Политика

Пълен цирк! Елена Йончева: Адвокатът на Борисов твърди, че той не е имал предвид мен!

Пълен цирк! Елена Йончева: Адвокатът на Борисов твърди, че той не е имал предвид мен!

йончева768x432

Съдя г-н Борисов за думите му, че съм се възползвала от положението си, заяви в предаването “Тази сутрин” по БТВ журналистката и депутат от “БСП за България” Елена Йончева. Искът срещу Борисов е за клевета, за 20 000 лв. Ще дам парите за благотворителност, за семействата, които искат да имат дете, казва депутатът.

Процесът започва днес в Софийския районен съд.

 

Според Борисов Йончева се е възползвала от положението си близо до бившия премиер Станишев. Направила съм над 50 – 60 документални филма. По време на управлението на г-н Станишев съм направила 4, заяви журналистката.

 

„Нямам нищо общо с платени от държавата пари. Никога не съм кандидатствала за субсидии. Освен това направих справка в БНТ дали са превеждани държавни средства за мои материали през 2000 година“, продължи Елена Йончева.

Адвокатът на г-н Борисов, г-н Марковски твърди, че премиерът не е имал предвид мен, Не знам кого е имал предвид, посочи Йончева в студиото на БТВ. Думите на премиера бяха – “бяхме принудени да платим милиони заради Елена Йончева”.

 

Според адвоката на премиера в думите на премиера нямало противоправно деяние, тъй като е станало по време на политическа кампания.

 

Правя си извода, че по време на кампания може да се лъже, коментира това Йончева.

 

Изказването на премиера, предмет на спора, е време на предизборно събитие на 10 март. Борисов отговори на атаката на Йончева, че управлението на ГЕРБ краде от програмата за саниране.

 

„Не мога да простя, защото това не са лични взаимоотношения. Тук става дума за човек с власт, който набеждава един човек. По време на кампанията аз бях просто кандидат, не депутат. Усещането за безнаказаност, това е страшното. Политиците в България се чувстват безнаказани“, смята Йончева.

Запитана какво се е случило с оградата на границата, Йончева коментира: “Дават ви пари да направите къща, вие правите барака!”

 

“Гранична полиция е изпратила писмо до областните управители и така оградата става от двуредова в едноредова. Това е тотално нарушение. Не е работа на Гранична полиция да променя оградата”, обясни Йончева в студиото на БТВ.

На въпрос дали „Кумгейт“ в Хасково е вече затворена страница, Йончева отговори: „Хасково е повече от „Кумгейт“. Назначени са и бивши съдружници на Добрев. През фирмата на единия зет са минали над 100 млн. лева. За последната година са минали 31 милиона лева. Това ако не е корупционна схема! Нека прокуратурата да разследват връзките в общината.“

 

Очаквайте подробности!

Епицентър
loading...
0
Политика

More in Политика

2111307047

Таня Андреева: Опитват се да ни внушат, че децата ни се раждат безполови!

януари 16, 2018
лесбо660_5b665af278ad0d721a0da4747e383425

Нечуван скандал тресе коалицията! Лесбийски организации прокарват текстове в Истанбулската конвенция, отстраняват ги – някой пак ги вкарва отново!

януари 15, 2018
болнициphpop0jau_800x

След заканите за протести от днес, намериха 28 милиона лева и за общинските болници!

януари 15, 2018
boiko2

Репортери без граници: В България всичко може да се случи на един журналист, ситуацията е ужасна!

януари 14, 2018
Plenary session week 11 2015 - European Semester 2015

Ева Майдел, евродепутат от ГЕРБ: Заради Истанбулската конвенция, БСП застрашава преизбирането на Станишев за лидер на ПЕС!

януари 14, 2018
91822_660_370

Екатерина Захариева: Надявам се БСП да послуша г-н Станишев за Истанбулската конвенция! Ние от ГЕРБ не сме се отказали за подкрепата й!

януари 14, 2018