САЩ

Опасно привличане! САЩ са готови да ударят КНДР с ядрено оръжие! Не се поддавайте на емоциите, зове Путин!

Опасно привличане! САЩ са готови да ударят КНДР с ядрено оръжие! Не се поддавайте на емоциите, зове Путин!

МАТИС-ТРЪМП20161202140236-Image_5910844_126

САЩ са готови да използват ядрения си капацитет в случай, че Северна Корея продължи да заплашва американски територии или съюзниците на Вашингтон, заявиха от Белия дом, предадоха световните агенции. След последния провокативен ядрен тест на Пхенян, президентът Доналд Тръмп проведе разговор с японския премиер Шинзо Абе. Двамата обсъдиха твърденията на режима в Северна Корея, че е извършено изпитание на водородна бомба.

„Президентът Тръмп препотвърди ангажимента на САЩ да защитават родината ни, територията и съюзниците ни с всички дипломатически, конвенционални и ядрени възможности, които имаме“, се казва в изявление на Белия дом.

„Всяка заплаха срещу Съединените щати или срещу съюзниците им ще предизвика масиран военен отговор“, заяви министърът на отбраната Джим Матис след среща с президента Доналд Тръмп. Пхенян обяви, че е проведено успешно изпитание на водородна бомба, която може да бъде качена на междуконтинентална балистична ракета. Матис посочи, че Вашингтон не иска тотално унищожение, на която и да е страна, конкретно на Северна Корея. Междувременно Доналд Тръмп предупреди, че Съединените щати могат да прекратят търговските отношения с всяко страна, която поддържа бизнес връзки с Пхенян.

Японският премиер заяви, че Япония ще направи всичко възможно, в сътрудничество със САЩ, за да се защити от всяка ракета, която Северна Корея изстреля. Той добави, че страната ще увеличи ракетните си защити и капацитет. Абе направи изказването си в началото на среща между депутати от управляващата коалиция, която се провежда един ден, след като Северна Корея проведе шестото си и най-силно ядрено изпитание.

Руският президент Владимир Путин призова международната общност да не се поддава на емоциите, след като Северна Корея обяви, че е извършила шестия си ядрен опит. Говорителят на руския президент Дмитрий Песков съобщи, че Путин е разговарял по телефона с японския премиер Шиндзо Абе и е казал, че международната общност не бива „да се поддава на емоциите“, а трябва да действа „спокойно и обмислено“. Руският президент е подчертал, че комплексно решение на ядрения и други проблеми на Корейския полуостров може да се постигне само с политически и дипломатически средства, съобщи ТАСС.

Епицентър
loading...
0
САЩ

More in САЩ

консулство1501642732

САЩ завзеха дипломатическа собственост на Русия след обиските! СНМКИ/ВИДЕО

септември 3, 2017
1504379194-1

БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО! САЩ започна обиски в руското търговско представителство във Вашингтон! Москва се закани да отговори подобаващо!

септември 2, 2017
сащ-русия1732966_1004

Нечувано! САЩ газят дипломатическия имунитет, ще обискират търговски представителства на Русия в страната!

септември 2, 2017
5e_e4fgxs

Черен дим през комина на закриващо се руско консулство в Сан Франциско! Сградата във Вашингтон вече е затворена!

септември 2, 2017
united states of america flag on broken damage wall and half russian white red blue color flag, relationship crisis between russia and usa concept

САЩ затваря руското консулство в Сан Франциско в „духа на равнопоставеност“!

септември 1, 2017
epaselect epa06004461 US President Donald J. Trump announces that the US is withdrawing from the Paris climate accord during a Rose Garden event at the White House in Washington, DC, USA, 01 June 2017.  EPA/SHAWN THEW

Тръмп забрани транссексуалните в армията!

август 26, 2017