ОБЩЕСТВО

Алексей Петров сензационно: Имам данни, че бившият зам.-главен прокурор Бойко Найденов е мозъкът на отвличанията на „Наглите“!

Алексей Петров сензационно: Имам данни, че бившият зам.-главен прокурор Бойко Найденов е мозъкът на отвличанията на „Наглите“!

ПЕТРОВ660_be96b352f84f87a4a4cea3489eae34b1

 

Драмата с отвличането на милионерския син Адриан Златков продължава да бъде най-обсъжданата тема сред обществото и медиите от последните дни.

Колко е бил откупът? Защо полицията не се е намесила? Има ли нова група за отвличания, или действат остатъците от „Наглите“? Имат ли хората основание да се боят за сигурността си? Това са тревожни въпроси, на които МВР и прокуратурата засега не дават отговор.

За коментар по горещия казус ПИК се обърна към бившия съветник в ДАНС и антитерорист доц. Алексей Петров, преподавател в УНСС. 

 

– Доц. Петров, как оценявате полицейската работа в случая с отвелечения Адриан? Появиха се доста коментари, включително и в ПИК, че разследващите са се провалили, че бащата е свършил цялата работа…

– Аз съм на различно мнение. От личен опит знам, че професионалистите от системата на МВР си вършат много добре и съвестно работата. Мобилизиран е изключителен ресурс, така че критиките в тази посока са неоснователни.

Намирам обаче за груба грешка поведението на бащата на отвлеченото момче. Той не е съдействал на полицията и институциите. Ако го беше направил, ефектът щеше да е значително по-силен.

– Какво щеше да се промени? Може би нямаше да върнат момчето? И защо разследващите мълчат вече трети ден след освобождаването на Адриан?

– Познавайки спецификата на работата, смятам, че колкото по-малко се разгласи, толкова повече резултати ще се постигнат. Нямам съмнение, че полицията работи по гореща следа и скоро вече ще има основание да се говори.

– Семейството на Адриан е платило солиден откуп, както и при похищенията на „Наглите“. Отново ли ще се изгуби следата на парите?

– Това е големият въпрос, защо не се проследяват парите. Това бе проблемът и при „Наглите“. Убеден съм, че следите там бяха покрити от истинския мозък на тази престъпна група. И това е човек, ситуиран на най-високо ниво в системата, който се ползва с протекции.

– Кой е мозъкът, знаете ли?

– Човек на най-високо ниво. Имам данни, че може да бъде един бивш заместник-главен прокурор, ангажиран пряко с разследването на групата на „Наглите“.

– Кой? Да не би да имате предвид Бойко Найденов, бивш заместник главен прокурор и шеф на следствието?

– Да.

– Това звучи изключително сериозно и конкретно. Разполагате ли с данни и факти, за да хвърляте такава бомба?

– Щом потвърждавам, значи разполагам. В по-късен етап ще кажа и покажа повече по темата.
loading...
0

More in ОБЩЕСТВО

НИНОВАf2003fef283f81275bc4ccd9bd28e1b8_big

Извънредно! Инцидент с колата на Корнелия Нинова! Мерцедес помете шкодата й, откараха я в болница!

септември 12, 2017
ЗЛАТКОВИ660_ee0015a2de2407ff379b44e51c5fa45f

Спасеният Адриан крие похитителите си – момчето със съмнителни обяснения на разпитите, извергите го плашили с осакатяване!

септември 12, 2017
сделка768x432

ТАСС: Русия и България със сделка за ремонт на хеликоптери, използвани в Афганистан!

септември 12, 2017
zeleni-696x459

„Зелените“ си купили 1000 дка земя, за да отглеждат червеногуша гъска! Искат от държавата 50 млн., за да се грижат за тях!

септември 12, 2017
лицензи9577975-tir-900-597

Нелегално издаваме евролицензи за ТИР-ове!

септември 12, 2017
1504257408-adri

Адриан намери сили да се появи! Вижте как се прибра вкъщи след отвличането! Стопен е и измъчен… СНИМКИ

септември 12, 2017