Политика

Кристалина дойде на гости и обяви: Сега в България се живее в пъти по-добре!

Кристалина дойде на гости и обяви: Сега в България се живее в пъти по-добре!

ТРИМЦА135384_n

 

 

 

“Старая се да се прибирам често в България – все пак тук са и дъщеря ми и внучка ми. Разказвам на детето как живеят връстниците и по света й как живеехме преди. Тя знае, че работя, за да направя живота на хората по-добър, за да могат и бедните дечица по света да могат да ходят на училище като нея.

 

 

 

България се развива много добре. Има още работа за вършене, но трябва да се гордеем какво постигнахме през годините. Помните ли когато храна нямаше и ставахме в ранни зори да се редим на опашки за хляб и мляко? Сега живеем в пъти по-добре”, това заяви Кристалина Георгиева, един от шефовете в Световната банка,  в ефира на БТВ.

“Страните, които се развиват най-добре са тези, които гледат напред. България е представена на най-висока позиция в Световната банка. Ако някога, когато стъпих там през 93-та година, съм очаквала, че сега ще се върна начело на тази банка, никога нямаше да повярвам”, спомня си тя.

 

 
Относно решенията за коридор номер 8 Кристалина Георгиева, коментира така: “Има 3 пречки – много от пунктовете са тесни, по пътя има места, които не са ремонтирани и бавят движението и най-важното да използваме високите технологии. Идеята е да премахнем тези пречки. Вместо за 6 часа – трябва да се пътува за 3”

 

 

 
“Ние трябва да се интегрираме в този район – Балканите. Нашия регион има уникалния шанс да бъде мост и трамплин за своите съседи. Ние даваме година внимание на ЕС върху Балканите и това е много важно. Смятам, че Председателството на България разрешава, както външни, така и вътрешни проблеми. То дава възможност на всяка страна да покаже най-доброто от себе си.”, категорична е тя, цитирана от Блиц.

 

 

 
Относно отношенията си с премиера Борисов тя разказа: “Срещнахме се с г-н Борисов. Моето мнение и неговото съвпада съвпада. Казахме си, че сега е уникален шанс да се обърне внимание на Западните Балкани. Трябва да се стараем да говорим колко е важно да се интегрираме. Борисов много помъдря през тези години. Вече знае колко е важно нашето бъдеще да се свързва с това на съседите. Той слуша, помни и когато информацията му е полезна – тя е там. ”

 

 

 

 
По темата с Бюджет 2018, Кристалина заяви, че той показва, че вече можем да се редим на опашката за еврозоната. “Политическото решение да влезем в чакалнята може да се вземе много бързо. Времето от влизането в чакалнята до влизането в самата еврозона е от порядъка на 3 години. Ние можем да влезем в чакалнята още догодина.”, твърди Георгиева. Според нея България е готова и за влизане в Шенген.

 

Блиц, Петел

 

https://petel.bg/SHefkata-na-Svetovnata-banka-Kristalina-Georgieva-se-zavarna-i-ustanovi–Sega-v-Balgariya-se-zhivee-v-pati-po-dobre-__240929

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Политика

More in Политика

бойко-лиляна-павлова

Защо привикаха министър Нанков в следствието, вместо Нейно превъзходителство Лиляна Павлова?

август 30, 2018
0434133001535643029_692583_600x458_actualno

Радев: Трагедията край Своге осветли порочната система в поръчките, безнаказаност има навсякъде… ВИДЕО

август 30, 2018
уволнениеfired-uvolnenie-kick-put_28-640x381

В най-критичния момент: Уволнение на един от най-важните хора в България! (СНИМКА)

август 30, 2018
ms-zasedanie-bgnes

Бъдещият нов единен орган за безопасност по пътищата… съществува от 15 г., шеф му е…

август 30, 2018
Screen-Shot-2018-08-28-at-11.31.38

Потрес! На фона на целия скандал около Своге, “Трейс” получи нова обществена поръчка от кабинета

август 29, 2018
tomi

Измислиха го! Само нов държавен орган може да пребори войната по пътищата

август 29, 2018