ЗАБАВНО

Шоуто на Борисов: Изгасили снощи лампата, щех да ги бия… СНИМКИ

Шоуто на Борисов: Изгасили снощи лампата, щех да ги бия… СНИМКИ

Всичко започна с митичното вече: …’Сички Parlez Vous Francais? С него премиерът Бойко Борисов счупи леда още снощи на летището, като на пракитка попита френския президент говори ли френски. Счупи и публиката от шеги… Всъщност министър-председателят трябваше така да изрази доволството си, след като под благия му поглед неколцина от делегацията посрещнаха Макрон с по 2-3 думи на родния му език. Когато след недългата върволица с високия гост се ръкуваха шефът на президентския кабинет Иво Христов, а после и командирът на Военноморските ни сили контраадмирал Митко Петев, се вижда как „шефът“ доволен споделя с някого, че всички говорят френски, пише „Клуб Z“.

 

Макрон разбира, че домакинът щастлив казва нещо и се обръща към него с недоумяващо: „Мм?“… И тогава в типичния си непрунуден стил премиерът казва онова за „парле-ву-франсе“-то.

 

 

Вече загрял и отпочинал обаче, премиерът окончателно изби лафомера, след като днес организира за своя гост разходка в градините на двореца „Евксиноград“. Двамата – единият непринуден човек от народа и главен гид (в нашия случай), другият: лидер на една от великите сили, ядрена държава, членка на Г-7, се възхитиха на архитектурата на резиденцията, природата, гледката към морето, обсъдиха и сериозни теми. Всеки по свой си начин.

 

Макрон видимо бе впечатлен от двореца. На въпроса му „Кой е живял тук?“, Борисов сви рамене и каза: „Ми, тука са идвали на ваканция летно време“, като интелигентно спестява кои точно са „те“, които са си почивали.

 

 

Френският държавен глава се загледа в скулптурите на градинката. Премиерът искрено се зарадва на интереса на своя гостенин и подготви почвата и за посещение догодина: „Исках да усетиШ какво е тука. Догодина ще има председателство, ще дойдеШ пак.“

 

 

По една от алеите шеговито разкритикува загрижеността на НСО: „Беше тъмно, изгасили снощи лампата, да било по-сигурно! Щех да ги бия после. Като влезнах в градинката, викам:как – загасили!“

 

По пътя към терасата на градината, гледаща към морето, Борисов даде кратък урок по география: „Турция, България, Румъния, от другата страна – Грузия – срещу нас е Грузия. По-вдясно. А Крим е малко наляво…“ И обясни на Макрон, че сега дворецът се ползва при подобни посещения от хора, които го наемат за сватбии други празненства, а паркът е отворен за всички.

 

 

Макрон се възхити на гледката към морето. Премиерът услуживо посочи с ръка – „Ей го там Крим, където ти казах“. Двамата се подпряха на стар слънчев часовник. Президентът се заинтересува има ли делфини в морето. „О, да, много има“, заяви уверено Борисов. Тук вече премиер и президент подхванаха сериозен разговор – Борисов се вклини, че България има най-развитата газопреносна мрежа на Балканите. За няколко минути камерата се отдалечи от лидерите и ги остави да си поговорят на спокойствие.

 

На връщане през градината премиерът се похвали с постиженията на България по отношение на квотите за въглеродни емисии. „Ние бяхме глупави и още до 2013 г покрихме квотите до 2020 г – ветропаркове, соларни…“, пошегува се той.

 

На въпрос колко е чистата енергия в България като процент, той отсече „Над 20% – 27-28%… Много“. Първото число е най-точното.

Гласове

http://www.glasove.com/categories/intervyuta/news/shouto-na-borisov-izgasili-snoshti-lampata-shteh-da-gi-biya
loading...
0
ЗАБАВНО

More in ЗАБАВНО

евксиноград1503663541

Бойко пак блесна: „Казвам, че всички парле ву франсе“!… C’est vrai?“ (Наистина ли?), отвърна Макрон!

август 25, 2017
МОЛА1503600839-150358233020652

Безобразие! Това, което направи тази бургаска майка с детенцето си насред мола, потресе всички (СНИМКИ)

август 25, 2017
СНИМКИ80981_660_370.jpg.pagespeed.ce.bpYG8SmdiQ

Уникално! Тръмп, Макрон, Обама и Сидеров на едно място – вижте къде! ГАЛЕРИЯ ОТ ВПЕЧАТЛЯВАЩИ ГРАФИТИ

август 22, 2017
1503204781-big-2-forget-the-haters-they-re-in-l

Най-грозната булка в света взе съдбоносно решение да се промени! Днес наистина изглежда зашеметяващо! (СНИМКИ)

август 20, 2017
tabeli

”Във всяка къща-говедо”: Табели от соца вървят като топъл хляб, вижте най-търсените…

август 19, 2017
БРАДЪР1502874689-klndghdf

Фенове ли сте на сапунката „ВИП брадър“?! Вече е ясна първата кифла, която влиза – ще припаднете от смях! (СНИМКИ)

август 16, 2017