Личности

Жириновски: Страните, които разполагат американските системи за ПРО, ще бъдат унищожени в случай на война в Европа!

Жириновски: Страните, които разполагат американските системи за ПРО, ще бъдат унищожени в случай на война в Европа!

жириновски1512449769-07-krutiuv
В интервю за латвийското издание “Спутник” кандидатът за президент на Русия и лидер на Либералдемократическата партия Владимир Жириновски заяви, че в случай на война балтийските държави ще попаднат в рискова зона.
Но има изход: да се изтеглят войските на НАТО и да се получи неутрален статут.
Според думите на Жириновски “тези държави, които приемат американските системи за противоракетна отбрана” в случай на голяма европейска война, могат да бъдат унищожени, защото никой няма да толерира от тези места да идва директна заплаха за Русия.
Лидерът на ЛДПР счита, че Русия може да предупреди за възможността от удар териториите, където са разположени готовите за нападение войски на НАТО.
“Властите в балтийските страни, Полша, Украйна сами изискват в земите им да бъдат разположени повече войски на НАТО. А там, където има войска, е възможна и война. И в случай на война, разбира се, има бомбардировки и взаимно унищожение на противниковите групи “, подчерта Жириновски.
Според него те сами се поставят в рискова зона, като оставят на територията си голям брой войници на НАТО и особено бронирана техника.
“В края на краищата те не са отбранителни войски, а офанзивни, а задачата да атакуват Русия може да бъде поставена за изпълнение пред тях. Освен това там вече се провеждат учения, отработват се методи за работа с руското население “, заяви политикът.
Жириновски достига до извода, че силите на НАТО разработват конкретни планове за завладяване на руските гранични територии.
“И те искат да гледаме спокойно на всичко това”, възмущава се руският политик.
Жириновски заявява още, че балтийските държави, включително Литва, трябва да помислят за своята позиция. По негово мнение, не е нужно да действат заедно с НАТО, а е необходимо да заемат неутралитет, както прави Финландия или Швейцария.
“По този начин те със сигурност няма да бъдат заплашени от нищо”, казва Жириновски.

https://www.blitz.bg/analizi-i-komentari/zhirinovski-stranite-koito-razpolagat-amerikanskite-sistemi-za-protivoraketna-otbrana-shche-bdat-unishchozheni-v-sluchay-na-voyna-v-evropa_news562598.html
loading...
0
Личности

More in Личности

Jerusalem_Israel_9

Ройтерс гърми: Доналд Тръмп може да признае Ерусалим за столица на Израел през идната седмица!

декември 1, 2017
trump20160102-ngyksyhcqw

Тръмп скастри Тереза Мей да не се занимава с него, а с тероризма!

ноември 30, 2017
epa05713061 Retired United States Marine Corps general  and Donald Trump's nominee for Secretary of Defense James Mattis testifies at his confirmation hearing before the Senate Armed Services Committee in the Dirksen Senate Office Building in Washington, DC, USA, 12 January 2017. The four-star general recently resigned from the board of the embattled blood-testing company Theranos.  EPA/JIM LO SCALZO

Шефът на Пентагона лъже безсрамно, че ООН разрешила присъствието на САЩ в Сирия!

ноември 14, 2017
980x551_1510399933

Тръмп: Вярвам на Путин, че Русия не се е намесвала на президентските избори в САЩ!

ноември 11, 2017
путин-виц5e_pqpv22

Путин: Натискът над Russia Today от страна на САЩ е атака, която ще получи реципрочен отговор!

ноември 11, 2017
DORsh8qXcAEbN7k

Тръмп и Путин си стиснаха ръцете във Виетнам!

ноември 10, 2017