ОБЩЕСТВО

Огромен скандал! Учителка в столично училище принуждава първокласници да й целуват ръката!

Огромен скандал! Учителка в столично училище принуждава първокласници да й целуват ръката!

u4-celuvka-800

 

Учителка принуждава първокласници да й целуват ръката. Скандалният случай е от столичното 17-о училище. Институциите вече започнаха проверка, а повече от два часа продължи извънредната родителска среща заради инцидента, предаде бТВ.

 

 

По време на занималнята във вторник учителка решава да помогне с дисциплината на своята колежка в първи Г клас и първокласниците са принуждавани да целуват ръката на своята преподавателка.

 

 

Родителите сигнализират още за вербално и физическо насилие спрямо децата им.

 

 

„Другата госпожа, която за нашите деца е чужда и непозната, е помолила всички деца, целият клас, да станат прави – първо с ръцете горе, докато им умалеят ръцете, след това да клекнат с ръцете напред, докато им умалеят краката.

 

 

 

След което едно по едно насила да целунат ръка на госпожата си по френски език”, разказа Ина Радева, майка на първокласник.

 

 

Родителите подават жалба в училището още на следващия ден и внасят сигнал в Инспектората по образование. Ина сезира и полицията, и Агенцията за закрила на детето, заради случилото се със сина й.

 

 

„Най-сериозен емоционален отпечатък е оставило това принудително целуване на ръка. Разказвайки, и на мен, и на татко си – той разказваше с известен срам, неудобство и дори погнуса”, допълни Ина Радева.

 

 

Записите от видеонаблюдението в класната стая на първолаците потвърждават разказа им.

 

 

„Колегите са се опитали да приложат неособено успешно подход на ролева игра, това, което казвате, в някакъв смисъл го е имало на записите”, каза д-р Антоан Тонев, директор на 17 СУ “Дамян Груев”.

 

 

Той уточни, че не е съгласен с подобна ролева игра, но че е твърде рано да се правят генерални изводи и, че ще направят проверка и ще вземат мерки това повече да не се повтори.

 

 

Учителката, предложила странните мерки за възпитание, е педагог отскоро, а другата, чиято ръка са целували учениците, е с предупреждение за наказание отпреди. Проверяващите са изискали обясненията им, а психолог вече се е срещал с децата.

 

 

Още вчера проверяващи от Отдела за закрила на детето са били в училището. Оттам заявиха за bTV, че пред проверяващите учителките са играли на игра “кои деца са послушни, кои не са и какви наказания, може да им се приложат”.

 

 

За да се справят с психологическата травма децата, специалисти ще работят с тях.

 

 

 

Официалната проверка на инспектората ще приключи в средата на декември, но се очаква решението на училището за наказание на двете учителки да е ясно до края на другата седмица.

 

Епицентър

 

http://epicenter.bg/article/Ogromen-skandal–Uchitelka-prinuzhdava-parvoklasnitsi-da-y-tseluvat-rakata-/142022/2/0
loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

maxresdefault

Изненада: Трима американци опитаха български храни, а реакциите им се феноменални! (ВИДЕО)

януари 13, 2018
1515844367-nin3

Екшън на “Позитано” 20! Нинова и Станишев се хванаха за гушите заради третия пол!

януари 13, 2018
ПЕТЪР ХРИСТОВ91344_660_370

Зловеща поличба?! Икона на Богородица предрекла смъртта на Петър Христов – вижте каква странна случка е имало преди разстрела му

януари 13, 2018
cecka1

Цецка Цачева: Аз съм “за” Истанбулската конвенция, това е основен въпрос за членството ни в ЕС!

януари 13, 2018
1515836538-ivo

Удар! СДВР разкри кой паникьоса цяла София и маса институции с фалшивите сигнали за бомби! Източникът на заплахата е…

януари 13, 2018
big_15dc

Екатерина Евро стъписана от случка с нелюбезна служителка в НОИ: Имам само 12 години стаж, а бях млада и красива…

януари 13, 2018