bravo-dimitar-napravi-avtomatichna-866

 

Един млад пловдивчанин прояви изключителна инициативност и създаде прекрасен подарък за стотици бездомни животинки.

 

 

 

 

Изправени пред студените зимни месеци, кучетата и котките, които нощуват под открито небе, трудно оцеляват, тъй като естественият начин, по който си набавят храна и вода, става недостъпен за тях.

 

 

 

 

 

Затова Димитър решава да почерпи от чуждия пример и пресъздава автоматизирана хранилка за бездомни животни, чийто прототип е видял в Англия.

 

 

 

Отдаденият на добрата мисия мъж признава, че конструктивният процес не е бил особено лек.

 

 

 

 

 

„Голяма инженерна борба беше докато я направя, но… сръчен съм!“, пише Димитър в пост в социалните мрежи, където представя конструкцията.

 

 

 

 

 

Принципът на работа е прост – тръбата се пълни с храна или вода, и под собствената им тежест се регулира без да прелива, без да се мокри и едновременно с това стоейки пълна.

 

 

 

 

 

 

Снимката с изобретението се разпространява с шеметна сила и печели на Димитър адмирации от стотици пловдивчани.

 

 

 

 

Приветствията за добрата му идея и изпълнение изпълват коментарите, а ние публикуваме един от тях, който обобщава позицията на съгражданите му:

 

 

 

 

„Браво!!! Уникално изобретение е! Виждала съм снимки, но смелостта да я направи някой В България – направо е революция! Трябва едно видео туториал да покажете на тия хора как се прави! Как се помага! Супер сте!!!“

 

 

 

 

 

Димитър скромничи и многократно подчертава, че само е претворил нещо вече създадено, но това не пречи да му кажем едно голямо „Браво!“ за усилията и за каузата.

 

 

Той е пример, че любовта към животните, започва и свършва с грижата за тях.

 

 

 

Ето изобретението на Димитър:

Ето и идеята, която го вдъхновява: