Политика

Ако има война, ние ще се бием на страната на НАТО – такава е “доктрината ни”, руските ракети са насочени към България!

Ако има война, ние ще се бием на страната на НАТО – такава е “доктрината ни”, руските ракети са насочени към България!

БОБОphpvbunuo_800x
Като военна доктрина да говориш, че Русия не ни е враг, а да си в НАТО, е противоречащо си. България е в НАТО. Във всички срещи на НАТО – на върха, под върха, Русия се сочи като основна заплаха. Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки думи и на лидера на ПЕС Сергей Станишев, че Русия не ни е враг.
Това е доктрината “НАТО” – ако стане война, руските ракети са насочени и към България. Ние участваме с нашите доктрини в доктрината в НАТО. Ако стане война, ние ще се бием на страната на НАТО, поясни Борисов. Затова не допуснах да има флотилия на НАТО в Черно море, защото “ще заври накрая” – може да има сухопътни учения, маневри, но не и тежки военни кораби и подводници, обясни Бойко Борисов пред bTV.
САЩ и Украйна не одобряват резолюция, предложена от Русия САЩ и Украйна не одобряват резолюция, предложена от Русия Представители ни САЩ и на Украйна в ООН заявиха, че нямат готовност да работят по проекта за резолюция за разполагането на охранителна …
С поглед към Русия премиерът видя следната перспектива на отношения – газовия хъб “Балкан” и руските туристи по българското Черноморие. Трябва да говорим и за махане на санкциите срещу Русия от гледна точка на развитието на отношенията ни. И не отговори как тогава ще посрещнем руския президент Владимир Путин, ако дойде догодина за честването на 3-ти март.
Давам си винаги отлична оценка – няма ден, няма нощ, в които да не сме работили с пълни сили. Има понякога някакви идиоти, които ни връщат в изходна позиция, но това е животът, добави премиерът, оценявайки сам третото си управление.
Има някои хиперактивни министри, но те го правят за добро, излезе от думите на министър-председателя, посочвайки конкретно Валери Симеонов и темата „шум”. Борисов обеща, че „тези битпазари” по морето няма да ги има вече. На въпрос дали съвсем не е почивал това лято, лидерът на ГЕРБ все пак призна, че един-два пъти се изкъпал, като бил „по Варна”.

https://www.actualno.com/politics/borisov-za-rusija-ako-ima-vojna-shte-se-biem-za-nato-no-trjabva-da-njama-sankcii-news_633732.html
© Actualno.com... ...
0
Политика

More in Политика

5e_e585bz

Цветанов: Решението за руските дипломати може да се промени! Трябва да сме с евроатлантическата общност, а не с евразийската!

април 1, 2018
medium_2111600280

Цвета Караянчева контрира Борисов: Депутатите не са безделници. Те работят и имат чувства!

април 1, 2018
1522484003-penkov22

Топ шпионинът Иван Пенков за съдбата на предателите: Български разузнавач, вършил същото като Скрипал, падна в капан и беше разстрелян!

март 31, 2018
95450_660_370

Ахмед Доган: Светът не отива на добре!

март 31, 2018
1522406183-1490900255

Светкавични първи реакции на медиите в Москва за обявения от Борисов отказ на България да изгони руски дипломати!

март 30, 2018
big_1e81

Случаят “Скрипал” разтърси парламента! Нинова призова да не оставяме правителството само в този момент и поиска…

март 30, 2018