Анализи

Америка търси спасение във войната. Защо е спокоен Путин?

Америка търси спасение във войната. Защо е спокоен Путин?

43893-PIC2

 

Просто с циклопа трябва да умееш да биеш правилно.

 

 

 

Вътрешната политика на Русия се определя от външната политика на САЩ. В зависимост от това по-мек или по-твърд е курсът на САЩ по отношение на Русия се изгражда линията на Кремъл по отношение на мерките в икономиката, кадрите, пропагандата. Реактивността по отношение на Щатите е най-продуктивната стратегия: преживяваме неприятностите по реда на тяхната поява. Всяко изпреварващо действие е ненужно, тъй като защитата може да не бъде адекватна на нападението.

 

 

 

В зависимост от това, какъв флот ще строи САЩ ще се изгражда корабостроителната стратегия на Русия. От това, какъв курс ще победи в САЩ зависи степента на реагиране и кадрови реформи в Русия. Русия винаги играе с черните по отношение на САЩ и изгражда отбраната си в зависимост от действията на Америка.

 

 

 

Днес в САЩ се реализира стратегията, която беше планирана за Клинтън. Избирането на Тръмп нищо не промени в глобалните приоритети на “дълбинната държава”, която е истинският архитект на американската вътрешна и външна политика. Във Вашингтон Тръмп осъществява формирането на военен кабинет на правителството. Ястребите-неокони станаха единствения кадрови резерв на Тръмп, защото те му вързаха ръцете и краката и Тръмп не може да се противопостави на организирания им натиск.

 

 

Сега изтича информация, че даже напълно агресивния Тилерсън доживява последните си седмици на поста ръководител на Държавния департамент поради своята недостатъчна агресивност. Той не устройва мнозинството от Конгреса, където републиканците и демократите не виждат друг изход от заплашващата ги криза, освен все по-открит военно-силов натиск спрямо целия свят и спрямо своите основни смъртни врагове: Русия, Иран, Северна Корея и Китай. В Държавния департамент от ЦРУ ще дойде Майк Помпео, бившият морски пехотинец и по манталитет виждащ света изключително като бойно поле, в ЦРУ вероятно ще сложат Том Котън, сенатора-републиканец от Конгреса, който е крайно агресивен по отношение на Иран и който получава финансиране от свързаните с Израел финансово-промишлени групи и неокони.

 

 

 

“И така, какво ще означава неизбежното напускане на Тилерсън на поста ръководител на американската външна политика? Открит курс към война, твърд натиск върху Русия, Северна Корея, Иран и всички онези, които се осмелят да се съпротивляват на агонизиращата супердържава, властта в която фактически за заграбили “ястребите”, неоконсерваторите от най-радикален вид, почти империалисти от старата школа.

 

 

 

Подготовката за война с всички достъпни начини с непокорния пред САЩ свят влиза във финалния си стадий. Пред очите ни в САЩ се формира военен кабинет, в който фигурата на Тилерсън, призоваващ към сдържаност по отношение на Северна Корея и Иран и при решаване на другите, съдържащи сериозно изостряне на ситуацията световни проблеми, би изглеждала просто неуместно” – пише Сергей Латишев в статията си “Махат Тилерсън от държавния департамент, в САЩ се формира военен кабинет

 

 

 

Разбира се, курсът на САЩ към тотална война с целия свят преди всичко ще се отрази на състоянието на нещата в Украйна: там радикалните нацисти в най-близко време ще дойдат на власт и ще започнат бойни действия. Неслучайно Уолкър определи вероятността за тяхното начало като 80 процента. Това открито предупреждение на Киев и Москва е за това, че Вашингтон желае военно изостряне в Донбас. А това, което желае Вашингтон, в Киев се реализира без забавяне. Заявленията на Аваков и прочие украински политици на тази тема не оставят никакви съмнения за това, че войната е нужна на Вашингтон в близките два месеца и тя ще се състои.

 

 

 

 

Нейната цел е да създаде такива условия, при които Русия няма да може повече да се въздържа от пряка намеса в събитията – даже доставката на оръжие на Донбас от Абхазия няма да помогнат на Русия да избегне обвиненията в пряко участие във войната в Украйна. Резултатът ще бъдат санкции за Русия и европейските компании, участващи в Северен поток-2 и Турски поток, забрана за сделки с руски ценни книжа, обвинения срещу Путин във военно престъпление и тъй като това ще съвпадне с изборите в Русия, то избирането на Путин ще бъде обявено за нелегитимно – допълнителен аргумент към това ще бъде даден от Вашингтон в смисъл, че в тях е участвал непризнатият от никого Крим.

 

 

Лично Путин ще бъде подпрян от Запада в крайно двусмислено положение. В съчетание с изключването на Русия от SWIFT и февруарските натиски срещу околокремълския олигархат, Вашингтон разчита да запали земята под краката на Путин навсякъде, където той би могъл да стъпи./Поглед.инфо

 

Бултаймс

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Анализи

More in Анализи

Ердоган

Как Ердоган може да свали Тръмп

август 13, 2018
Le-Figaro

Le Figaro: Солженицин беше прав – Русия стана свободна, а Западът бе поробен от политическата коректност

август 7, 2018
155096621-612x612

Икономист: Маркс се оказа прав! Средната класа изчезва и се превръща в люпилня на нови социалистически идеи… ГРАФИКИ

август 3, 2018
141028075306-660x371

Пат Бюканън: От 2001 г. идеята, че американците имат божествена мисия да демократизират човешкия род, търпи поражение

август 3, 2018
bivsh-agent-na-kgb-putin-samo-organizira-svalyaneto-na-ruskiya-samolet-26-12-2015-03-08-29

“Вашингтон пост”: Това не е КГБ-то от времето на дядо ви, сега е в интернет

юли 30, 2018
maxresdefault

Валентин Вацев: Тръмп ще върне Източна Европа под контрола на Русия

юли 20, 2018