СВЯТ

Тайна операция: КГБ ли стои зад създаването и песните на световноизвестни музикални групи, направили фурор на западната сцена?

Тайна операция: КГБ ли стои зад създаването и песните на световноизвестни музикални групи, направили фурор на западната сцена?

1502850943-classic3pistolsmatlock
Sex Pistols, Clash, Ramones и други култови пънк групи се оказаха креатури на СССР според изказване на бившия агент на КГБ Александър Волошин. Целта била да се създадат нихилистични настроения и хаос сред младежите на Запад.
В интервю пред Националната руска телевизия (НТВ), той заяви, че че Съюзът на съветските социалистически републики (СССР) стои зад създаването на пънк сцената от 70-те години и финансира големи групи като по-горе изброените.
„Правителството на СССР по онова време изразходва стотици милиони рубли за тази тайна операция, предназначена да създаде абсолютен хаос и да обърне западните младежи към нихилистичната и антиамериканска идеологии“, обясни агентът.
Той разказа още, че едни от най-популярните песни на Sex Pistols дори са написани от екип психолози и дейци на военната пропаганда на Съветския съюз. Послания като „аз съм анархист“, „Бог спаси кралицата от фашисткия режим“ и „без бъдеще“ са имали за цел да прокарат вълна от цинизъм, насочена към към властта, да насърчават употребата на тежки наркотици и да примамват младежите с революционни идеи.
„Нашата мисия беше да използваме нагласата на тийнейджърите в наша полза и да превърнем западното поколение в декадентска култура, която да организира въстания и да доведе западните демокрации до абсолютен хаос“, призна с гордост Волошин.

https://www.blitz.bg/stsena/tayna-operatsiya-kgb-li-stoi-zad-szdavaneto-i-pesnite-na-svetovnoizvestni-muzikalni-grupi-napravili-furor-na-zapadnata-stsena_news536765.html
loading...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

768x432

Държавният департамент на САЩ: Мормони, Свидетели на Йехова и мюсюлмани се оплакват от тормоз в България! И призовава…

август 15, 2017
МИРkjhgfghjklkjhgfhjk

Проблемът на САЩ не е с Путин, а с Русия! Вашингтон трябва да приеме, че тя скоро няма да се превърне в либерална демокрация!

август 15, 2017
1502775051-kuhhhh

Кунева се уреди на висок пост в Брюксел, не е ясно дали е подписала документа за конфликт на интереси (СНИМКА)

август 15, 2017
00052318

„Ню Йорк таймс“: Защо жените по време на соц-а правеха по-добър секс?

август 14, 2017
БАЛИСТИЧНИ4139342868

The Diplomat гръмна със секретен доклад на ЦРУ: Бойните глави на КНДР могат да достигнат континенталната част на САЩ!

август 14, 2017
болкан0000350207-article2

Independent Balkan News Agency: Бъдещето на България – ромите!

август 14, 2017