ИНЦИДЕНТИ

Турски полицаи бият българин на наша територия, властите крият случая 4 дни! Ето разказът на потърпевшия…

Турски полицаи бият българин на наша територия, властите крият случая 4 дни! Ето разказът на потърпевшия…

big_13a5

 

 

Прокуратурата е започнала разследване на инцидент от 29 октомври, при който български гражданин е бил бит от турски служители на граничния пункт Хамзабейли.

Единият турски граничар ме блъскаше в гърба, другият ме риташе в бедрата. Третият ме дърпаше. Това разкри българинът, бит от турски граничари на българска земя.
За случая се разбра вчера от съобщение на прокуратурата, която започна разследване.

 

Пред Нова българинът разказа, че безпроблемно минал граничния пункт откъм турска страна (пункт Хамзабейли в района на ГКПП – Лесово).Докато си чакахме реда на гише “Дезинфекция” от българска страна, вратата ми се отвори внезапно и получих силен удар в лявото око, каза пострадалият.

Лявото ми око е силно засегнато, имам разкъсване на устната, уточни той.

Разбрах, че това се е случвало и преди в тяхна смяна, добави пострадалият и се закани да потърси съдебна отговорност от тримата нападатели. Ще иска от тях по 30 000 лева обезщетение за нанесени щети.

Впоследствие става ясно, че турските граничари забравили да му сложат печат и затова са го дърпали към техния пункт.

Турските власти са се извинили на българската страна заради скандалния случай, обяви по bTV външният министър Екатерина Захариева. Случаят е записан на камера и по него тече разследване, добави тя.

„Гранична полиция” веднага е сигнализирала колегите си в Турция. Получили са извинение и уверение, че казусът ще се разгледа внимателно, и ако се потвърди, служителят, който си е позволил физическото насилие, ще бъде наказан, обясни министърът.

Според първоначалната информация българинът е бил бит малко преди 8.00 часа сутринта. Тогава служителка на банковото гише на бариерата на граничния пункт е съобщила на властите от българска страна, пише offnews.bg.

 

Според нея инцидентът е възникнал на българска територия, в района на дезинфекция на влизащи в страната леки автомобили. Веднага след сигнала на място са били изпратени двама служители на ГКПП – Лесово, които установили, че служители на пункта от турска страна са навлезли на българска територия и са използвали физическа сила спрямо български гражданин, който е преминал вече границата с лек автомобил. Служители на турския граничен пункт са нанесли удари по българския гражданин и са му причинил оток и синини в областта на лявото око, уточняват от прокуратурата.

 

За инцидента Районна прокуратура – Елхово е сигнализирана едва четири дни по-късно – на 01.11.2017 г.

С постановление от същия ден районната прокуратура е образувала досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда на българския гражданин от длъжностни лица, при изпълнение на службата им.

 

Разследват се причините за възникване на инцидента, действията на чуждестранните длъжностни лица и начина на влизането им на територията Република България.

 

За образуваното досъдебно производство е уведомен главният прокурор Сотир Цацаров. По негово разпореждане разследването по досъдебното производство ще бъде извършвано лично от прокурор, в максимално кратки срокове.

 

Дир БГ, Петел, Офнюз

http://dnes.dir.bg/news/turtzi-poboy-granichari-26541737?nt=4

loading...
0
ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

1512287246martin

Жалбата на Мартин Петров за източените милиони замразена, чакат го да плати 150 000 лв. такса, за да започне разследване!

декември 3, 2017
1512246488-1

Община Смолян обяви бедствено положение! Оранжев код за обилни дъждове в 4 области, жълт – за 13 (КАРТА)

декември 2, 2017
big_102b

Свлачище помете ловна хижа, загина човек!

декември 2, 2017
1512071012-00

Красива 19-годишна рускиня отиде на любовна среща с турски бизнесмен в Истанбул, намериха я мъртва в кола…

декември 2, 2017
1512192613-sistemen-bufer-3

Циклонът „Филип” е само началото! „Христина”, „Цветан”, „Юлия” и „Явор” ни докарват екстремни явления до края на декември!

декември 2, 2017
big_2fe

Воден ад в центъра на София – Перловската река е пред преливане! МВР и армията вдигнати на крак!

декември 1, 2017