Политика

Президентът Радев поздрави БСП за 9 септември!

Президентът Радев поздрави БСП за 9 септември!

радев-нинова1473414666-dsc-3762jpg

Президентът Румен Радев изпрати поздравителен адрес до пловдивските социалисти, които по традиция отбелязват 9 септември със събор в местността Ковривките, наричан Малката Бузлуджа. За това съобщи „24 часа“.

Знаковите лица на социалистите са се пръснали в цялата страна на мероприятията организирани в чест на 73-годишнината от промените на 9 септември 1944 г., който червените отбелязват като начало на социалистическа революция.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е в Ямбол.

Нинова е решена да стисне десетки ръце на 9 септември. Тя ще обиколи цялата Ямболска област, ще бъде в Стралджа, после в Елхово, Болярово, с. Веселиново, а в късния следобед ще се срещне с актива на БСП в областния център. Заедно с нея ще бъде международният секретар на партията Кристиан Вигенин, избран за депутат от Ямбол, народните представители от областта и ръководството на БСП в Ямбол.

Столичните социалисти, начело с председателя си Калоян Паргов, ще положат цветя първо пред Паметника на Незнайния войн, а след това и традиционно – на Братската могила в Борисовата градина. Ще има и знакова прожекция на филм на мястото на разрушения мавзолей на Георги Димитров. Филмът „И дойде денят“ на режисьора Георги Дюлгеров, създаден през 1973 г., разказва за равносметката след победата, за живота на партизаните от един отряд в дните преди и след 9.IХ.1944г.

Зам.-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов е най-високопоставеният социалист, който дойде на тържеството на пловдивските червени на „Копривките“. „В Изпълнителното бюро сме 15 души, разпределили сме се за днес“, коментирал пред „24 часа“ Жаблянов отсъствието на Нинова на „Копривките“. Той обяснил, че въпреки желанието на соцръководството ще има големи организации, в които няма да има негови представители на празника. На трибуната в „Копривките“ освен пловдивските соцдепутати, е и Георги Божинов, знаково лице за левицата.

 

„БСП и Победа! Да ги е страх от нас и да знаят, че от народния гняв по силно няма“, заявил в словото си пред хилядите симпатизанти на лявата идея областният лидер на БСП – Пловдив Георги Гергов, цитиран от сайта „Марица“. Повече от 5000 души празнуват на поляната 9 септември. Областният червен шеф изтъкнал в речта си, че трябва да се работи с младите.

„Последните избори БСП ги загуби, въпреки че имаше вот срещу ГЕРБ“, напомнил Гергов. И призовал социалистите да работят здраво от сега за победа на следващите избори. Той постави като цел две червени карти – в Пловдив и в областта.

На 8 септември вечерта Гергов бил домакин на сбирка, посветена също на 9 септември. В хотел „Санкт Петербург“ той поканил лично отбрани гости, съобщи сайтът „Но комент“ и разпространи снимки от събитието. От тях се вижда, че на хорото, което Гергов води с кърпа в ръка, са се хванали бившият лидер на БСП Михаил Миков, бившият зам.-шеф на червените депутати в 43-ото Народно събрание Атанас Мерджанов, а сред гостите освен соцдепутати от Пловдив и областта, е и бившият строителен министър Асен Гагаузов.

ЕПИЦЕНТЪР

http://epicenter.bg/article/Prezidentat-Radev-pozdravi-BSP-za-9-septemvri/135807/2/48
loading...
0
Политика

More in Политика

768x432

Зрее скандал между президентството и МО заради разпореждане на Каракачанов!

септември 9, 2017
78902_660_370.jpg.pagespeed.ce.kHwAr7aNiG

Живко Суджука: Не съм искал 4 тона! Този, който ме е натопил, ми е длъжник…

септември 9, 2017
павлова768x432

Дъним се с всички сили! Един сайт не можем да направим, а ще председателстваме Съвета на ЕС!

септември 8, 2017
кришнаmain_1490281831

Кабинетът ще изплати 4000 лв. на Асен Генов за накърнено кришна съзнание!

септември 7, 2017
МАРЕШКИmareshki-gotov-da-iniciira-vot-na-nedoverie-kym-kabineta-vijte-i-za-kakvo-dava-1000-lv-nagrada-466841

Марешки заговори за оставка и вот на недоверие към кабинета! Вижте за какво дава 1000 лева награда…

септември 7, 2017
горанов2128

Горанов: Не можем да уволним Калин Митрев, чакаме позицията на ЕБВР! Засега не виждаме нарушения на българското законодателство…

септември 7, 2017