Политика

Каракачанов: Комисията по досиетата е излишна, това е неоправдано разхищение на 3 млн. лв. годишно!

Каракачанов: Комисията по досиетата е излишна, това е неоправдано разхищение на 3 млн. лв. годишно!

КАРАКАЧАНОВ860795

Патриотите официално потвърдиха, че са против по-нататъшното съществуване на Комисията по досиетата. По този повод в коалицията от три партии различия няма – смятат я за излишна и за неоправдано разхищение на държавни пари в размер на 3 млн., които могат да се дадат за по-смислени неща, та дори и за институции и държавни органи, които се нуждат от допълнително финансиране.

“Отдавна съм казал, че Комисията по досиетата е изключително излишна вече”, коментира в парламента Красимир Каракачанов по повод искането на БСП комисията да бъде закрита. По думите му служителите на Комисията по досиетата са с министерски заплати и служебни автомобили, харчат 3 млн. годишно, а покривите на Държавния исторически архив текат и няма къде да се съхраняват документите.

Въпросните пари от тази комисия, която според ОП трябва да бъде закрита, могат да са от огромна полза и да се разпределят между военното, цивилното разузнаване и ДАНС, които имат крещяща нужда от още средства, е позицията на Обединените патриоти. Те още не са обсъждали темата в парламентарната група, нито номинацията на ГЕРБ за шеф на комисията – депутата Антон Тодоров. Те обаче ще го подкрепят вероятно, ако се стигне до гласуване в пленарната зала, прогнозираха депутати от ОП.

По повод увеличението на заплатите в отбраната военният министър каза, че държи да няма уравниловка, а диференциация – най-голямото увеличение да бъде за онези военни, които са на терен с оперативни бойни функции.

“Ако вдигнем заплатите с 10%, увеличението за един войник ще бъде само 60 лева, а за други позиции в министерството ще се стигне до над 200 лева”, подкрепи тезата си Каракачанов. А едно е да работиш на топло до телевизора, друго е навън в студа да провеждаш учение, убеден е военният министър.  Според него на първо място трябва да се стимулира войнишкият, сержантският и младшият офицерски състав, защото там е недокомплектът.

Каракачанов потвърди информацията на икономическия министър Емил Караниколов, че “Емко” не си плаща наема на Министерството на отбраната. Фирмата дължи за наема на военните складове 2-3 млн. с лихвите.

За някои помещение фирмата на Емилиян Гебрев не е плащала още от 2009 г., разкри Каракачанов. Заведени са 11-12 дела. Имало няколко фирми, които не плащали наема на МО за държаната от тях продукция на склад.

Министърът на отбраната допълни, че им дава 6 месеца срок да изнесат продукцията, но те нямало къде да я пренесат и продължават да я държат в базите на МО.

Канал 3

http://kanal3.bg/news/bulgaria/parlamentarni-novini/61718-Karakachanov%253A-Komisiyata-po-dosietata-e-izlishna

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Политика

More in Политика

нинова-борисовzx860y484_2940539

Какво пише в съдебния иск на Борисов срещу Нинова: Неверните й твърдения ми предизвикаха нравствени страдания!

май 14, 2018
768x432

Борисов настоява за отмяна на мораториума върху строежа на АЕЦ “Белене”, който ГЕРБ наложи преди 6 години!

май 12, 2018
борисов интервю

Фалшива новина е, че чакам края на председателството, за да дам оставка! Много исках с президента да теглим заедно, ама той явно си е с БСП

май 12, 2018
1517999603-img-7736jpg

Борисов за БСП: Много обичат да ни дават акъл, но такава злоба и жлъч не съм виждал – искат да провалят европредседателството!

май 12, 2018
lekari

Лекарите се вдигат на бунт! Въвеждането на здравната карта ще изхвърли на улицата стотици медицински лица!

май 12, 2018
epa06367016 Bulgarian President Rumen Radev speaks to the media following his meeting with French President Emmanuel Macron (not pictured) at the Elysee Palace in Paris, France, 04 December 2017. Rumen Radev is on a State visit to France from 04 to 06 December 2017.  EPA/YOAN VALAT

Радев: Абсолютно основателни са исканията на транспортния бранш, ЕС води дискриминационна политика!

май 12, 2018