Европа

Така работи „независимият“ съд в ЕС: Отхвърли жалбата на Унгария и Словакия и потвърди „правото на Брюксел“ да налага квоти за мигрантите!

Така работи „независимият“ съд в ЕС: Отхвърли жалбата на Унгария и Словакия и потвърди „правото на Брюксел“ да налага квоти за мигрантите!

чернилки5e_5lr3w6
Съдът на Европейския съюз отхвърли жалбата на Словакия и Унгария срещу европейската миграционна политика
и потвърди „правото на Брюксел“ да изисква от страните членки да приемат кандидати за убежище, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

От форумите:

ЕС си създава проблеми, защото щом една държава има собствено мнение по някакъв въпрос, засягащ интересите й, тя ще продължи да поддържа това свое решение. Фундаменталната грешка е в това, че не се говори за временно убежище на страдащи хора, а за заселване и интеграция, която животът отхвърля като невъзможна. Тези хора идват и не само продължават да живеят съгласно своите обичаи, а започват и да настояват европейците да се нагаждат към тях. Това не е интеграция, а инвазия, с която няма как да се съгласим. Лидерите в ЕС трябва да са наясно.

Съдът постанови, че ЕС има право да налага на националните правителства да приемат на квотен принцип бежанци, главно от Сирия, приютени в Италия и Гърция.

„Съдът отхвърля жалбите на Словакия и Унгария срещу временния механизъм за задължително презаселване на кандидати за убежище, се казва в решението.

Механизмът допринасял Гърция и Италия да се справят с последиците от миграционната криза от 2015 г.

Програмата, изготвена от Европейската комисия, беше одобрена с мнозинство от гласовете на страните членки въпреки съпротивата на бивши комунистически страни, които настояват, че обществата им не могат да интегрират мюсюлмански имигранти. Тя предвижда презаселване на 160 хиляди кандидати за убежище, от които досега са преместени едва 25 хиляди.

Dir.bg

http://dnes.dir.bg/news/es-sad-evropeyski-parlament-bezhantzi-26347771
loading...
0
Европа

More in Европа

0000240556-article3

Тереза Мей призова британския парламент за отмяна на законите на ЕС и „осигуряване на правова приемственост“!

септември 3, 2017
минаретаhqdefault

Откриха опаковки с минарета в „Лидъл“! Чехия призова за бойкот на веригата заради заличените християнски кръстове!

септември 3, 2017
пачка-банкнот-евро-51337026

Тръгва подписка за еднакви заплати в ЕС! Инициативата е част от межд. обединение „Доходен съюз“, а ето кой представя България в него!

септември 2, 2017
евролидери5e_5ttm9a

Извънредно от Париж! Евролидерите не дават 6 млрд. евро на Либия да спре вълната от юг, пускат още мигранти от Африка!

август 29, 2017
въшкиtv4.png

Извращенията на либералите! Шведка ще спасява срамните въшки – били на изчезване, а имали права! ВИДЕО

август 28, 2017
merkel-soros-800x445

Ройтерс: Меркел няма угризения за политиката си към мигрантите, въпреки политическата цена!

август 27, 2017