СВЯТ

Зрелищен обиск и арест на Саакашвили предизвикаха безредици в Киев! Обвинен е в опит за преврат! СНИМКИ

Зрелищен обиск и арест на Саакашвили предизвикаха безредици в Киев! Обвинен е в опит за преврат! СНИМКИ

 

САА1512468176

 

Следователи от Службата за сигурност на Украйна (ССУ) разбиха вратата на жилището на Михаил Саакашвили в центъра на Киев, където започна обиск, предаде ТАСС. Агенцията се позовава на украинската партия “Движение на новите сили”, оглавявана от бившия грузински президент.

 

 
Украинското правосъдие обвини бившия губернатор на Одеска област и лидер на опозиционната партия “Движение на новите сили” Михаил Саакашвили в опит за сваляне на държавната власт. Това съобщи пред журналисти адвокатът му Павло Богомазов, предаде ТАСС.

 

САА1512468479

 
“Саакашвили е обвинен в опит за сваляне на конституционния строй”, заяви той.

 

 
По-рано днес Службата за сигурност на Украйна (ССУ) започна обиск в жилището на Саакашвили в Киев. Бившият грузински президент, изкачил се на покрива, нарече президента на Украйна Петро Порошенко крадец и призова своите привърженици да оказват съпротива на властите.

САА1512468213

 

 

 

Край сградата избухнаха безредици. Депутатът от Върховната рада Виктор Чумак каза след това, че Саакашвили е бил задържан от служители на специалните сили.

 

САА1512468192

 
“Настояваме за обяснения и отправяме молба за предотвратяване на евентуално отвличане и други незаконни действия”, заявили хора от партията. Събитията се излъчват от място чрез видеовръзка от Иван Слободянюк, член на партийното ръководство.

 

 

 
От кадрите личи, че край апартамента на Саакашвили стоят неколцина напълно екипирани служители на ССУ. Един от тях обясни, че съдът е издал необходимото постановление за извършване на следствените действия. Адвокатите на Саакашвили не се допускат в жилището. Край сградата има полицаи и пожарникари.

 

 

 
По-късно бившият грузински президент, качил се на покрива, нарече президента на Украйна Петро Порошенко крадец и призова своите привърженици да възпрепятстват евентуалното му отвличане от силовите структури на украинския лидер.

 

 
“Порошенко е крадец. Порошенко е изменник на украинския народ. Каквото и да се случи с мен… Народе, призовавам ви да излезете на улиците и да продължите борбата. Моля украинците да не допуснат да бъда отвлечен. Не допускайте беззакония и кражби от страна на Порошенко и на бандата му”, провикна се Саакашвили от покрива на сградата, където се намира жилището му.

 

 

 
Край сградата, в която е жилището на Саакашвили, започнаха безредици. Събрали се там симпатизанти на опозиционния украински политик се опитват да изтласкат встрани служителите от органите на реда, които не допускат никого в апартамента му. Самият Саакашвили призовава от покрива своите привърженици да оказват съпротива на властите, информира ТАСС от мястото на събитията.

 

 
Генералната прокуратура на Украйна потвърди информациите за обиска в жилището на Саакашвили и каза, че се извършват следствени действия с поддръжката на Службата за сигурност на Украйна, предаде ТАСС, като цитира Лариса Сарган, говорителката на генералната прокуратура.

 

 

 
Същевременно депутатът от Върховната рада на Украйна Виктор Чумак каза, че Саакашвили е бил задържан от агенти на специалните сили, предаде ТАСС. Той каза, че Саакашвили е бил свален от покрива на кооперацията и задържан.

 

 
Според кореспондент на ТАСС обаче агентите на специалните сили не могат все още да изведат Саакашвили от сградата, защото негови съратници са блокирали улицата пред нея. Там има около 200 души. При сблъсъците им с полицията е пострадал един човек.
 

Източник: БТА

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

303298866dc7d1eadb116728c9d4edda

Пистолетът на личната охрана на Путин – смъртоносната сила е толкова голяма, че САЩ забраняват на ФСО да го вкарва в страната…

май 12, 2018
22-730x500

Млада жена направи на магистрала нещо, което изуми шофьорите и ги накара да си търкат очите невярващо (СНИМКИ)

май 12, 2018
1526065780-1

Пленен украински войник падна на колене и се разрида горчиво пред паметника на загиналите деца в Донбас (СНИМКА)

май 12, 2018
epa05995425 Germany's Christian Democratic Union (CDU) party chairwoman and German Chancellor Angela Merkel attends an election campaign event of the German Christian Social Union (CSU) party at the 46th Truderinger Festwoche festival week in Munich, Bavaria, Germany, 28 May 2017.  EPA/CHRISTIAN BRUNA

“Дойче веле”: Как се живее в Германия с доход от 416 евро на месец – над 4 милиона го правят!

май 11, 2018
20180511173920-6249043

Меркел: Излизането на САЩ от договора с Иран подкопава доверието в международния ред!

май 11, 2018
15b28f735e8c683e30602c97904b5beb_big

Правда.ру: Американските атомни бомби, предназначени за Русия, пътуват към Европа – ето къде ще бъдат разположени!

май 11, 2018