Бедствия

Възрастно семейство е блокирано в планинска хижа в района на Кюстендил!

Възрастно семейство е блокирано в планинска хижа в района на Кюстендил!

big__би_и_а

 

Заради лошо време възрастно семейство е блокирано в планинска хижа в района на Кюстендил близо до село Сажденик. До тях вече е проправен път от аварийните екипи. Остава в сила частичното бедствено положение в село Гърляно, предаде БНТ.

До хижата, в която се намира възрастното семейство, е създаден алтернативен път, през който се преминава с високопроходима техника. По-рано днес, при тях е бил кметският наместник на село Ръждак.

 

Те са в добро здравословно състояние, имат достатъчно вода и храна, казаха от кризисния щаб в Кюстендил. В село Гърляно все още не е отменено частичното бедствено положение.

 

 

Цяла нощ аварийните екипи са следили критичните участъци край река Бистрица в село Гърляно. Днес реката се прибра в коритото си, а всички компрометирани участъци са укрепени. Няма опасност за хората.

 

 

Всички бяха тука – пожарната, гражданска, всички, така че помагаха, отзоваха се където ги викнат, благодарим… иначе нямаше да се спаси тази къща и нагоре. Жител на селото каза, че коритото на река Бистрица и района около нея не са били почистени, което е довело до усложнената обстановка.

 

 

Трябва нова техника да се купи от държавата и да се ремонтират нещата, коритата да са подготвени есенно време, подготовката трябва да става есента-лятото, а не когато дойде водата зимата.

 

 

 

Екипите и днес работеха по отстраняване на авария на водопровод в населеното място. В момента ток и вода има. Очаква се утре частичното бедствено положение да бъде отменено.

 

 

Днес следобед, валежите в област Благоевград спряха и речните нива на Струма и Места започнаха постепенно да се понижават.

 

 

Аварийните екипи в Благоевградско отводняваха цял ден пътя между селата Сатовча и Вълкосел. В момента преминаването е възможно.

 

 

През целия ден, в кризисния щаб не са постъпвали други сигнали за наводнения или бедстващи хора. Кризисния щаб в Благоевград ще остане в готовност да реагира при нужда докато не бъде напълно отменен предупредителния код за валежи в областта.

 

БНТ,  Петел

 

https://petel.bg/Vazrastno-semeystvo-e-blokirano-v-hizha-v-rayona-na-Kyustendil__240358

loading...
0
Бедствия

More in Бедствия

1512246488-1

Община Смолян обяви бедствено положение! Оранжев код за обилни дъждове в 4 области, жълт – за 13 (КАРТА)

декември 2, 2017
1512192613-sistemen-bufer-3

Циклонът „Филип” е само началото! „Христина”, „Цветан”, „Юлия” и „Явор” ни докарват екстремни явления до края на декември!

декември 2, 2017
big_2fe

Воден ад в центъра на София – Перловската река е пред преливане! МВР и армията вдигнати на крак!

декември 1, 2017
big_5733

Ужасът на Галя от Равнец: Гледах как вълната върти 2-годишното ми внуче! Започнах да викам: Господи, къде си?“

октомври 26, 2017
иванка150893128977004

Жестока трагедия! Баба Иванка опитала със сетни сили да се спаси от потопа, стигнала само до прага на стаята (СНИМКИ)

октомври 25, 2017
флагман150891931465671

Ужас от сърцето на стихията! Тялото на Димитър още лежи насред калта в потопения му двор! (СНИМКИ)

октомври 25, 2017