Коментари

Танковете ли идат?

Танковете ли идат?

me-1

Знаете ли какво означава „армията да се включи в опазването на обществения ред“, каквато мисъл изръси вчера министър Каракачанов? Да, същото – въвеждане на военно или полувоенно положение. Мнозина вероятно ще възприемат това искане като поредната налудничава фантасмагория на един отвеян човек, който преди време искаше да връща и наборната служба. Други ще си спомнят оная злощастна реплика на покойния Петър Младенов за танковете, която нажежи навремето обстановката пред Народното събрание и завърши с оставката му. 27 години по-късно да пробутваш същото с аргументи за зачестилите в Европа атентати обаче говори за абсолютно безсилие на днешната власт да се справи с всекидневните проблеми на държавата. Защото подмяната на един тип униформени служители с друг говори за некадърност, объркване и тежка аномалия в управлението. Нито законът, нито подготовката, въоръжението, ако щете и мисията на военнослужещите не позволяват участието на армията ни в дейности, за които си има отговорни фактори като жандармерия и полиция.
Апропо, а каква работа върши днес жандармерията при липсата на партизани? Защото досега, освен да озаптява по някой и друг протест, или да охранява агитки и рокери, не сме видели нещо забележително и оправдаващо нейната издръжка и съществуване. Да не говорим, че в сравнение с други държави на глава от населението нашето МВР е първенец по отпуснат от държавата ни бюджет. Пък ефектът – клонящ към нулата.
А може би Каракачанов съзира проблеми, които създават ВОЕННА заплаха за суверенитета, сигурността и териториалната цялост на страната? Та логично идва и следващият въпрос – сегашното положение с „обществения ред“ такова ли е, че да оправдава намесата на армията? Защото всички други импровизации с нея си имат точни определения: преврат, диктатура, хунта, репресия… абе, направо изкарайте танковете.

ВАЛЕНТИН ГЕОРГИЕВ, ДУМА
loading...
0
Коментари

More in Коментари

МИНЧЕВ20161107223754-1

Огнян Минчев: Който изоставя идентичността си, ще събуе и гащите си!

септември 3, 2017
Александър

Ал Йо слънчаса: Учителите да изведат децата на протест срещу паметника на Червената армия на 15-ти!

септември 2, 2017
471335489

Отвлечени заради парите на родителите си!

септември 2, 2017
КЕВО

Делим се на политици, които смятат, че са безценни… и всички останали, които знаят, че те изобщо нямат цена!

септември 2, 2017
koshluk

Направете по една татуировка на тия дечица на челото, да се знае, че са нисша каста!

август 31, 2017
ФЪНДИe9edc3a7abd9de32ebcf0aef051cec97_XL

Това лято посетих София след повече от 20 години! Потресен съм! Изключително безумие, наглост и крадливост!

август 31, 2017