САЩ

Ето го американецът, който подлуди целия свят с призива „Да застреляме „Ирма“! Райън призна: Много хора се вързаха на шегата…

Ето го американецът, който подлуди целия свят с призива „Да застреляме „Ирма“! Райън призна: Много хора се вързаха на шегата…

1505061162-2-2
Когато младият американец Райън Едуардс създава събитие във Фейсбук „Да застреляме Ирма“, той не предполага, че ще се стигне до това да стане известен в целия свят. Студентът от Дейтона Бийч – Флорида решава да се пошегува и приканва „всички горди американци“ да се съберат на 10 септември и да стрелят във въздуха по урагана Ирма, за да го убият.
В страницата се включват много от приятелите му, които веднага прихващат от чувството за хумор на Райън и започват също да публикуват смешни снимки, окарикатуряващи идеята за стрелба по Ирма. Както самият Райън признава – в тази ситуация на паника от урагана хуморът понякога също може да е спасение.
Никой обаче не предполага, че ще се намерят и такива, които ще се вържат на идеята и ще поискат наистина да стрелят по урагана. Така за дни страницата, направена от Райън във Фейсбук, започва да се препредава верижно и скоро над 100 хиляди души заявяват, че искат да присъстват на събитието.
Новината за необичайната акция привлича обикаля и световните медии, излъчена е дори по BBC и CNN и ето как Райън вече е световна звезда, макар и за кратко. Стига се до там, че оръжейните магазини и големи вериги супермаркети в САЩ поставят предупредителни надписи на щандовете си, че не се продават боеприпаси в дните, когато се очаква Ирма.
Медиите разпространяват и изявление от полицията, в което призовават гражданите на САЩ да не… стрелят в небето по време на урагана.
БЛИЦ успя да го издири и да разговаря с Райън Едуардс, който обясни как е започнало всичко. „Мислех това просто като шега. Имам и други такива акции във Фейсбук, приятелите ми знаят за това и не предполагах, че ще се стигне дотам“, разкрива той.
1505060820-1
Райън признава, че повечето от потребителите се вързали на майтапчийския призив: „Не знам защо, но всички се присъединиха към това веднага, щом го видяха. И да, за съжаление има много хора, които смятат, че това е реално. Дори полицията в моя район излезе с изявление, в което предупреждава хората да не стрелят!“
loading...
0
САЩ

More in САЩ

МАТИС-ТРЪМП20161202140236-Image_5910844_126

Опасно привличане! САЩ са готови да ударят КНДР с ядрено оръжие! Не се поддавайте на емоциите, зове Путин!

септември 4, 2017
консулство1501642732

САЩ завзеха дипломатическа собственост на Русия след обиските! СНМКИ/ВИДЕО

септември 3, 2017
1504379194-1

БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО! САЩ започна обиски в руското търговско представителство във Вашингтон! Москва се закани да отговори подобаващо!

септември 2, 2017
сащ-русия1732966_1004

Нечувано! САЩ газят дипломатическия имунитет, ще обискират търговски представителства на Русия в страната!

септември 2, 2017
5e_e4fgxs

Черен дим през комина на закриващо се руско консулство в Сан Франциско! Сградата във Вашингтон вече е затворена!

септември 2, 2017
united states of america flag on broken damage wall and half russian white red blue color flag, relationship crisis between russia and usa concept

САЩ затваря руското консулство в Сан Франциско в „духа на равнопоставеност“!

септември 1, 2017