СВЯТ

Зрелищен обиск и арест на Саакашвили предизвикаха безредици в Киев! Обвинен е в опит за преврат! СНИМКИ

Зрелищен обиск и арест на Саакашвили предизвикаха безредици в Киев! Обвинен е в опит за преврат! СНИМКИ

 

САА1512468176

 

Следователи от Службата за сигурност на Украйна (ССУ) разбиха вратата на жилището на Михаил Саакашвили в центъра на Киев, където започна обиск, предаде ТАСС. Агенцията се позовава на украинската партия “Движение на новите сили”, оглавявана от бившия грузински президент.

 

 
Украинското правосъдие обвини бившия губернатор на Одеска област и лидер на опозиционната партия “Движение на новите сили” Михаил Саакашвили в опит за сваляне на държавната власт. Това съобщи пред журналисти адвокатът му Павло Богомазов, предаде ТАСС.

 

САА1512468479

 
“Саакашвили е обвинен в опит за сваляне на конституционния строй”, заяви той.

 

 
По-рано днес Службата за сигурност на Украйна (ССУ) започна обиск в жилището на Саакашвили в Киев. Бившият грузински президент, изкачил се на покрива, нарече президента на Украйна Петро Порошенко крадец и призова своите привърженици да оказват съпротива на властите.

САА1512468213

 

 

 

Край сградата избухнаха безредици. Депутатът от Върховната рада Виктор Чумак каза след това, че Саакашвили е бил задържан от служители на специалните сили.

 

САА1512468192

 
“Настояваме за обяснения и отправяме молба за предотвратяване на евентуално отвличане и други незаконни действия”, заявили хора от партията. Събитията се излъчват от място чрез видеовръзка от Иван Слободянюк, член на партийното ръководство.

 

 

 
От кадрите личи, че край апартамента на Саакашвили стоят неколцина напълно екипирани служители на ССУ. Един от тях обясни, че съдът е издал необходимото постановление за извършване на следствените действия. Адвокатите на Саакашвили не се допускат в жилището. Край сградата има полицаи и пожарникари.

 

 

 
По-късно бившият грузински президент, качил се на покрива, нарече президента на Украйна Петро Порошенко крадец и призова своите привърженици да възпрепятстват евентуалното му отвличане от силовите структури на украинския лидер.

 

 
“Порошенко е крадец. Порошенко е изменник на украинския народ. Каквото и да се случи с мен… Народе, призовавам ви да излезете на улиците и да продължите борбата. Моля украинците да не допуснат да бъда отвлечен. Не допускайте беззакония и кражби от страна на Порошенко и на бандата му”, провикна се Саакашвили от покрива на сградата, където се намира жилището му.

 

 

 
Край сградата, в която е жилището на Саакашвили, започнаха безредици. Събрали се там симпатизанти на опозиционния украински политик се опитват да изтласкат встрани служителите от органите на реда, които не допускат никого в апартамента му. Самият Саакашвили призовава от покрива своите привърженици да оказват съпротива на властите, информира ТАСС от мястото на събитията.

 

 
Генералната прокуратура на Украйна потвърди информациите за обиска в жилището на Саакашвили и каза, че се извършват следствени действия с поддръжката на Службата за сигурност на Украйна, предаде ТАСС, като цитира Лариса Сарган, говорителката на генералната прокуратура.

 

 

 
Същевременно депутатът от Върховната рада на Украйна Виктор Чумак каза, че Саакашвили е бил задържан от агенти на специалните сили, предаде ТАСС. Той каза, че Саакашвили е бил свален от покрива на кооперацията и задържан.

 

 
Според кореспондент на ТАСС обаче агентите на специалните сили не могат все още да изведат Саакашвили от сградата, защото негови съратници са блокирали улицата пред нея. Там има около 200 души. При сблъсъците им с полицията е пострадал един човек.
 

Източник: БТА
loading...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

883236

Американски сенатор сравни Тръмп със Сталин!

януари 17, 2018
big_bbf

Сензация! Разсекретиха отчета за съветската мисия до Луната и истината лъсна! ДОКУМЕНТИ

януари 16, 2018
1516113194-ery

Румънски овце поставиха под заплаха американската система за ПРО! Кмет брани стадото: Те не спазват правила!

януари 16, 2018
мигранти ББС1464938953-0000212508-article3

И Швейцария скочи срещу Брюксел! Готви референдум, с който искат да затворят вратите за ЕС заради имигрантите!

януари 16, 2018
НИКИТА1516085093-317-209-nikita-peta-uilsyn

Помните ли красивата актриса от „Никита“, на която Путин й е фен? Ето какво се случи с нея… (СНИМКИ)

януари 16, 2018
настинка1516047017_1-640x381

Съсипана майка: 17-годишната ми дъщеря имаше настинка, но успя само да прошепне, че много се страхува, умря за минути!

януари 16, 2018