СВЯТ

Цели 40 години в неизвестност: Странният случай на Флора Стивънс! СНИМКА

Цели 40 години в неизвестност: Странният случай на Флора Стивънс! СНИМКА

ФЛОРАbig_01c9e

През далечната 1975 г. Флора Стивънс, служител в петзвезден хотел, слиза от автомобила на съпруга си Робърт и се отправя към входа на болница, която се намира на 121 км от Ню Йорк. След два часа мъжът й отива да я прибере, но нея я няма. За период от 40 години жената се води “безследно изчезнала”. Не, това не е сюжет от филм, а история от реалния живот, пише “Фрамар”.

През годините опитите на властите да открият Флора Стивънс не се увенчават с успех. Разследващите по случая установяват, че тя не предоставила нито адрес, нито телефон за връзка с нея на работното й място. Оказва се, че в деня на изчезването си служителката на хотела е получила последната си заплата.

След неуспешните опити да бъде открита разследването е спряно, но през тази година то е подновено. През септември в Ориндж Каунти са открити тленните останки на жена, а властите предполагат, че това е Флора. Но грешат.

Частните детективи, които работят по случая, стигат до ключова следа. Жена с подобно име – Флора Харис живее в дом за стари хора и използва същия осигурителен номер на безследно изчезналата.


Данните за нея са следните: Тя е настанена в дом за възрастни от 2001 г. и няма роднини. През годините е настанявана в различни болнични заведения за хора с мозъчни увреждания и неврологични проблеми. В момента е на 78 години и с тежка форма на деменция (според медицинските доклади).

Персоналът споделя, че възрастната жена рядко говори за близките си, но не пропуска да спомене нещо много важно – била е малтретирана от съпруга си и затова е избягала. Когато служителите се опитват да разберат повече по въпроса, Флора отговаря агресивно: “Това не е ваша работа!”
Детективите Морган и Клоуз отиват в лечебното заведение, за да се запознаят с мистериозната жена и да разберат, колкото може повече за нея. Когато й показват избеляла снимка на млада и усмихната брюнетка, възрастната жена възкликва: Това съм аз! Освен себе си, тя разпознава и съпруга си, както и служебната си карта от хотела, в който е работила.

 

След период на претегляне на доказателствата властите стигат до заключението, че жената е Флора Стивънс. Разследването, което започва през лятото на 1975г., е прекратено – този път завинаги.
Какво се е случило с нея през всички тези години? Защо е избягала? Наистина ли съпругът й я е малтретирал. Всички тези въпроси и до днес търсят своя отговор.
“Рядко се случва човек изчезнал преди толкова много години да бъде открит. Здравословното състояние не ни позволява да разберем какво се е случило, но най-важното е, че Флора е в безопасност”, коментират властите.

Петел

https://petel.bg/40-godini-v-neizvestnost–Stranniyat-sluchay-na-Flora-Stivans__237540

loading...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

Jerusalem_Israel_9

Ройтерс гърми: Доналд Тръмп може да признае Ерусалим за столица на Израел през идната седмица!

декември 1, 2017
Grecheskaya-cerkov-na-Krite (1)

Православна Гърция каза НЕ на гей браковете!

декември 1, 2017
epa06357641 A view of the hemicycle ahead of a plenary session at the European Parliament in Brussels, Belgium, 29 November 2017.  EPA/STEPHANIE LECOCQ

Европарламентът призова ЕС да наложи оръжейно ембарго на Саудитска Арабия!

ноември 30, 2017
Слободан-Праляк-800x445

Генерал Слободан Праляк почина след като изпи отрова в съда в Хага с думите: Не съм военнопрестъпник, противопоставям се на тази присъда!

ноември 30, 2017
trump20160102-ngyksyhcqw

Тръмп скастри Тереза Мей да не се занимава с него, а с тероризма!

ноември 30, 2017
СУ655-402-su-27

Русия подготвя сделка за използване на египетски военновъздушни бази

ноември 30, 2017