Анализи

Америка търси спасение във войната. Защо е спокоен Путин?

Америка търси спасение във войната. Защо е спокоен Путин?

43893-PIC2

 

Просто с циклопа трябва да умееш да биеш правилно.

 

 

 

Вътрешната политика на Русия се определя от външната политика на САЩ. В зависимост от това по-мек или по-твърд е курсът на САЩ по отношение на Русия се изгражда линията на Кремъл по отношение на мерките в икономиката, кадрите, пропагандата. Реактивността по отношение на Щатите е най-продуктивната стратегия: преживяваме неприятностите по реда на тяхната поява. Всяко изпреварващо действие е ненужно, тъй като защитата може да не бъде адекватна на нападението.

 

 

 

В зависимост от това, какъв флот ще строи САЩ ще се изгражда корабостроителната стратегия на Русия. От това, какъв курс ще победи в САЩ зависи степента на реагиране и кадрови реформи в Русия. Русия винаги играе с черните по отношение на САЩ и изгражда отбраната си в зависимост от действията на Америка.

 

 

 

Днес в САЩ се реализира стратегията, която беше планирана за Клинтън. Избирането на Тръмп нищо не промени в глобалните приоритети на “дълбинната държава”, която е истинският архитект на американската вътрешна и външна политика. Във Вашингтон Тръмп осъществява формирането на военен кабинет на правителството. Ястребите-неокони станаха единствения кадрови резерв на Тръмп, защото те му вързаха ръцете и краката и Тръмп не може да се противопостави на организирания им натиск.

 

 

Сега изтича информация, че даже напълно агресивния Тилерсън доживява последните си седмици на поста ръководител на Държавния департамент поради своята недостатъчна агресивност. Той не устройва мнозинството от Конгреса, където републиканците и демократите не виждат друг изход от заплашващата ги криза, освен все по-открит военно-силов натиск спрямо целия свят и спрямо своите основни смъртни врагове: Русия, Иран, Северна Корея и Китай. В Държавния департамент от ЦРУ ще дойде Майк Помпео, бившият морски пехотинец и по манталитет виждащ света изключително като бойно поле, в ЦРУ вероятно ще сложат Том Котън, сенатора-републиканец от Конгреса, който е крайно агресивен по отношение на Иран и който получава финансиране от свързаните с Израел финансово-промишлени групи и неокони.

 

 

 

“И така, какво ще означава неизбежното напускане на Тилерсън на поста ръководител на американската външна политика? Открит курс към война, твърд натиск върху Русия, Северна Корея, Иран и всички онези, които се осмелят да се съпротивляват на агонизиращата супердържава, властта в която фактически за заграбили “ястребите”, неоконсерваторите от най-радикален вид, почти империалисти от старата школа.

 

 

 

Подготовката за война с всички достъпни начини с непокорния пред САЩ свят влиза във финалния си стадий. Пред очите ни в САЩ се формира военен кабинет, в който фигурата на Тилерсън, призоваващ към сдържаност по отношение на Северна Корея и Иран и при решаване на другите, съдържащи сериозно изостряне на ситуацията световни проблеми, би изглеждала просто неуместно” – пише Сергей Латишев в статията си “Махат Тилерсън от държавния департамент, в САЩ се формира военен кабинет

 

 

 

Разбира се, курсът на САЩ към тотална война с целия свят преди всичко ще се отрази на състоянието на нещата в Украйна: там радикалните нацисти в най-близко време ще дойдат на власт и ще започнат бойни действия. Неслучайно Уолкър определи вероятността за тяхното начало като 80 процента. Това открито предупреждение на Киев и Москва е за това, че Вашингтон желае военно изостряне в Донбас. А това, което желае Вашингтон, в Киев се реализира без забавяне. Заявленията на Аваков и прочие украински политици на тази тема не оставят никакви съмнения за това, че войната е нужна на Вашингтон в близките два месеца и тя ще се състои.

 

 

 

 

Нейната цел е да създаде такива условия, при които Русия няма да може повече да се въздържа от пряка намеса в събитията – даже доставката на оръжие на Донбас от Абхазия няма да помогнат на Русия да избегне обвиненията в пряко участие във войната в Украйна. Резултатът ще бъдат санкции за Русия и европейските компании, участващи в Северен поток-2 и Турски поток, забрана за сделки с руски ценни книжа, обвинения срещу Путин във военно престъпление и тъй като това ще съвпадне с изборите в Русия, то избирането на Путин ще бъде обявено за нелегитимно – допълнителен аргумент към това ще бъде даден от Вашингтон в смисъл, че в тях е участвал непризнатият от никого Крим.

 

 

Лично Путин ще бъде подпрян от Запада в крайно двусмислено положение. В съчетание с изключването на Русия от SWIFT и февруарските натиски срещу околокремълския олигархат, Вашингтон разчита да запали земята под краката на Путин навсякъде, където той би могъл да стъпи./Поглед.инфо

 

Бултаймс
loading...
0
Анализи

More in Анализи

5e_ydc6v5

“Фигаро” иронизира европредседателството ни: Корупцията прави силата!

януари 12, 2018
2bc1120c1446c1fd92d69c3ff1a804ec

Washington Post: Завръщането на крайната бедност в Америка! Американската мечта все повече се превръща в американска илюзия!

януари 8, 2018
phplru5ff_800x_

Нова честитка за България от “Ди Цайт”: Корумпирани сте, но послушни!

декември 29, 2017
eu

Източна Европа е в “хватката на доминионите”, известна още от Римската империя! Тя е големият губещ от началото на века!

декември 8, 2017
vladimir-putin

ХЛЪЦ! “Блумбърг”: Путин е новият цар на ОПЕК, САЩ са в безизходна ситуация!

декември 7, 2017
image1

“The Mission”: Американската мечта ни убива!

декември 5, 2017