Политика

Русофобският доклад е дело на опитомените от НАТО патриоти!

Русофобският доклад е дело на опитомените от НАТО патриоти!

patrioti

Мнозина се питат кои са авторите на правителствения доклад, определящ Русия като заплаха за България, но малцина си спомнят, че русофобите в кабинета не са от ГЕРБ, а от Опитомени патриоти.

По ирония на съдбата русофобията на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов не им пречи на избори да обират гласовете на русофилите.

Просто защото простият народ вярва на тъпия стереотип, че по презумпция патриотът е русофил и изобщо не се интересува от фактите.

Та точно за простолюдието, което в тези усилни дни вари ракия, бурканира туршия и кълне душманите на Русия, припомням това:

В разгара на президентската кампания през октомври 2016 г. Валери Симеонов заяви в интервю: „В голяма част от историята на България Русия е била наш враг. Даже бих казал, че в по-голямата част от историята ни Русия е наш враг, включително и при Руско-турската освободителна война… Година след освобождението се е стигнало до там, че голяма част от народа започва да съжалява за турското робство…“

По логиката на председателя на НФСБ, който дори не крие омразата си към Русия, императорската армия на Александър II е била не освободител на българите, а окупатор на българските земи. И което е особено шокиращо в това откровение, „българският народ съжалявал за турското робство“.

Тогава поисках от историка Красимир Каракачанов и щатния русофил Волен Сидеров да се разграничат от антиисторическата позиция на Валери Симеонов, ала призивът ми остана глас в пустиня. И двамата замълчаха, страхуващи се от гнева на коалиционния си господар, известен с това, че не прощава инакомислие по какъвто и да е въпрос.
Що се отнася до русофобията на Каракачанов, тя най-ясно пролича на последната министерска среща на НАТО в Брюксел, на която новият ни военен министър гордо рапортува: „България подкрепя засилването на Източния фланг на НАТО“, разбирай Източния фронт на САЩ. В духа на евроатлантическите ценности, нито една телевизия не излъчи това изявление на Каракачанов и русофилският му електорат остана в пълно неведение за новия подвиг на НАТО-вския войвода.

А сега най-важното: Според отлично осведомени източници, Каракачанов е съавтор на писания в централата на пакта доклад в качеството си на НАТО-вски военен министър. Именно той го е представил на закрито правителствено заседание в края на август, а Симеонов е дал пълната си подкрепа за него. Според същите източници демографското вице компетентно се е изказало по „руската заплаха за България в Черно море след анексията на Крим“, а военният бос е кимал с глава в знак на съгласие.

Естествено, тази част от правителствената стенограма не е дадена на медиите с мотива, че е класифицирана информация, пряко касаеща националната сигурност.
Силно се надявам опозицията да притисне премиера и военния министър по време на парламентарните дебати около въпросния документ, за да видим истинското лице на опитомените от НАТО патриоти.

Но съдейки по мълчанието на Корнелия Нинова и бягството й от критична позиция както към доклада, така и към неговите патриотични автори, нищо чудно той да мине в пленарната зала. След като янките опитомиха дори крещящите срещу НАТО патриоти, какъв проблем са им социалистите, които ни вкараха в НАТО?

Велизар Енчев, Фейсбук
loading...
0
Политика

More in Политика

1515766682-991-ratio-bylgarsko-predsedatelstvo

Евродепутатка иска свалянето на клипа за българското председателство, няма да повярвате защо!

януари 12, 2018
ЮНКЕРсвали-2

Юнкер: Българското правителство се бори с корупцията и постига значителен напредък!

януари 12, 2018
мсМСphppts3zt_800x

Безобразен диктат насред европредседателство! Кабинетът послушно вкара Истанбулската конвенция в парламента. Натискали ни европосланици!

януари 12, 2018
768x432 (2)

ГЕРБ, патриоти, Воля и ДПС дружно отхвърлиха президентското вето! Властта сама ще разследва себе си!

януари 12, 2018
77379_660_370

Сидеров пита Караянчева: Бутилка ракия за Юнкер корупция ли е? Следобед ще му я подаря!

януари 12, 2018
ЮНКЕРсвали-2

Юнкер: Не мога да си представя по-добър лидер от Бойко Борисов! България е страна, към която изпитвам особена слабост…

януари 11, 2018