Коментари

Поръчкови лайномети!

Поръчкови лайномети!

me-1

Самовлюбен, самодоволен, безсрамен – това са малка част от определенията, които най-много прилягат на един от редовните поръчкови лайномети на ГЕРБ, активирани в очевадната нова кампания срещу президента Радев. Този път всезнайкото Антон Тодоров, който отново е на линия, за да бърше омазаните задници на “Шайката”, размаха хвърчащ документ от 2014 г. и сравни държавния глава с клюкарка от “Женския пазар”. Позволи си да го упрекне в лъжа и лобизъм уж с “опорни точки” за предходния редовен кабинет в полза на шведския авиопроизводител. А всъщност въпросният документ доказва единствено това, че Радев (по искане на тогавашния премиер Орешарски) е подготвил материал, съдържащ съвсем нормални въпроси за обсъждане с всеки един от подалите оферти за доставка на самолети.
“Разбирачът архивар” Тодоров обаче отива още по-далеч и изпада в любимите си конспирации. Да се говори с днешна дата за “президент-гейт” и други подобни фантасмагории, издава първосигнална яловост, чиято цел е само омаскаряване на “противника” и обслужване на американската страна, откъдето всъщност идва поръчката за атаката. Аргументи не просто липсват, като такива се пробутват голи нападки и квалификации с истерични изводи, достойни за пациенти на някоя психиатрия.   
Всеизвестно е, че Орешарски е финансист, а Радев по онова време е бил шеф на авиацията. Какво странно има в това премиерът да го търси за мнение какви изтребители да купи държавата? Изглежда обаче, че в главата на Тодоров се въртят само комисиони, защото той определено не е спец по “Грипени”-те. Е, той ли е правилният човек, който да определи кой да ги взема? А точно той да влиза в ролята на морален стожер на сегашните си работодатели, които довчера плюеше, е най-малкото гнусно. Ако управляващото мнозинство и заспалият кабинет “Борисов 2” си бяха свършили работата и не бяха определили с присъщата некомпетентност краен срок за избор на изтребител, нямаше да се налага служебният Герджиков да го определя. Защото, за разлика от Борисов, Герджиков се оказа, че държи на думата си и на сроковете и ги спазва. Не си върти задника и езика като всеки ГЕРБ-ер, вкл. и въпросният автор на “Шайка”.
Нещо повече – от поредното му участие в поредната телевизия се разбра, че в ГЕРБ имало “стражи” и той, както и Тома Биков, и Спас Гърневски, “като ги отвържат, ставало…” Сега на абсолютно голо място Тодоров измисля атака срещу Радев. Очевидно планирана другаде, с разработени етапи, с раздадени политически роли. Интересно, в какво амплоа ще се представи той, като го изритат от ГЕРБ след време. Митоди вече го видяхме, но това е друга тема.
А дали пък Борисов умишлено не купува измекяри, само и само да спрат да се ровят и да шумят за управляващата мафия. Не може да се отрече тази виртуозна хитрост от страна на върхушката на ГЕРБ. Видно е, че днес въпросният “страж”, инсталиран на нейната хранилка, по ирония на съдбата, има за задача да крепи същата тази мафия и за назидание – да обира попържните и на чужди, и на свои. За да се види докъде може да стигне човешкото падение.    

ВАЛЕНТИН ГЕОРГИЕВ, ДУМА

loading...
0
Коментари

More in Коментари

германска журналистка0000360731-article2

Германска журналистка за “Тагесцайтунг”: Да, България е задникът на Европа!

ноември 30, 2017
БЕЛЕНЕphp4bifgy_800x

Кой ще поеме отговорността за пропуснатите възможности!

ноември 30, 2017
ГОШО22195916_115240419229831_7256693733137467422_n

ГЕРБ КАТО ПАЦИЕНТИ НА ПРОФ. ИВО ХРИСТОВ!

ноември 15, 2017
IMG_4323

Велислава Дърева: Дебили, сър… Изчадието, наречено неонацизъм!

ноември 13, 2017
so2

Спомени от соца: Нямаше гладни и безработни, никой не ровеше в кофите! Завърших две висши безплатно, изучих умни и възпитани деца!

ноември 12, 2017
vasilev

Русия била искала България да плати за Освобождението. Само политическите дебили биха повярвали на това!

ноември 12, 2017