Ако оспорваш сметка, не си длъжен да я плащаш!

август 13, 2017
768x432

Нинова, не е коректно да коментираш разговорите между премиера и президента!

август 13, 2017
ПЛЕВЕН660_14bb85886d13fc837cd9aaf25bea5fa9

Извънредно! Семейство с две деца е загинало в адската касапница край Плевен!

август 13, 2017
ВЪРГАЛА1502626730-1

Това със сигурност не сте го знаели! Колеги на Влади Въргала разкриха истината за него в писмо до медиите!

август 13, 2017