Анализи

National Interest: Ядрената война не може да се спечели, а следователно не бива и да се води!

National Interest: Ядрената война не може да се спечели, а следователно не бива и да се води!

ЯДРЕНА06a3e14f98b6f105499ad71c72943b12_XL

Вероятността от използването на ядрено оръжие в Европа отново стана предмет на спорове

Именно затова и Тръмп днес има възможност да повиши нивото на безопасност на американците по пътя на радикална промяна на инициативите спрямо Русия на базата на основопологащите принципи на студената война, пише The National Interest.

Доналд Тръмп има възможност да подобри отношенията си с Русия без ущърб за американските национални интереси, ако се върне към основополагащите принципи на студената война. Както напомня The National Interest, Москва притежава ядрен арсенал, способен да изтрие от лицето на земята САЩ, затова, за да се избегне подобен изход трябва да се използват методите, които САЩ употребяваха по време на битката им със СССР.

Необходимо е сътрудничество, защото днес, както и в епохата на студената война, американците и руснаците споделят жизнено важен общ национален интерес, който се заключава в предотвратяване на ядрената война. През 1991 година СССР прекрати съществуването си, но ядреният арсенал на свръхдържавата остана.

И доколкото периодът на полуразпада на плутония е 24 хиляди години, ядреното оръжие няма къде да отиде в продължение на още доста години.

“В самия разгар на студената война Рейгън нарече СССР империя на злото и беше пълен с решимост да го победи. В същото време той признаваше, както сам често припомняше на рицарите на студената война”, че ядрената война не може да се спечели, а следователно не бива да се води”, пише авторът на статията.

Според него, технологиите превърнаха Русия в непоносим, но неизбежен сиамски близнак на Америка и затова, каквото и да заслужава Русия, фактите говорят за самоубийствена мисия за всеки, който поиска нейното унищожение.

Както завършва изданието, президентът Обама дойде на власт с грандиозни амбиции по презареждане на отношенията с Русия и занижаване ролята на ядреното оръжие, но когато след осем години той напусна поста си, отношенията между САЩ и Русия бяха на толкова ниско ниво, колкото не са били никога до момента на края на студената война.

Източник: news-front.info
loading...
0
Анализи

More in Анализи

САНКЦИИ660_6cec5c6d2c78a460d331c165417ca84f

“Форбс”: Защо санкциите срещу Русия не проработиха?

август 17, 2017
Sir-John-Scarlett--007

Бомба в „Гардиън“ и свалено интервю с британски разузнавач: Железният юмрук на Путин провали плановете на Вашингтон и Лондон!

август 16, 2017
МИРkjhgfghjklkjhgfhjk

Проблемът на САЩ не е с Путин, а с Русия! Вашингтон трябва да приеме, че тя скоро няма да се превърне в либерална демокрация!

август 15, 2017
00052318

„Ню Йорк таймс“: Защо жените по време на соц-а правеха по-добър секс?

август 14, 2017
болкан0000350207-article2

Independent Balkan News Agency: Бъдещето на България – ромите!

август 14, 2017
ФАЦ1502602436-1

FAZ: Защо руската икономика демонстрира стремителен ръст в условията на санкции и понижаване цената на петрола?!

август 13, 2017