Коментари

Мишокът доктринер! Знае ли Борисов кой е казал: “Ако изпратя българска войска на Източния фронт, то тя ще премине при руснаците заедно с духовата музика!”

Мишокът доктринер! Знае ли Борисов кой е казал: “Ако изпратя българска войска на Източния фронт, то тя ще премине при руснаците заедно с духовата музика!”

боби865977

 

Да търсиш смисъл в монолозите на Бойко Борисов по телевизиите отдавна е кауза пердута. Пред нас вече е един напълно изчерпан човек, отегчен от всичко и всички. Скача като пчеличка от тема в тема, без да довършва започнатото, хвали се на поразия и си вярва като малко дете. А всъщност в очите на все повече хора изглежда като бита карта, която дори не крие своята зависимост и подчиненост на външни “началници”. След последните му изявления за Русия и ролята ни на безгласна буква неговата управленска безпомощност взе да избива и на самосъжаление.    
“Като военна доктрина да говориш, че Русия не ни е враг, а да си в НАТО, е противоречащо си… ние участваме с доктрините си в НАТО. Ако стане война, ще се бием на страната на НАТО…” С това откровение Борисов удари в земята всички свои “партньори” и предшественици. За наш огромен срам той стана първият премиер на страна член на Алианса, открито декларирал готовност да воюва срещу Русия!
Знае ли Борисов на кого принадлежат думите: “Ако изпратя българска войска на Източния фронт, то тя ще премине при руснаците заедно с духовата музика!” Знае ли, че дори авторът им Борис Трети отказа да се подчини на Хитлер и въпреки натиска прояви достойнство и чувство за национална “доктрина”.
Явно не знае, защото е свикнал на сервилност, без да мисли. Камо ли да отказва…  
Мишокът обаче се прави на по-нисък и от тревата, засенчвайки Тато, който навремето зовеше към снишаване и приземяване. Защото с неподражаемия си талант на съвременен Бай Ганьо той веднага след тоягата бърза да се застрахова и с моркова: “В същото време имаме голям интерес руските туристи да посещават България. Вече две години президентът Путин си спазва уговорката, която имаме.”… Следва познатата плоча с газовия хъб. Изглежда тази шизофренна раздвоеност не му се вижда “противоречаща си”. В такъв момент човек изпитва и срам, и гняв, и завист, че на България й липсват държавници от ранга на Орбан и останалите лидери на Вишеградската четворка, които имат куража да защитят националните си интереси.
Защото какво всъщност ни казва Борисов? Казва ни в прав текст, че нямаме своя външна политика. Че каквото решат ЕС и НАТО – това ще правим. Сякаш страната ни е някакъв страничен наблюдател, лишен от чувство за самосъхранение и съпротивителни сили. Ама той бил за отпадане на санкциите! Моля? Кога днешната ни власт е поставяла този въпрос? И има ли топки въобще да го стори някога… Или май чака “там в ЕС да се разберат”.
А може би истинската цел на Борисов и ГЕРБ е доста по-стратегическа – да откажат Путин от посещение у нас за следващия 3 март. Такива като Плевнелиев, Митов и Ненчев замразиха отношенията ни с Москва, може пък на Борисов да са му наредили да ги шунтира. Колкото до заплахата от руските ракети, дето били насочени към България, струва си да му напомним, че страната ни и без война е унищожена достатъчно през последните години. В едно обаче може да е сигурен – не дай боже, да прати наши военни срещу Русия, никакви доктрини няма да го спасят. Защото ще бъде пометен от “народната любов”. 

ВАЛЕНТИН ГЕОРГИЕВ, ДУМА
loading...
0
Коментари

More in Коментари

КЕВО

Висшата номенклатура на ЕС все повече заприличва на кремълските старци от времето на Разцвета на Застоя!

януари 13, 2018
64212

„Джендър” е абсурдна идеология, не наука! Домашното насилие – отвратителна реалност!

януари 12, 2018
0d59701978f11ed2d599780a1eeb6c5b_XL

Стефан Северин: Бисери от русофобската истерия!

януари 12, 2018
kostov-vladimir-730x445

Вл. Костов: България има горчив опит за последиците от разрушаването на семейството – спомнете си как богомилството отслаби българската държава!

януари 12, 2018
КЕВО

БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ, КОЯТО ЩЕ ПАЗИ ЕВРОПА!

януари 11, 2018
dareva

Велислава Дърева: Пол №215! Джендърдисване и джендърясване. Скритото бижу. Третият пол – като третият кабинет на Борисов

януари 10, 2018