Русия

Путин: Русия не се притеснява от активизирането на НАТО в Източна Европа и Балтика! В Донбас Киев може да предизвика клане като в Сребреница!

Путин: Русия не се притеснява от активизирането на НАТО в Източна Европа и Балтика! В Донбас Киев може да предизвика клане като в Сребреница!

putin
Путин смята, че Западът е длъжен да окаже натиск над Киев и заяви, че Москва не се притеснява от активизирането на НАТО в Източна Европа и балтийските страни.

Западът трябва да окаже влияние на Киев за решаване на конфликта в Украйна, заяви руският президент Владимир Путин пред международния дискусионен клуб „Валдай“, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Не е достатъчно западните страни да се обръщат само към Русия, те трябва да влияят и на позицията на Киев, каза руският лидер.

Путин определи днешната ситуация в Украйна като резултат от „неконституционно завземане на властта“, за което по думите му вина носи и Европа, защото „подкрепи този преврат“.

Руският лидер предупреди, че затваряне на границите на Русия с двата сепаратистки региона в Източна Украйна ще доведе до клане, подобно на това в Сребреница, съобщи Ройтерс.

Той изрази увереност, че вътрешно обединение в Украйна ще има и че той ще направи всичко възможно за това.

code Copy and paste this code on your site.

Владимир Путин каза също, че Русия не се притеснява от активизирането на НАТО в Източна Европа и Прибалтика.

„Ние анализираме и внимателно наблюдаваме. Всяка тяхна стъпка ни е известна и ясна“, добави той на форума с участието на учени. „Да ги оставим да тренират, всичко е под контрол“, заяви той.

На заседание на международния дискусионен клуб „Валдай“ в Сочи Путин бе запитан от германска участничка какви грешки са допуснали Русия и Европа в отношенията помежду си в последните 15 години.

„Най-голямата грешка от наша страна беше, че твърде много ви се доверихме. А вашата грешка е, че приехте това доверие като слабост и злоупотребихте с него“, каза Путин, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

„Трябва да затворим тази страница и да продължим нататък, като основем отношенията си на взаимното уважение и се отнасяме помежду си като равноправни партньори“, добави руският президент.

Путин заяви, че президентът Доналд Тръмп трябва да бъде уважаван, защото е демократично избран: „Той бе избран от американския народ и поне затова трябва да бъде уважаван, дори и да не сме съгласни с позицията му“.

Дир БГ

loading...
0
Русия

More in Русия

OSHKOSH, WI - JULY 30: A Russian Mig-21 is displayed at the Experimental Aircraft Association AirVenture 2013 at Wittman Regional Airport on July 30, 2013 in Oshkosh, Wisconsin.  (Photo by Jonathan Daniel/Getty Images)

В Русия горди, че МиГ-21 на Индия е свалил F-16 на Пакистан

февруари 28, 2019
orig

Руската държавна ТВ изброи мишени в САЩ, които Москва може да порази при ядрен удар

февруари 25, 2019
чек2111781303

Путин: Някои държави могат и без суверенитет, Русия – не

февруари 20, 2019
оръжия768x432

Путин: Насочваме новите си оръжия към САЩ, ако разположат ракети в Европа

февруари 20, 2019
epa07374306 Russian Foreign Minister Sergei Lavrov delivers a speech during the 55th Munich Security Conference (MSC) in Munich, Germany, 16 February 2019. From 15 to 17 February, politicians, various experts and guests from all over the world will discuss global security issues in their annual meeting.  EPA/RONALD WITTEK

Лавров остро нападна САЩ, обвини ги, че настройват света срещу Русия заради ракетния договор

февруари 16, 2019
путинизъм0000401843-article2

Наредиха Путин редом с Ленин и Петър Велики, идвал стогодишен путинизъм!

февруари 12, 2019