Европа

Тереза Мей призова британския парламент за отмяна на законите на ЕС и „осигуряване на правова приемственост“!

Тереза Мей призова британския парламент за отмяна на законите на ЕС и „осигуряване на правова приемственост“!

0000240556-article3

Премиерът на Великобритания Тереза Мей призова парламента да подкрепи Закона за отмяна на европейското законодателство, който предстои да бъде обсъден в парламента идния четвъртък, съобщава агенция Ройтерс.

Великият законопроект за отмяна на Европейското законодателство, беше внесен на 13 юли тази година в парламента на Великобритания и е наричан «най-важният законопроект на страната за последните десетилетия».

Основните положения в Great Repeal Bill ще станат, отмяната на действието на закона» За Европейската общност» от 1972 година на територията на Великобритания, който въведе в сила Европейското законодателство в Обединеното Кралство, а също и провъзгласяване на края на действие на законите на ЕС в страната.

«Законопроектът за отмяна на законите на ЕС-това е единствената крачка, която предприемаме, за да избегнем резкия преход за населението и бизнеса, защото този документ променя законодателството и осигурява правова приемственост»– цитират от агенцията разпространението заявление на Тереза Мей.

«Ние приветстваме приноса на членовете на парламента от Палатата на общините. Но пред нас стои задачата да получим великата награда, този принос трябва да съответства на нашата обща цел-да помогнем на Великобритания успешно да осъществи Brexit и да се превърне във велика световна държава, каквато, както добре знаем, ние можем да сме»– в заключение заявява Тереза Мей.

По информация на изданието Telegraph, около половин дузина парламентаристи от консервативната партия разглеждат възможността за присъединяване към лейбъристите и либералните демократи тази седмица, за да се обявят против някои ключови позиции от
» Великия законопроект». Въпросната група консерватори се опасява, че плановете на Мей за отмяна на закона за » Европейската общност» и да промени европейското законодателство на британски кодекс, могат да доведат към «опасна» злоупотреба с пълномощията от страна на правителството. Излизането на Великобритания от ЕС, се очаква да се състои в полунощ на 29 март 2019 година. / News Front
loading...
0
Европа

More in Европа

минаретаhqdefault

Откриха опаковки с минарета в „Лидъл“! Чехия призова за бойкот на веригата заради заличените християнски кръстове!

септември 3, 2017
пачка-банкнот-евро-51337026

Тръгва подписка за еднакви заплати в ЕС! Инициативата е част от межд. обединение „Доходен съюз“, а ето кой представя България в него!

септември 2, 2017
евролидери5e_5ttm9a

Извънредно от Париж! Евролидерите не дават 6 млрд. евро на Либия да спре вълната от юг, пускат още мигранти от Африка!

август 29, 2017
въшкиtv4.png

Извращенията на либералите! Шведка ще спасява срамните въшки – били на изчезване, а имали права! ВИДЕО

август 28, 2017
merkel-soros-800x445

Ройтерс: Меркел няма угризения за политиката си към мигрантите, въпреки политическата цена!

август 27, 2017
орбан402460791

Грандиозен скандал в ЕС! Унгария би шута на холандския посланик, къса дипломатически отношения – ето защо!

август 25, 2017