Коментари

Поръчкови лайномети!

Поръчкови лайномети!

me-1

Самовлюбен, самодоволен, безсрамен – това са малка част от определенията, които най-много прилягат на един от редовните поръчкови лайномети на ГЕРБ, активирани в очевадната нова кампания срещу президента Радев. Този път всезнайкото Антон Тодоров, който отново е на линия, за да бърше омазаните задници на “Шайката”, размаха хвърчащ документ от 2014 г. и сравни държавния глава с клюкарка от “Женския пазар”. Позволи си да го упрекне в лъжа и лобизъм уж с “опорни точки” за предходния редовен кабинет в полза на шведския авиопроизводител. А всъщност въпросният документ доказва единствено това, че Радев (по искане на тогавашния премиер Орешарски) е подготвил материал, съдържащ съвсем нормални въпроси за обсъждане с всеки един от подалите оферти за доставка на самолети.
“Разбирачът архивар” Тодоров обаче отива още по-далеч и изпада в любимите си конспирации. Да се говори с днешна дата за “президент-гейт” и други подобни фантасмагории, издава първосигнална яловост, чиято цел е само омаскаряване на “противника” и обслужване на американската страна, откъдето всъщност идва поръчката за атаката. Аргументи не просто липсват, като такива се пробутват голи нападки и квалификации с истерични изводи, достойни за пациенти на някоя психиатрия.   
Всеизвестно е, че Орешарски е финансист, а Радев по онова време е бил шеф на авиацията. Какво странно има в това премиерът да го търси за мнение какви изтребители да купи държавата? Изглежда обаче, че в главата на Тодоров се въртят само комисиони, защото той определено не е спец по “Грипени”-те. Е, той ли е правилният човек, който да определи кой да ги взема? А точно той да влиза в ролята на морален стожер на сегашните си работодатели, които довчера плюеше, е най-малкото гнусно. Ако управляващото мнозинство и заспалият кабинет “Борисов 2” си бяха свършили работата и не бяха определили с присъщата некомпетентност краен срок за избор на изтребител, нямаше да се налага служебният Герджиков да го определя. Защото, за разлика от Борисов, Герджиков се оказа, че държи на думата си и на сроковете и ги спазва. Не си върти задника и езика като всеки ГЕРБ-ер, вкл. и въпросният автор на “Шайка”.
Нещо повече – от поредното му участие в поредната телевизия се разбра, че в ГЕРБ имало “стражи” и той, както и Тома Биков, и Спас Гърневски, “като ги отвържат, ставало…” Сега на абсолютно голо място Тодоров измисля атака срещу Радев. Очевидно планирана другаде, с разработени етапи, с раздадени политически роли. Интересно, в какво амплоа ще се представи той, като го изритат от ГЕРБ след време. Митоди вече го видяхме, но това е друга тема.
А дали пък Борисов умишлено не купува измекяри, само и само да спрат да се ровят и да шумят за управляващата мафия. Не може да се отрече тази виртуозна хитрост от страна на върхушката на ГЕРБ. Видно е, че днес въпросният “страж”, инсталиран на нейната хранилка, по ирония на съдбата, има за задача да крепи същата тази мафия и за назидание – да обира попържните и на чужди, и на свои. За да се види докъде може да стигне човешкото падение.    

ВАЛЕНТИН ГЕОРГИЕВ, ДУМА

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Коментари

More in Коментари

emil-koshlukov-tv7-trqbva-da-se-izvini-na-zritelite-si-za-neobektivnostta-154712

Емил Кошлуков за “Евровизия”: Песента на Израел е пълна свинщина!

май 13, 2018
slavi

Господа политици, ще бъдете уволнени! Огромна част от българския народ хрантути една шепа хора от партиите!

май 13, 2018
байbig_166a

Тодор написа: Обръщение към бай Ганьо… а над 13 хиляди досега харесаха тази публикация! СНИМКА

май 13, 2018
постfe8ee9edf1e6f3686bd90d9eeb5ca0f7996b5f7c

Постът, който взриви фейсбук: Във фалшива страна, с фалшиви звезди, която бълва лъскаво опаковани боклуци, Боян е златното изключение!

май 9, 2018
МИНЧЕВ20161107223754-1

Огнян Минчев: Думите на Роджър Уотърс в София са опасни, той не е осведомен, тиранията на Москва е несравнима със западните му опоненти…

май 7, 2018
баце3191109ad8214e4c8df6c0c52f5c3f1e_L

Борисов пренебрегна и 6 май… Няма го и на празника на армията и честта, както отсъстваше и на 3 март и в дните на Съединението и на Независимостта!

май 6, 2018