Политика

Мощна атака в парламента за оставка на вицето Симеонов! С впечатляващо мнозинство отстраниха употребения и непотребен вече Антон Тодоров!

Мощна атака в парламента за оставка на вицето Симеонов! С впечатляващо мнозинство отстраниха употребения и непотребен вече Антон Тодоров!

ДВАМАe0169e62d9eda5198eeb1d4d20d6967a

Дебатите в парламента тази сутрин за оставката на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров започнаха с мощна атака срещу вицепремиера Валери Симеонов. Това което се случва под прозорците на Министерски съвет показва, че след гейтове, схеми и модели управляващите изграждат система, която да оказва безпрецедентен натиск върху медиите. Това каза народният представител от БСП Иван Ченчев по повод протеста на журналисти пред Министерски съвет.
„Гражданите за европейско развитие водят България и нейната журналистика към дъното“, заяви той. „Няма кой да затвори устата на българските медии, не се и опитвайте да го правите“, коментира Иван Ченчев. „Казват, че мълчанието е признак на съгласие- благодаря за тишината, колеги“, се обърна той към ПГ на ГЕРБ.
“Ние от парламентарната група на ДПС ще гласуваме “за” оставката на Антон Тодоров. Ние алармираме за езикът на омразата, от който е потърпевш целият народ и когато тук от тази трибуна колегата Стойнев спомена името на Валери Симеонов, то тук се чуха подвиквания. Какъв език има Валери Симеонов?! Той не беше ли в същото студио? Не се ли отнесе по същия начин към водещия. Неговата оставка е по-лесна от тази на колегата Тодоров. Достатъчно беше Борисов, като загрижен за свободата на словото, да поиска оставката му, така както тази на Тодоров.
Много е лесно тази последователна политика да се пренесе. И да викате, и да не викате, ние ще искаме тази оставка! Валери Симеонов не си позволява само да изповядва този език, той е символът на езика на омразата!”, каза Йордан Цонев от ДПС от трибуната на Народното събрание. Вицепремиерът Валери Симеонов не е поставял ултиматум на медиите с позицията си на уебсайта на Министерския съвет. Това е много силна атака, която върви срещу него”, категоричен е Тома Биков от ГЕРБ.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/politika/moshchna-ataka-v-parlamenta-sreshchu-valeri-simeonov-negovata-ostavka-e-po-lesna-ot-tazi-na-anton-todorov_news549852.html

Къде е оставката на вицепремиера Валери Симеонов, попита от трибуната на парламента депутатът от ДПС Йордан Цонев в хода на процедурата по гласуването на оставката на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров.

 

ДПС от две години говори за езика на омразата, припомни Йордан Цонев. “Днес берем плодовете на този език на омразата, независимо към кого е наложен – нали от националисти към малцинствата или от антикомунисти към комунисти и бивши комунисти. Този език няма място от тази висока трибуна. Оттук той се пренася в медиите, а оттам – в обществото. Потърпевш е целият народ, страда обществото”, изтъкна Цонев.

 

Цонев припомни, че малко по-рано, докато от трибуната е говорил социалистът Драгомир Стойнев и е споменал за отговорност и на вицепремиера Валери Симеонов, откъм банките на патриотите се е чуло дюдюкане.

 

“Защо, колеги? Гледам ви в очите и ви питам: Валери Симеонов не е ли един от пионерите на този език в България? Защо неговата оставка не е тук на масата днес? Той не беше ли в същото студио? Той не се ли отнесе към водещите по същия начин!”, обърна се към народните представители от Обединени патриоти Йордан Цонев. Той обърна внимание, че оставката на Симеонов е “по-лесна” от тази на Тодоров, защото се изисква само акт на премиера. А Бойко Борисов е загрижен за свободата на словото, казвал го е неведнъж, припомни Цонев. “Убедени сме, че премиерът е помолил г-н Тодоров да си подаде оставката. Защото това нанася вреда на ГЕРБ”, продължи той.

 

Ние ще искаме тази оставка, защото Валери Симеонов не само използва език на омразата, той е символ на тази омраза, изтъкна Цонев. И припомни, че ДПС иска оставката и на Красимир Велчев от ГЕРБ, председател на комисията по вероизповеданията.

 

“Нищо лично против г-н Велчев. Но когато от тази трибуна се дава такъв пример, винаги ще постъпваме по този начин”, завърши Йордан Цонев.

 

Парламентът прие оставката на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров. “За” гласуваха 153 народни представители, “против” – 14, 11 се “въздържаха”.

 

Народният представител подаде оставка, след като участието му в предаването “Здравей, България” по Нова телевизия на 6 октомври и отправените заплахи към водещия Виктор Николаев предизвикаха буря от възмущение.

 

На 8 октомври председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов защити на пресконференция Тодоров, като посочи, че той се е извинил и това е достойна постъпка. Според Цветанов Тодоров не е вложил в интервюто това, което е излязло в медийното пространство. На същата пресконференция вицепремиерът Томислав Дончев предложи, ако въпросната телевизия прецени, че е правилно, да извика в ефир Валери Симеонов и Антон Тодоров, за да имат възможност да разяснят какво са искали да кажат и ако има нужда някой да се извинява, да се извини.

Скандалът обаче продължи да се разгаря и на 9 октомври в писмо до медиите, Антон Тодоров заяви, че подава оставка, защото има опити репликата му да бъде превърната в етикет на партията, от която е избран.

Епицентър, БЛИЦ
https://www.blitz.bg/politika/moshchna-ataka-v-parlamenta-sreshchu-valeri-simeonov-negovata-ostavka-e-po-lesna-ot-tazi-na-anton-todorov_news549852.html

 
loading...
0
Политика

More in Политика

1515766682-991-ratio-bylgarsko-predsedatelstvo

Евродепутатка иска свалянето на клипа за българското председателство, няма да повярвате защо!

януари 12, 2018
ЮНКЕРсвали-2

Юнкер: Българското правителство се бори с корупцията и постига значителен напредък!

януари 12, 2018
мсМСphppts3zt_800x

Безобразен диктат насред европредседателство! Кабинетът послушно вкара Истанбулската конвенция в парламента. Натискали ни европосланици!

януари 12, 2018
768x432 (2)

ГЕРБ, патриоти, Воля и ДПС дружно отхвърлиха президентското вето! Властта сама ще разследва себе си!

януари 12, 2018
77379_660_370

Сидеров пита Караянчева: Бутилка ракия за Юнкер корупция ли е? Следобед ще му я подаря!

януари 12, 2018
ЮНКЕРсвали-2

Юнкер: Не мога да си представя по-добър лидер от Бойко Борисов! България е страна, към която изпитвам особена слабост…

януари 11, 2018