ОБЩЕСТВО

Откриха опаковки си минарета в „Лидъл“! Чехия призова за бойкот на веригата заради заличените християнски кръстове!

Откриха опаковки си минарета в „Лидъл“! Чехия призова за бойкот на веригата заради заличените християнски кръстове!

минаретаhqdefault

anastasis-church-3-640x480

Лидл има против кръстовете и ги маха от опаковките си, затова пък явно обича минаретата. Те си стоят върху опаковките му. И не се махат. Чувствата на християните явно могат двойно да бъдат ударени, ако съдим по имиджовата политика на популярната верига. Напомняме, че тя провежда цяла ориенталска седмица. Проислямистката политика на фирмата пролича още с махането на кръста от изображение на черквата на Санторини – един от най-популярните панорамни кадри в света, заради което вече си навлече гнева на Гърция и Чехия. Само припомняме, че първите жертви на войната на терористите в Сирия бяха православните свещенослужители и вярващи, както и техните черкви и манастира. Видеото тук:
Чешкият министър нa земеделието Мариан Юречка призова за бойкот на „гръцката седмица“ в „Лидъл“ заради заличените кръстове на опаковките на продукти, предлагани във веригата супермаркети, съобщава OFFNews.bg. Чешкият филиал на „Лидъл“ вече се извини в официалната си страница във Фейсбук за заличените кръстове и обяви, че „не е искал да обиди никого“.
Чехия призова за бойкот на "Лидъл" заради заличените кръстове

 

Както вече стана известно, на опаковките на стоките от „гръцката седмица“ в Lidl са заличени кръстовете от куполите на храмове на остров Санторини. Търговската верига твърди, че така запазва „политически и религиозен неутралитет“.

Хората трябва да обмислят дали да популяризират такава кампания за „гръцка седмица“, като пазаруват там, заяви пред чешкото обществено радио министърът нa земеделието Мариан Юречка. Според него поведението на маркетинговия отдел на Lidl е некоректно. Ако те искат да използват и използват на снимките символиката на традиционните православни храмове, то трябва да използват цялата символика, коментира Юречка.

Гласове, 19 МИНУТИ

http://www.glasove.com/categories/novini/news/chehiya-prizova-za-bojkot-na-lidl-zaradi-zalichenite-krystove-na-cyrkvite
loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

КОРИДОР179-170220-1_wide

Той е прост, но другите не са! Ето как хитрият Ципрас надигра самовлюбения Борисов и превърна България в заден двор за Гърция!

септември 3, 2017
МИНЧЕВ20161107223754-1

Огнян Минчев: Който изоставя идентичността си, ще събуе и гащите си!

септември 3, 2017
НИКОЛАЙ1504374496-67b0a090ffe829f532b5bf12ed1049d3

Какво разказа Николай, който повали арабина с нож в софийското метро: Издивях…!

септември 3, 2017
СИН-ЗЛАТКО1504099251-1

Похитителите на Адриан от ранга на „Наглите“! Ето как са подготвили отвличането му!

септември 3, 2017
phpygfbhc_800x-

Шефът на „Кауфланд България“ никога не би дал на децата си храни, които продава!

септември 2, 2017
sin

Шокиращ обрат! Общинският шеф от ГЕРБ е убиецът на баща ми, не 6-годишното дете, изригна синът на жертвата във Виноградец!

септември 2, 2017