Политика

Румен Радев: Гарантирам сигурност на Цветан Василев, ако се върне в България и даде показания! (ВИДЕО)

Румен Радев: Гарантирам сигурност на Цветан Василев, ако се върне в България и даде показания! (ВИДЕО)

2111437312

 

„Гарантирам сигурност на Цветан Василев, ако дойде в България и даде показания“. Това обяви президентът Румен Радев в Ахелой по повод откритото писмо на съпругата на банкера Антоанета Василева, предаде БТВ.

 

С писмото тя поиска намесата на президента и защита за дъщеря си Радосвета Василева, която също беше замесена в делото за фалита на КТБ. На Радосвета Василева бе наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” по обвинение за пране на пари.

 

Президентът напомни също, че е разсекретил стенограмите от разговорите за КТБ, с което е помогнал за осветляване на обстоятелствата, довели до фалита на банката. „Василев може много да допринесе за разрешаването на този скандал, като даде валидни показания и доказателства. Според мен това трябва да стане в един прозрачен открит публичен процес”, допълни Радев.

 

„Целият скандал около Слънчев бряг показа няколко неща, които всъщност всички знаем. Едното е, че не се спазват законите наистина, но другото е, че институциите не работят достатъчно ефективно. Тази сутрин чух разумни призиви за диалог, надявам се правителството да го инициира. Надявам се той да бъде успешен и правилата да са ясни – предварително, да не се сменят в средата на сезона. И да се спазват от всички”, посочи държавният глава.

 

Държавният глава беше посредщнат с хляб и сол. Преди това той се срещна с кмета на Поморие Иван Алексиев.  На събитието присъстват областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, депутатите от ГЕРБ Ивелина Василева, Диана Саватева и Димитър Бойчев, и Петър Кънев от БСП.

Заедно с официалните лица, президентът ще присъства на възстановка на знаменателното историческо събитие, а по-късно ще се включи и в тържествено шествие… ВИДЕОТО ТУК:

https://btvnovinite.bg/article/bulgaria/rumen-radev-garantiram-sigurnost-na-cvetan-vasilev-ako-se-varne-v-balgarija-video.html

 
loading...
0
Политика

More in Политика

violin

Безпрецедентен скандал! Кмет продава на търг цяло кметство, причината ще ви изуми!

август 18, 2017
dans

Шефовете по Антикорупцията в ДАНС хвърлиха оставки!

август 18, 2017
ndk-286445-810x0

Експерт по сигурността с шокиращо предупреждение: София става мишена №1 с европредседателството ни догодина!

август 18, 2017
ВАЛzx860y484_3025675

Ти да видиш: най-после разкриха кой клати държавата! Маджо, Радо Слънцето, Маргините – посочи ги Валери Симеонов!

август 17, 2017
помощи80655_660_370.jpg.pagespeed.ce.lvvMzn7yxs

Ексклузивна новина от кабинета на ГЕРБ: Спират ПОМОЩИТЕ на безработни, отказали работа в бюрата по труда (ВИДЕО)

август 17, 2017
БОРЕ-ГДБОП1502960781-sistemen-bufer-18

Обадих се на въпросния господин и се посмяхме… Някой път се престарават и става така, че да те е срам!

август 17, 2017