Благотворителност

Ники, който дари 30 000 лева на две нуждаещи се българки: Направих добро, а сега ме кълнат и клеветят! СНИМКИ

Ники, който дари 30 000 лева на две нуждаещи се българки: Направих добро, а сега ме кълнат и клеветят! СНИМКИ

НИКИbig_3644

Благороден жест превърна Никифор Атанасов в любимец на цяла България. 22-годишният мъж се нуждаеше от 6000 лева за нови вносни лекарства за своето лечение, но след като кампанията във фейсбук и медиите събра 36 000 лева, реши да дари 30 000 лева от тях. С 15 000 лева Никифор подпомогна терапията на малката Мартина от Банско, а още толкова преведе по банкова сметка на Велка от Годеч, която е самотна майка с две деца.

Останалите 6000 лева засега са в банка. Пред “Петел” Никифор признава, че още не е теглил нито лев от тях.

„Лекарствата ми на месец са 130 лева, а с прегледите в Сливен и другите разходи стават 200. Купувам си ги със заплатата от 380 лева, която получавам като работник по специална програма с телково решение за стаж в моето село Кипилово до Котел, и с парите от личен банков заем“, заяви Никифор.

Последният призна, че е потърсил нашата медия, за да изрази разочарованието си от отношението на хората към него.

„След като разбраха, че имам 6000 лева, срещу мен се изляха маса злоба, клетви и клевети. Дори и магии. В Интернет, по телефона, по улиците, къде ли не.

Разочарован съм, че ме кълнат и презират. Аз не ламтя за пари, нито с тези събрани средства ще си купя бонбони или дрехи. Моят начин на мислете беше, че след като порасна, всичко ще се оправи, аз ще оздравея и ще сбъдна мечтите си – да се занимавам с поп музика и шоу бизнес“, допълни Никифор.

Запитан дава ли си сметка защо хората го презират, той каза: „Може би тази злоба идва оттам, че изглеждам като модел, и са събрани пари за мен. Но аз искам да кажа на всички, които ме мразят, че не съм казвал: „дайте ми пари“. Единствено помолих във фейсбук всички добри хора, кой с каквато може да помогне.

Аз не пожелавам на никой да е болен, да ходи на прегледи и да се лекува. Дори на душманите си пожелавам да работят и да изкарват средства. Казвам всичко това, тъй като искам хората в моето положение да са силни и да не се предават, ако и към тях се отнасят по същия начин.“

Както писахме, Никифор се ражда със здравословни проблеми – астма и епилепсия. Когато е на една година, претърпява сърдечна операция, откриват му и петно в мозъка, вид тумор. Специалистите са единодушни, че не могат да оперират и главата му, след като са направили същото със сърцето му.

Много от тях дори не му дават шанс за живот. Други пък прогнозират, че след като порасне, петното ще изчезне. Оттогава до ден днешен Никифор пие лекарства.

Преди около три месеца ядрено-магнитният резонанс показва, че състоянието му се е влошило, тъй като петното в мозъка е станало по-голямо. Лекарите са на мнение, че евентуална операция крие риск, тъй като може да се стигне до фатален край. Но успокояват Никифор, че с вносни лекарства петното е възможно да изсъхне.

„Пия новите лекарства, но още ме боли главата. Пак ми става лошо на моменти, вече ми се схваща и езика. След 6 месеца прегледът ще покаже какво е станало с петното, и дано имам късмет. Дотогава се надявам да са ми отпуснали пенсия с решение на ТЕЛК, тъй като направих една година стаж“, завършва Никифор.

Всички, които искат да помагат на Никифор Атанасов в битката му за живота, могат да го направят на личната му фейсбук страница:

https://www.facebook.com/diviq.nikoswe

ПЕТЕЛ

https://petel.bg/Niki–koyto-dari-30-000-leva-na-dve-nuzhdaeshhi-se-balgarki–pred-Petel–Napravih-dobro–a-sega-me-kalnat-i-klevetyat-__237383

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Благотворителност

More in Благотворителност

1514762654-1

Пожар вилня нощес в приюта за сираци на отец Иван в Нови хан! Нещастието е голямо – подробности!

януари 1, 2018
кауза22489810_195628624314428_1956590237070979337_n

Има такъв народ! Сънародници от чужбина с Коледна кауза за децата в България, нека им помогнем!

декември 6, 2017
momche

„Ние сме СМОЛЯН“ в помощ на Георги и семейството му!

юли 8, 2017
1491477810-1

Хайде, българи, нека им помогнем, заедно можем повече! Братче и сестриче, тънещи в мизерия гледат болните си родители!

април 9, 2017
манастриskalniq-manastir

Родолюбива кауза! НАЛБ организира благотворителен мач в подкрепа на паметник на културата!

март 31, 2017
МАЙКА-ВОТ1489749528-fwgw

Покъртително писмо на една майка до политиците в навечерието на вота разтърси цяла България!

март 17, 2017