epa06192058 Russian Foreign Minister Sergei Lavrov speaks during a joint news conference with French Foreign Minister Jean-Yves Le Drian (unseen) following their negotiations at the Russian Foreign Ministry's guest house in Moscow, Russia, 08 September 2017. EPA/SERGEI CHIRIKOV

Москва ще доведе условията на работа в дипломатическите си мисии в САЩ и тези на Вашингтон в Русия до „пълен паритет„. Това предупреди руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от RT.

Руските власти, подчерта министърът, са поискали от американците да направят така, че общият им брой дипломатически служители в Русия да бъде равен на броя на руските дипломати в САЩ.

На пресконференция в Аман, Йордания, Лавров поясни, че в тази група влизат и тези, които работят в руската мисия в ООН, но добави, че това е отделен въпрос, който не е свързан с руско-американските отношения.

Според него с това решение Москва показва добра воля.

Той каза още, че сега руското правителство проверява условията, при които американските дипломатически мисии работят в Русия и обратно.

Ако САЩ правят паритета критерий, ние ще доведем тези условия до пълно съответствие с това, което се нарича паритет„, подчерта той.

НЮЗ БГ

https://news.bg/world/moskva-se-zakani-da-dokara-diplomaticheskite-misii-na-vashington-v-rusiya-do-paritet.html