Политика

Ако има война, ние ще се бием на страната на НАТО – такава е “доктрината ни”, руските ракети са насочени към България!

Ако има война, ние ще се бием на страната на НАТО – такава е “доктрината ни”, руските ракети са насочени към България!

БОБОphpvbunuo_800x
Като военна доктрина да говориш, че Русия не ни е враг, а да си в НАТО, е противоречащо си. България е в НАТО. Във всички срещи на НАТО – на върха, под върха, Русия се сочи като основна заплаха. Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки думи и на лидера на ПЕС Сергей Станишев, че Русия не ни е враг.
Това е доктрината “НАТО” – ако стане война, руските ракети са насочени и към България. Ние участваме с нашите доктрини в доктрината в НАТО. Ако стане война, ние ще се бием на страната на НАТО, поясни Борисов. Затова не допуснах да има флотилия на НАТО в Черно море, защото “ще заври накрая” – може да има сухопътни учения, маневри, но не и тежки военни кораби и подводници, обясни Бойко Борисов пред bTV.
САЩ и Украйна не одобряват резолюция, предложена от Русия САЩ и Украйна не одобряват резолюция, предложена от Русия Представители ни САЩ и на Украйна в ООН заявиха, че нямат готовност да работят по проекта за резолюция за разполагането на охранителна …
С поглед към Русия премиерът видя следната перспектива на отношения – газовия хъб “Балкан” и руските туристи по българското Черноморие. Трябва да говорим и за махане на санкциите срещу Русия от гледна точка на развитието на отношенията ни. И не отговори как тогава ще посрещнем руския президент Владимир Путин, ако дойде догодина за честването на 3-ти март.
Давам си винаги отлична оценка – няма ден, няма нощ, в които да не сме работили с пълни сили. Има понякога някакви идиоти, които ни връщат в изходна позиция, но това е животът, добави премиерът, оценявайки сам третото си управление.
Има някои хиперактивни министри, но те го правят за добро, излезе от думите на министър-председателя, посочвайки конкретно Валери Симеонов и темата „шум”. Борисов обеща, че „тези битпазари” по морето няма да ги има вече. На въпрос дали съвсем не е почивал това лято, лидерът на ГЕРБ все пак призна, че един-два пъти се изкъпал, като бил „по Варна”.

https://www.actualno.com/politics/borisov-za-rusija-ako-ima-vojna-shte-se-biem-za-nato-no-trjabva-da-njama-sankcii-news_633732.html
© Actualno.com
loading...
0
Политика

More in Политика

кънев655-402-bhk-situaciiata-s-pravata-na-choveka-v-bylgariia-e-trevozhna

БХК: Отхвърлянето на Истанбулската конвенция ще нанесе удар върху международната репутация на България!

януари 17, 2018
РУМЕН768x432

Радев ни призова да ценим и отстояваме свободата си! Започват честванията за 140-та годишнина от Освобождението!

януари 17, 2018
ПАТРИОТИphpt4n904_800x

Разнобой сред патриотите за Истанбулската конвенция?! Атака и ВМРО остават твърдо ПРОТИВ, Симеонов си трае!

януари 17, 2018
патриоти811-158439-1_wide

Срам! Патриотите се извъртяха за Истанбулската конвенция! Вече са готови да я подкрепят!

януари 17, 2018
БАЦЕ -ЕВРОПАРЛАМЕНТzx860y484_3112733

Борисов пред ЕП: Ще положа всички усилия Истанбулската конвенция да мине в българския парламент!

януари 17, 2018
НИНОВА-СЛУЖБИ 1515673217-img-6030jpg

Нинова хвърли бомба: Има 3 строго секретни документа за корупция на високо ниво, която заплашва националната сигурност!

януари 17, 2018