Здраве

Ако видите или усетите това, незабавно посетете лекар! Не пренебрегвайте тези 7 симптома – предвестник на най-коварната болест!

Ако видите или усетите това, незабавно посетете лекар! Не пренебрегвайте тези 7 симптома – предвестник на най-коварната болест!

 

screenshot192896-504x381

 

Най-страховитото заболяване в обществото ни е рак! Самото споменаване на името предизвиква тъга, жал, и тревожност.

 

 

 

Статистически, ракът е един от най-големите убийци на хора. Често причини за рак са все още загадка.

 

 

 

 

 

Въпреки, че основната причина за рак на белия дроб е била известна от известно време – пушенето!

 

 

 

 

 

Ракът започва в клетките.

 

 

 

 

 

Обикновено, тялото изгражда нови клетки при нужда да заменят старите, които след това умират. От време на време този процес е нарушен и някои клетки продължават да растат – неконтролирано – въпреки че първоначалните клетки са все още живи и здрави.

 

 

 

 

 

В резултат на това, тялото произвежда повече и повече клетки, но старите остават и продължават да живеят.

 

 

 

 

Това води до прекъсване на растежа – по същия начин известен като тумор. Туморите могат да бъдат доброкачествени или злокачествени.

 

 

 

 

Тези злокачествени тумори обаче, навлизат в тъканите на тялото чрез предаване на раковите клетки.

 

 

 

 

По този начин, раковите трансфери към други части на тялото се отразяват на органите и лимфната система. Разпространението на ракови клетки, е известно като метастази.

 

Една от най-често срещаните форми на рак е рак на белия дроб .

 

 

 

 

Има 7 предупредителни признаци на рак на белия дроб , за които можете да внимавате:

 

 

 

 

1. Кашлица

Настинката, придружена от кашлица е нищо необичайно. Поради това е важно да се пробвате да излекувате кашлицата. Повечето инфекциозни заболявания на дихателните пътища се оправят в рамките на една седмица. Ако кашлицата остава за по-дълго от 2 седмици, без да става по-добре, посещение на лекар е силно препоръчително – особено когато кашлицата включва кървави храчки.

 

 

 

 

2. Недостиг на въздух

Затрудненото дишане е чест симптом на пациенти с рак на белия дроб . Може да има различни причини за това. В резултат на рака, течност може да се задържи в белите дробове, драстично да намали капацитета на белите дробове.

 

 

 

Тя може да запуши кръвоносните съдове, поради растежа на тумора. Ако изведнъж не разполагате с издръжливостта, която сте имали, за да изкачвате стълби, появява ви се пот по челото, въпреки че обикновено сте доста спортен тип – тогава определено трябва да отидете на лекар и да се прегледате.

 

 

 

 

 

3. Болка в гърдите, гърба и / или рамото

 

 

 

 

 

Болка в гърдите – която се влошава с всеки дъх, смях, или кашлица – не е нещо, което трябва да се подценява. Болката може да се разпространява към гърба или раменете. Въпреки това, тази болка може да бъде резултат от насинено ребро, възпаление на рамото. Все ще е най-добре да се извърши преглед от лекар, за да разберете причината за болката на тези симптоми.

 

 

 

 

4. Свистящ звук при дишане

А свистящ звук при дишане означава, че въздухът се опитва да премине през тесните дихателните пътища.

 

 

 

 

Това не означава непременно, рак на белите дробове, тъй като може да бъде причинено от друг респираторни заболявания като астма. Без значение от това, този звук може да бъде нещо сериозно и трябва да се провери от лекар.

 

 

 

 

 

5. Необяснимо отслабване

 

 

 

 

 

 

Около 15% от всички пациенти с рак вече са загубили драстично тегло, преди да бъдат диагностицирани с рак. Обикновеният човек губи над 10% от теглото си преди диагнозата. Това е най-вече поради причината, че ракът пряко влияе върху обмяната на веществата.

 

 

 

 

Обърнете се към Вашия лекар, ако загубите много от теглото в кратък период от време, поради постоянната липса на апетит.

 

 

 

 

 

 

 

6. Болки в костите

 

 

 

 

 

 

Костите започват да болят при рак на белия дроб, който вече се е разпространил в костния мозък. По-специално, ако болката е в гръбнака, ребрата, ханша или бедрата, тогава трябва да се направи преглед при лекар.

 

 

 

 

 

 

7 . Главоболие

 

 

 

 

 

 

 

Главоболието често може да възникне в резултат на рак на белия дроб . Когато раковите клетки метастазират в мозъка, те оказват натиск върху кръвоносните съдове.

 

 

 

 

 

 

Тези метастази намаляват притока на кръв през артериите на мозъка и следователно предизвикват главоболие. Ако често страдате от силни главоболия, това не означава, че безусловно имате рак.

 

 

 

 

 

Това също може да бъде мигрена. Но ако главоболието става все по-често и по-лошо, посещение при лекар е неизбежно.

 

 

 

 

Разбира се, човек не веднага е необходимо да си мисли, че има рак, ако е с един, или повече от тези симптоми.Това обаче е важно, за да слушате сигналите на тялото ви и винаги, когато имате съмнения, да се консултирате със специалист.

 

 

 

https://kakata.info/

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Здраве

More in Здраве

79673304857275151d01a8c0738ed29d

Никога не оставяйте чаша вода до леглото си!

май 12, 2018
cheti-etiketa-dobivat-izvestna-izvorna-182

ОПАСНО! Чети етикета: Добиват известна изворна вода без разрешително, през съмнителни тръби!

май 10, 2018
кърлеж73e53cd272e249e18326a2049ab83e72

Ужас в Бургаско – жена издъхна в болница след ухапване от кърлеж! Вижте какво съветват специалистите, за да се предпазим…

май 7, 2018
1525546470-crenv

Учени алармират: Суперопасно! Тази храна увеличава риска от рак с 67%, отървете се от нея незабавно!

май 6, 2018
1-1114-678x381

Водата лекува! Определете дневния прием и се отървете от дузина заболявания с един замах – ето как…

май 6, 2018
big_166a

Като пробвах тази домашна вода за уста, забравих за скъпите продукти и проблемите със зъбите – ефектът е поразителен!

май 5, 2018