ИНЦИДЕНТИ

Вижте ги! Това са тримата “бомбаджии“ от Кючука в пълния им блясък, сред тях и Ханибал Лектър! СНИМКИ

Вижте ги! Това са тримата “бомбаджии“ от Кючука в пълния им блясък, сред тях и Ханибал Лектър! СНИМКИ

1507645648_Desktop4

Това са Емил, Любомир и още един младеж, за който по-късно ще стане дума. Тези трима младежи постъпиха лошо. Изборът им да консумират бира и пица и да не платят за тях на заведение, намиращо се в пловдивския квартал “Кючук Париж”, получи голям отзвук, въпреки че става дума за сметка от 24 лева.

В случая не парите са важни, а фактът, че такъв тип хулигански прояви, са индикатор за нещо сбъркано. Нещо, което се е счупило между тях и обществото. Дали поведението им е въпрос на лошо възпитание, дали самите те са били обект на безмилостната жизнена среда, съпътстваща годините на Прехода?

Да, това са децата, продукт на едно размирно и несигурно време, които са сгрешили по своя път, но техните действия, вече носят наказателни последствия.

Те могат да маркират тримата младежи с дамга на криминално проявени за цял живот. Един от извършителите на “бомбата” в заведението в кв. “Кючук Париж”, Емил Петков е доказателство за това. Той е само на 22 години, а вече е в криминалната хроника на полицията и медията ни за пореден път.

Емил е арестуван с наркотици преди три години, след това е заловен от полицията да шофира дрогиран, а само преди три месеца му излезе прякорът “Ханибал Лектър” от Кючука, тъй като нахапа собственици на друго заведение в Кючука, които се опитали да спрат пияното момче при вандалско трошене на автомобили с дървен кол.

Петков се нахвърлил срещу тях, като ухапал единия по гърдите, а другия по ръката. След това забил кроше в челюстта на трети мъж, който се опитал да го усмири. Тогава срещу Петков бе образувано бързо производство за хулиганство и увреждане, но очевидно не са подействали функциите на поправяне и превенцията, въпреки че те са основни цели на наказанието.

Не са се появили бариери по криволичещите пътеки на Емил, които да го възпрат от извършване на ново престъпление. Той продължава да се разхожда в квартала и да “носи” с гордост криминалното си досие. Само два часа, след като TrafficNews.bg уличи младежа в “палежа” на сервитьорката, той си смени профилната снимка във фейсбук, а негови приятели му написаха: “Бомбаджия”, като очевидно Емил колекционира прякори за всяко свое престъпление.

Другият младеж, участвал в консумацията и незаплащането ѝ, е Любомир. Реакцията на Любо, след публикуване на материала, в който читатели на TrafficNews.bg разкриха самоличността му сред “бомбаджиите”, бе да смени потребителското си име във фейсбук. Понастоящем дигиталният близнак на Любомир Лулчев се казва Стоян Иванов Петрович. Смяната на имената обаче не изтрива от житейската му биография и криминалното му досие извършеното.

Щеше да е лесно да приемем нова самоличност и да започнем отначало. Но светът не е така просто устроен, човек живее с грешките си, а когато не се стреми да ги коригира в бъдещи ситуации, рано или късно те го атакуват с цялата си сила досущ като бумеранг. Надяваме се за Любомир да не е твърде късно.

И накрая, дойде време за последния участник в срамното бягане от задължението за плащане на сметка. В редакцията ни заваляха сигнали за имено на неразкрития извършител. Има поне 10 хипотези за неговата самоличност, но имената, които се спрягаха най-често са Йордан и Станислав – Стенлито. Активността на читателите ни е мерило за гражданската нетърпимост и осъдителност към постъпката на момчетата.

Ние имаме подозрения кой е точно третият причинител на зулума, но ще си спестим публикуването му, за да избегнем набеждаването на някой невинен.

Защото неплатената сметка от 24 лева не ви прави престъпник, но показва с какви неща сте склонни да правите компромис, каква е ценностната ви система и моралът ви. Показва светоусещането, изкарва на повърхността чувството за безнаказаност, демонстрира явното нежелание да се зачитат правила.

Щетите днес не са големи. Утре обаче ненаказаните могат да си “пробват късмета” по друг начин и тогава за тях да е твърде късно да се поправят. Вземете си поука сега, не се крийте зад измислени псевдоними, а живейте така, че с гордост да носите името си и да можете да погледнете света право в очи.

Трафик нюз

https://trafficnews.bg/temite-na-traffic-news/news/86179/
loading...
0
ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

big_4fe

Първи снимки от драматичната спасителна акция след огнения ад в центъра на София, има пострадали!

януари 14, 2018
1515954120-00c93fb7ecf1e71990812e51580e541b-xl

Извънредно! Огромен пожар бушува в жилищна сграда в столицата, не е ясно колко хора са в капан! Ето какво се случва в момента!

януари 14, 2018
1515943937-2111540345

Първи КАДРИ от мястото на зверска касапница край София, станала този следобед, ето какво се е случило на пътя!

януари 14, 2018
1515921496-1514474821-sistemen-bufer-6

Трагедията е неописуема: Почина и съпругът на убитата в зверската катастрофа на Бъдни вечер заместник-кметица на Кричим!

януари 14, 2018
1515915093-tttt

Главсекът на МВР с официална версия как е протекла срещата на “Горския човек” с Кети в нощта на касапницата в Нови Искър! Тя тръгнала да бяга, а той…

януари 14, 2018
1515824994-2110807106

Известен роден актьор си изпати жестоко заради сгрешена буква в SMS, служител го подведе и го одруса свирепо! (СНИМКА)

януари 14, 2018