Русия

Путин: Русия не се притеснява от активизирането на НАТО в Източна Европа и Балтика! В Донбас Киев може да предизвика клане като в Сребреница!

Путин: Русия не се притеснява от активизирането на НАТО в Източна Европа и Балтика! В Донбас Киев може да предизвика клане като в Сребреница!

putin
Путин смята, че Западът е длъжен да окаже натиск над Киев и заяви, че Москва не се притеснява от активизирането на НАТО в Източна Европа и балтийските страни.

Западът трябва да окаже влияние на Киев за решаване на конфликта в Украйна, заяви руският президент Владимир Путин пред международния дискусионен клуб „Валдай“, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Не е достатъчно западните страни да се обръщат само към Русия, те трябва да влияят и на позицията на Киев, каза руският лидер.

Путин определи днешната ситуация в Украйна като резултат от „неконституционно завземане на властта“, за което по думите му вина носи и Европа, защото „подкрепи този преврат“.

Руският лидер предупреди, че затваряне на границите на Русия с двата сепаратистки региона в Източна Украйна ще доведе до клане, подобно на това в Сребреница, съобщи Ройтерс.

Той изрази увереност, че вътрешно обединение в Украйна ще има и че той ще направи всичко възможно за това.

code Copy and paste this code on your site.

Владимир Путин каза също, че Русия не се притеснява от активизирането на НАТО в Източна Европа и Прибалтика.

„Ние анализираме и внимателно наблюдаваме. Всяка тяхна стъпка ни е известна и ясна“, добави той на форума с участието на учени. „Да ги оставим да тренират, всичко е под контрол“, заяви той.

На заседание на международния дискусионен клуб „Валдай“ в Сочи Путин бе запитан от германска участничка какви грешки са допуснали Русия и Европа в отношенията помежду си в последните 15 години.

„Най-голямата грешка от наша страна беше, че твърде много ви се доверихме. А вашата грешка е, че приехте това доверие като слабост и злоупотребихте с него“, каза Путин, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

„Трябва да затворим тази страница и да продължим нататък, като основем отношенията си на взаимното уважение и се отнасяме помежду си като равноправни партньори“, добави руският президент.

Путин заяви, че президентът Доналд Тръмп трябва да бъде уважаван, защото е демократично избран: „Той бе избран от американския народ и поне затова трябва да бъде уважаван, дори и да не сме съгласни с позицията му“.

Дир БГ

loading...
0
Русия

More in Русия

big_3476

Русия към САЩ: Унищожете установките за „Томахоук” и бойните безпилотни самолети

февруари 7, 2019
5be9591b85600a0a335a28f7

Експерти: Русия може да отговори на ядрена атака на САЩ за 2-3 минути (ВИДЕО)

февруари 5, 2019
0271a35dbab7fa5a267d4da1d38019b3

Край на ядрения договор! Путин отвърна на САЩ: Русия също излиза от него, ще създаваме нови оръжия!

февруари 2, 2019
orig

Москва готова с ответни мерки, ако САЩ се оттеглят от ядрения договор

февруари 1, 2019
nordwind_airlines_boeing_777_200

Празен самолет с два екипажа излетя от Русия за Венецуела

януари 29, 2019
b8df48bd7514abdf94fab6a6a832894349094308

Русия чества 75 г. от вдигането на блокадата на Ленинград

януари 27, 2019