ИНЦИДЕНТИ

Турски полицаи бият българин на наша територия, властите крият случая 4 дни! Ето разказът на потърпевшия…

Турски полицаи бият българин на наша територия, властите крият случая 4 дни! Ето разказът на потърпевшия…

big_13a5

 

 

Прокуратурата е започнала разследване на инцидент от 29 октомври, при който български гражданин е бил бит от турски служители на граничния пункт Хамзабейли.

Единият турски граничар ме блъскаше в гърба, другият ме риташе в бедрата. Третият ме дърпаше. Това разкри българинът, бит от турски граничари на българска земя.
За случая се разбра вчера от съобщение на прокуратурата, която започна разследване.

 

Пред Нова българинът разказа, че безпроблемно минал граничния пункт откъм турска страна (пункт Хамзабейли в района на ГКПП – Лесово).Докато си чакахме реда на гише “Дезинфекция” от българска страна, вратата ми се отвори внезапно и получих силен удар в лявото око, каза пострадалият.

Лявото ми око е силно засегнато, имам разкъсване на устната, уточни той.

Разбрах, че това се е случвало и преди в тяхна смяна, добави пострадалият и се закани да потърси съдебна отговорност от тримата нападатели. Ще иска от тях по 30 000 лева обезщетение за нанесени щети.

Впоследствие става ясно, че турските граничари забравили да му сложат печат и затова са го дърпали към техния пункт.

Турските власти са се извинили на българската страна заради скандалния случай, обяви по bTV външният министър Екатерина Захариева. Случаят е записан на камера и по него тече разследване, добави тя.

„Гранична полиция” веднага е сигнализирала колегите си в Турция. Получили са извинение и уверение, че казусът ще се разгледа внимателно, и ако се потвърди, служителят, който си е позволил физическото насилие, ще бъде наказан, обясни министърът.

Според първоначалната информация българинът е бил бит малко преди 8.00 часа сутринта. Тогава служителка на банковото гише на бариерата на граничния пункт е съобщила на властите от българска страна, пише offnews.bg.

 

Според нея инцидентът е възникнал на българска територия, в района на дезинфекция на влизащи в страната леки автомобили. Веднага след сигнала на място са били изпратени двама служители на ГКПП – Лесово, които установили, че служители на пункта от турска страна са навлезли на българска територия и са използвали физическа сила спрямо български гражданин, който е преминал вече границата с лек автомобил. Служители на турския граничен пункт са нанесли удари по българския гражданин и са му причинил оток и синини в областта на лявото око, уточняват от прокуратурата.

 

За инцидента Районна прокуратура – Елхово е сигнализирана едва четири дни по-късно – на 01.11.2017 г.

С постановление от същия ден районната прокуратура е образувала досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда на българския гражданин от длъжностни лица, при изпълнение на службата им.

 

Разследват се причините за възникване на инцидента, действията на чуждестранните длъжностни лица и начина на влизането им на територията Република България.

 

За образуваното досъдебно производство е уведомен главният прокурор Сотир Цацаров. По негово разпореждане разследването по досъдебното производство ще бъде извършвано лично от прокурор, в максимално кратки срокове.

 

Дир БГ, Петел, Офнюз

http://dnes.dir.bg/news/turtzi-poboy-granichari-26541737?nt=4
loading...
0
ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

1515784470-1

Пълен шаш! Сервитьорка от Пампорово съди за изнасилване мъж, пред който сама си свалила гащите!

януари 13, 2018
ПЕТЪР ХРИСТОВ91344_660_370

Зловеща поличба?! Икона на Богородица предрекла смъртта на Петър Христов – вижте каква странна случка е имало преди разстрела му

януари 13, 2018
1515836538-ivo

Удар! СДВР разкри кой паникьоса цяла София и маса институции с фалшивите сигнали за бомби! Източникът на заплахата е…

януари 13, 2018
1515768432-1

Почна се и в България! Непълнолетен мигрант насили 5-годишно момченце в лагера във Враждебна!

януари 12, 2018
odrin-arrests-bg-469512-810x0

Отново задържан българин в Гърция

януари 12, 2018
прокоба1514991121-ni

Ексклузивно! Тежка прокоба тегне край Нови Искър, смъртните случаи се множат: 10 трупа за 10 дни!

януари 11, 2018