СВЯТ

Цели 40 години в неизвестност: Странният случай на Флора Стивънс! СНИМКА

Цели 40 години в неизвестност: Странният случай на Флора Стивънс! СНИМКА

ФЛОРАbig_01c9e

През далечната 1975 г. Флора Стивънс, служител в петзвезден хотел, слиза от автомобила на съпруга си Робърт и се отправя към входа на болница, която се намира на 121 км от Ню Йорк. След два часа мъжът й отива да я прибере, но нея я няма. За период от 40 години жената се води “безследно изчезнала”. Не, това не е сюжет от филм, а история от реалния живот, пише “Фрамар”.

През годините опитите на властите да открият Флора Стивънс не се увенчават с успех. Разследващите по случая установяват, че тя не предоставила нито адрес, нито телефон за връзка с нея на работното й място. Оказва се, че в деня на изчезването си служителката на хотела е получила последната си заплата.

След неуспешните опити да бъде открита разследването е спряно, но през тази година то е подновено. През септември в Ориндж Каунти са открити тленните останки на жена, а властите предполагат, че това е Флора. Но грешат.

Частните детективи, които работят по случая, стигат до ключова следа. Жена с подобно име – Флора Харис живее в дом за стари хора и използва същия осигурителен номер на безследно изчезналата.


Данните за нея са следните: Тя е настанена в дом за възрастни от 2001 г. и няма роднини. През годините е настанявана в различни болнични заведения за хора с мозъчни увреждания и неврологични проблеми. В момента е на 78 години и с тежка форма на деменция (според медицинските доклади).

Персоналът споделя, че възрастната жена рядко говори за близките си, но не пропуска да спомене нещо много важно – била е малтретирана от съпруга си и затова е избягала. Когато служителите се опитват да разберат повече по въпроса, Флора отговаря агресивно: “Това не е ваша работа!”
Детективите Морган и Клоуз отиват в лечебното заведение, за да се запознаят с мистериозната жена и да разберат, колкото може повече за нея. Когато й показват избеляла снимка на млада и усмихната брюнетка, възрастната жена възкликва: Това съм аз! Освен себе си, тя разпознава и съпруга си, както и служебната си карта от хотела, в който е работила.

 

След период на претегляне на доказателствата властите стигат до заключението, че жената е Флора Стивънс. Разследването, което започва през лятото на 1975г., е прекратено – този път завинаги.
Какво се е случило с нея през всички тези години? Защо е избягала? Наистина ли съпругът й я е малтретирал. Всички тези въпроси и до днес търсят своя отговор.
“Рядко се случва човек изчезнал преди толкова много години да бъде открит. Здравословното състояние не ни позволява да разберем какво се е случило, но най-важното е, че Флора е в безопасност”, коментират властите.

Петел

https://petel.bg/40-godini-v-neizvestnost–Stranniyat-sluchay-na-Flora-Stivans__237540
loading...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

cecka1

Цецка Цачева: Аз съм “за” Истанбулската конвенция, това е основен въпрос за членството ни в ЕС!

януари 13, 2018
scientists-confirm-rocks-found-in-egypt-from-another-solar-system-11118

Сензационна находка: Египетски камък съдържа материал отпреди Слънчевата система, гръмна “Индипендънт”!

януари 12, 2018
5e_ydc6v5

“Фигаро” иронизира европредседателството ни: Корупцията прави силата!

януари 12, 2018
epa06425213 Polish President Andrzej Duda speaks during a meeting with representatives of civic institutions and organisers of social campaigns in the Presidential Palace in Warsaw, Poland, 08 January 2018. The meeting was organized on the occasion of the 100th anniversary of the Polish Independence, which will take place on 11th November 2018. Participants of the ceremony listened to the concert of the Orchestra of the Great Drums, which beat the 'Independence Pulse' music work.  EPA/Radek Pietruszka POLAND OUT

Полша: ЕС е отговорен за социалното обезверяване! Институциите са глухи пред нуждите и интересите на страните-членки!

януари 12, 2018
epa06429214 Russian President Vladimir Putin speaks while visiting his campaign headquarters in Gostiny Dvor in Moscow, Russia, 10 January 2018. Putin runs for Russia's presidency in March 2018 presidential elections as an independent candidate.  EPA/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Путин: САЩ се месят навсякъде и трябва да очакват реципрочни действия! Нито една държава няма да толерира това!

януари 11, 2018
делонbig_8733

Ален Делон: Мразя сегашната епоха! Повръща ми се от нея! Всичко е фалш, всичко е подменено…

януари 11, 2018