Русия

Путин: Русия не се притеснява от активизирането на НАТО в Източна Европа и Балтика! В Донбас Киев може да предизвика клане като в Сребреница!

Путин: Русия не се притеснява от активизирането на НАТО в Източна Европа и Балтика! В Донбас Киев може да предизвика клане като в Сребреница!

putin
Путин смята, че Западът е длъжен да окаже натиск над Киев и заяви, че Москва не се притеснява от активизирането на НАТО в Източна Европа и балтийските страни.

Западът трябва да окаже влияние на Киев за решаване на конфликта в Украйна, заяви руският президент Владимир Путин пред международния дискусионен клуб „Валдай“, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Не е достатъчно западните страни да се обръщат само към Русия, те трябва да влияят и на позицията на Киев, каза руският лидер.

Путин определи днешната ситуация в Украйна като резултат от „неконституционно завземане на властта“, за което по думите му вина носи и Европа, защото „подкрепи този преврат“.

Руският лидер предупреди, че затваряне на границите на Русия с двата сепаратистки региона в Източна Украйна ще доведе до клане, подобно на това в Сребреница, съобщи Ройтерс.

Той изрази увереност, че вътрешно обединение в Украйна ще има и че той ще направи всичко възможно за това.

Владимир Путин каза също, че Русия не се притеснява от активизирането на НАТО в Източна Европа и Прибалтика.

„Ние анализираме и внимателно наблюдаваме. Всяка тяхна стъпка ни е известна и ясна“, добави той на форума с участието на учени. „Да ги оставим да тренират, всичко е под контрол“, заяви той.

На заседание на международния дискусионен клуб „Валдай“ в Сочи Путин бе запитан от германска участничка какви грешки са допуснали Русия и Европа в отношенията помежду си в последните 15 години.

„Най-голямата грешка от наша страна беше, че твърде много ви се доверихме. А вашата грешка е, че приехте това доверие като слабост и злоупотребихте с него“, каза Путин, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

„Трябва да затворим тази страница и да продължим нататък, като основем отношенията си на взаимното уважение и се отнасяме помежду си като равноправни партньори“, добави руският президент.

Путин заяви, че президентът Доналд Тръмп трябва да бъде уважаван, защото е демократично избран: „Той бе избран от американския народ и поне затова трябва да бъде уважаван, дори и да не сме съгласни с позицията му“.

Дир БГ

loading...
0
Русия

More in Русия

big_56

Москва: Няма да обсъждаме със САЩ ядрените си опити

юли 6, 2019
калибърgorshakovf_czaxos5yywrpa2fslnj1l2k2mzyvmtuxms85zc85njcymdewyji4ytkuanbnp19fawq9nza3ota

Ракетите „Калибър“ се появиха край бреговете на Куба

юни 26, 2019
онтра87165-560x315-trim(62,0,771,532)

Путин удължи забраната за внос на хранителни продукти от ЕС до края на 2020 г.

юни 24, 2019
кремъл8c699751a08737348cd786e471f5fdd6

Кремъл не е получил потвърждение от Белия дом за среща Путин-Тръмп в Япония

юни 12, 2019
1525758460-phphqgldb-800x

Путин съобщи извънредна новина, застрашаваща световната система за сигурност

юни 6, 2019
sergei_lavrov

Русия иска гаранции от ЕС за ”Турски поток” през България

май 30, 2019