Политика

Русофобският доклад е дело на опитомените от НАТО патриоти!

Русофобският доклад е дело на опитомените от НАТО патриоти!

patrioti

Мнозина се питат кои са авторите на правителствения доклад, определящ Русия като заплаха за България, но малцина си спомнят, че русофобите в кабинета не са от ГЕРБ, а от Опитомени патриоти.

По ирония на съдбата русофобията на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов не им пречи на избори да обират гласовете на русофилите.

Просто защото простият народ вярва на тъпия стереотип, че по презумпция патриотът е русофил и изобщо не се интересува от фактите.

Та точно за простолюдието, което в тези усилни дни вари ракия, бурканира туршия и кълне душманите на Русия, припомням това:

В разгара на президентската кампания през октомври 2016 г. Валери Симеонов заяви в интервю: „В голяма част от историята на България Русия е била наш враг. Даже бих казал, че в по-голямата част от историята ни Русия е наш враг, включително и при Руско-турската освободителна война… Година след освобождението се е стигнало до там, че голяма част от народа започва да съжалява за турското робство…“

По логиката на председателя на НФСБ, който дори не крие омразата си към Русия, императорската армия на Александър II е била не освободител на българите, а окупатор на българските земи. И което е особено шокиращо в това откровение, „българският народ съжалявал за турското робство“.

Тогава поисках от историка Красимир Каракачанов и щатния русофил Волен Сидеров да се разграничат от антиисторическата позиция на Валери Симеонов, ала призивът ми остана глас в пустиня. И двамата замълчаха, страхуващи се от гнева на коалиционния си господар, известен с това, че не прощава инакомислие по какъвто и да е въпрос.
Що се отнася до русофобията на Каракачанов, тя най-ясно пролича на последната министерска среща на НАТО в Брюксел, на която новият ни военен министър гордо рапортува: „България подкрепя засилването на Източния фланг на НАТО“, разбирай Източния фронт на САЩ. В духа на евроатлантическите ценности, нито една телевизия не излъчи това изявление на Каракачанов и русофилският му електорат остана в пълно неведение за новия подвиг на НАТО-вския войвода.

А сега най-важното: Според отлично осведомени източници, Каракачанов е съавтор на писания в централата на пакта доклад в качеството си на НАТО-вски военен министър. Именно той го е представил на закрито правителствено заседание в края на август, а Симеонов е дал пълната си подкрепа за него. Според същите източници демографското вице компетентно се е изказало по „руската заплаха за България в Черно море след анексията на Крим“, а военният бос е кимал с глава в знак на съгласие.

Естествено, тази част от правителствената стенограма не е дадена на медиите с мотива, че е класифицирана информация, пряко касаеща националната сигурност.
Силно се надявам опозицията да притисне премиера и военния министър по време на парламентарните дебати около въпросния документ, за да видим истинското лице на опитомените от НАТО патриоти.

Но съдейки по мълчанието на Корнелия Нинова и бягството й от критична позиция както към доклада, така и към неговите патриотични автори, нищо чудно той да мине в пленарната зала. След като янките опитомиха дори крещящите срещу НАТО патриоти, какъв проблем са им социалистите, които ни вкараха в НАТО?

Велизар Енчев, Фейсбук

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Политика

More in Политика

позорbig_myjete-dominirat-v-noviq-parlament-260889

Депутатите на най-корумпираната, бедна, изостанала и бързо умираща нация в Европа решиха: Искаме да регулираме съдържанието в интернет!

май 10, 2018
марешf431ea219f8bb02be12ca9736ced7c97_L

Марешки не искал да излизаме от НАТО, но е убеден: Русия може да ни пази по-добре, а и никой не ни е питал за влизането в Алианса!

май 8, 2018
9560bfb11a3a30f2a564b64e0e88193b (1)

Новина, която никъде няма да прочетете, всичко обаче си има логично обяснение!!!

май 5, 2018
КАРБОВСКИ20140509.gftovjvbce

Карбовски попиля Борисов след днешния му монолог: Всеки, който днес ви се подмазва на екрана и от офисите – утре ще ви рита в лицето!

май 4, 2018
НС768x432

Парламентът удари ново дъно! Депутатите спасиха привилегиите си – запазиха ръста на заплатите и не клъцнаха ваканциите си!

май 4, 2018
1525412535-qrrr

Борисов си спомни умилителна реплика, която царят му казал по адрес на Тодор Живков и атакува фронтално президента Радев!

май 4, 2018