СВЯТ

Светът под пара заради Ким Чен Ун и теста му с водородната бомба, готви му нови санкции и изолация!

Светът под пара заради Ким Чен Ун и теста му с водородната бомба, готви му нови санкции и изолация!

severna_koreia_raketi
Действията на КНДР с водородната бомба предизвикаха остра негативна реакция на международната общност с призиви за санкции и изолация.

Думите и действията на Северна Корея продължават да бъдат много враждебни и опасни за САЩ, заяви американският президент Доналд Тръмп.

Новият ядрен опит е „откровено и грубо нарушение на действащите резолюции на Съвета за сигурност на ООН“, „заплаха за цялата международна общност и е напълно неприемлив“, заяви премиерът на Япония Шиндзо Абе.

 

Генералният секретар на японското правителството Йошихиде Суга остро осъди теста и заяви, че вариантите за санкции срещу Северна Корея включват ограничения в търговията с петролни продукт, предаде Ройтерс.

 

Самолети на въздушните сили за самоотбрана на Япония проверяват атмосферата в района на Японско море за вероятно повишаване на равнището на радиацията.

 

Южна Корея обяви, че Пхенян ще изпадне в още по-голяма изолация.

Сеул незабавно свика извънредна среща на съвета за национална сигурност.

Сеул и Вашингтон освен това обсъждат разполагането на американски стратегически военни съоръжения на Корейския полуостров, заяви южнокорейският съветник по националната сигурност Чхун Ею-йон.

 

Пекин енергично осъди новия ядрен опит и призова настоятелно Пхенян „да спре да изостря ситуацията с жестове, които не са в негов интерес“, предаде АФП. Северна Корея „пренебрегна общото противопоставяне на международната общност и направи нов ядрен опит. Китайското правителство е твърдо против и енергично осъжда“ това действия, се посочва в комюникето на китайското външно министерство.

 

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че международната общност трябва да реагира твърдо на тази нова провокация от Северна Корея, за да я върне към диалог.

Русия също призова всички страни незабавно да се върнат на масата на преговорите по ядрения проблем на Корейския полуостров, които според нея, са единственият изход от ситуацията. „Потвърждаваме готовността си за съвместни усилия в тази насока, включително в контекста на изпълнението на руско-китайската „пътна карта“, заяви Москва.

И България осъди действията на Пхенян, като ги нарече „поредна тежка провокация“. София призова КНДР да прекрати своята ядрена и балистична програма и да се ангажира с конструктивен диалог с международната общност за намирането на изход от ситуацията по мирен път.

 

„Това е поредното крещящо нарушение на многобройните резолюции на Съвета за сигурност на ООН, включително на резолюция 2321, приета през ноември 2016 г.“ – заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. – Режимът трябва незабавно да прекрати всякакви дейности, свързани ядрени и балистични ракети, и отново да започне диалог с международната общност“.

 

Ядреният опит „е акт, пораждащ изключително голямо съжаление. Това е действие, извършено при пълно пренебрегване на международните изисквания“, коментира генералният директор на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) Юкия Амано, цитиран от bTV.

фРОГНЮЗ

https://frognews.bg/novini/svetat-pod-para-zaradi-kim-chen-gotvi-sanktsii-izolatsiia.html
loading...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

минаретаhqdefault

Откриха опаковки с минарета в „Лидъл“! Чехия призова за бойкот на веригата заради заличените християнски кръстове!

септември 3, 2017
МОСКВА20150717.yljkvcohau

Извънредно! Русия призова САЩ да върнат заграбените дипломатически обекти: глобалната стабилност е заплашена!

септември 3, 2017
КОРИДОР179-170220-1_wide

Той е прост, но другите не са! Ето как хитрият Ципрас надигра самовлюбения Борисов и превърна България в заден двор за Гърция!

септември 3, 2017
консулство1501642732

САЩ завзеха дипломатическа собственост на Русия след обиските! СНМКИ/ВИДЕО

септември 3, 2017
1504379194-1

БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО! САЩ започна обиски в руското търговско представителство във Вашингтон! Москва се закани да отговори подобаващо!

септември 2, 2017
MerkelOeilBeurreNoir1

Меркел: „Архитектурата на сигурността в Европа“ може да стане факт само с Русия!

септември 2, 2017