Важно

„Гардиън“ разкри секретен проект, който засяга и доста българи! Лондон готви се страшна секира след Брекзит!

„Гардиън“ разкри секретен проект, който засяга и доста българи! Лондон готви се страшна секира след Брекзит!

КРАЙ1504704077-1
Правителството на Великобритания иска да прекрати свободното движение на граждани от ЕС веднага след като влезе в сила Брекзит в края на март 2019 г. Освен това Лондон планира въвеждане на мерки, с които бързо да намалее броят на неквалифицираните мигранти от ЕС, включително чрез кратък срок на разрешителни за престой при заварено положение и процедури, затрудняващи изтеглянето на членове на семейството.
Това са част от плановете, съдържащи се в секретен проект на документ от над 80 страници на вътрешното министерство, публикуван във вторник от в.“Гардиън“.
Идеите в текста със сигурност ще зарадват привържениците на решителни мерки при раздялата с ЕС, но не отговарят на притесненията, изразявани от бизнеса, че след това трудно ще намира както квалифицирани, така и ниско квалифицирани работници, от които ще се нуждае в новата ситуация. Документът още не е одобрен от тесния кръг министри около премиера Тереза Мей, след което подлежи на преговори с ЕС, но показва начина на мислене в правителството.
Тя и преди е казвала, че свободното движение трябва да спре, когато страната напусне съюза, но досега не е посочвала с какво мисли да замести сегашната миграционна система. „Казано съвсем ясно, това означава, че за да бъде смятана полезна за цялата страна, имиграцията трябва да носи полза не само на самите имигранти, но и вече живеещите във Великобритания да са по-добре“, се казва в текста с дата от миналия месец.
В него се изброяват следните възможни мерки, които да влязат в сила след 19 месеца: – на гражданите от ЕС, работещи във Великобритания с ниска квалификация, ще бъде позволено да останат не повече от още 2 години; – за високо квалифицираните европейци срокът ще е по-дълъг – 3 до 5 години; – на фази да се въведе нова миграционна система, слагаща край на правото за заселване във Великобритания на повечето мигранти от ЕС;
– ограничаване на възможностите за събиране на роднини, което може да доведе до фактическото разделяне на хиляди разделени семейства; „в момента на практика няма никакви ограничения за това докъде може да се простира роднинската връзка за граждани от ЕС, поради което предлагаме разрешението да остане само за съпруг/съпруга и децата плюс партньор от устойчива връзка“; – европеец, който иска да изтегли семеен партньор от държава извън ЕС, ще трябва да печели минимум 18 600 паунда годишно;
това са ограничения, които вече действат за британци и след Брекзит ще се разпространят и над граждани от ЕС; – прекратяване върховенството на Съда на Европейския съюз по семейни въпроси; – задължително показване на задграничен паспорт (а не само на национална лична карта) на желаещите от ЕС да влязат във Великобритания; предполага се, че този престой ще трае 3-6 месеца; – европейците, желаещи да останат за повече от няколко месеца ще трябва да се снабдят с биометрично разрешително, т.е. ще дават пръстови отпечатъци във Великобритания; – разрешение за постоянно пребиваване няма да се издава на европейци, идващи да търсят работа; – за мигранти, които се самоиздържат, ще бъде въведен специфичен „праг на доходите“.

През август нетната имиграция във Великобритания достигна най-ниското равнище от 3 години насам, като най-големият отлив е от европейски граждани – както защото напускат, така и защото по-малко пристигат. Но въпреки това 246 000 души за последните 12 месеца са много повече от плановете на правителството за „десетки хиляди мигранти“, които Тереза Мей иска да има на границите, за да управлява Лондон имиграцията.

https://www.blitz.bg/obshtestvo/gardin-razkri-sekreten-proekt-koyto-zasyaga-vsichki-blgari-gotvi-se-strashna-sekira-sled-brekzit_news541716.html
loading...
0
Важно

More in Важно

ИСИСisisis

Да теглим чертата – виждаме една и съща повтаряща се картина: Извършители с ЕДНАКВИ етнически характеристики, с ЕДНАКВА идеология с ЕДИН и СЪЩ бекгрануд!

август 18, 2017
ФИНАНСИzx620y348_2460506

Ексклузивно от МФ: Без бележка за платен данък при технически преглед – изменението ще засегне 3.8 млн. собственици на автомобили!

август 15, 2017
big_1

Важно за всички шофьори! Вижте новите глоби при нарушения на пътя – за превишаване на скорост, паркиране, без винетка, за гуми, алкохол, гонки…

август 14, 2017
БАЛИСТИЧНИ4139342868

The Diplomat гръмна със секретен доклад на ЦРУ: Бойните глави на КНДР могат да достигнат континенталната част на САЩ!

август 14, 2017
ротация20121105.rqvnqhjubk

Внимание! МВР готви сериозни промени, които засягат ВСИЧКИ ШОФЬОРИ! Ето за какво трябва да сте нащрек, ако ви спрат за проверка…

август 11, 2017
паспорти1501930890-pfgggg

Важна финансова новина за всички българи, които планират да пътуват извън страната! (ТАБЛИЦА)

август 5, 2017