Политика

Руски сайт гръмна: България моли Русия да ремонтира нейните МиГ-ове! Каракачанов вече провел преговори с корпорацията!

Руски сайт гръмна: България моли Русия да ремонтира нейните МиГ-ове! Каракачанов вече провел преговори с корпорацията!

samoletir
България очевидно се е насочила не към покупка на нови военни самолети, а към ремонт на старите си МиГ-ове, съобщи ”Газета”.
Според руския сайт, военният министър Красимир Каракачанов вече е провел преговори с шефовете на руската корпорация „МиГ“ и е помолил да му бъде дадена оценка на основен ремонт на изтребител МиГ 29. Засега информация за подобни контакти от българска страна обаче липсват.
България разполага с 15 изтребители от този тип и 14 самолета Су-25.

Според експерти, ремонт от този тип на МиГ 29 струва почти толкова, колкото нов самолет. Разбира се, ако няма политическа цена, дадена специално за София от Русия. Досега българските военни самолети бяха обслужвани по договор от руската корпорация, но този договор изтече през 2015 година.

Тогавашният министър на отбраната Николай Ненчев потърси Полша за ремонт на самолетите и обяви, че поляците са дали оферта със 600 000 евро по-ниска за всеки самолет, отколкото руснаците. Но това така и не се случи.

България е член на НАТО от 2004 година, но е единствената страна в Алианса, която има само  руски военни самолети.Какво ще реши правителството на Борисов за военната авиация, предстои да видим.

Фрогнюз
http://frognews.bg/novini/ruski-sait-gramna-balgariia-moli-rusiia-remontira-neinite-mig-ove.html
loading...
0

More in Политика

768x432

Боян Чуков: Договорът с Македония мирише на суров петрол!

август 2, 2017
rubin

Посланикът на САЩ: Тука сме и ще останем! Някой целенасочено плаща, за да разпространява песимизъм, че живеете по-зле и сте направили грешен избор с ЕС и НАТО!

август 1, 2017
БАЦЕ655-402-bojko-borisov

Борисов взриви форумите с нагло изказване: „Безработица у нас реално няма. Има за тези, които не искат да работят!“…Особено за без пари!

август 1, 2017
71910_660_370

Европейската комисия и „речта на омразата“: Над 16 000 човека ще бъдат арестувани у нас, прогнозираме по думите на Мария Габриел!

юли 31, 2017
СИМЕОНОВsimbor

Симеонов към пенсионери: Приоритетите на ГЕРБ са строителството и санирането. Там се краде най-много!

юли 31, 2017
0012

След 100 дни управление ГЕРБ още нямат програма, всичко върви на самотек и автопилот!

юли 30, 2017