Русия

От върховете на властта в Русия: Не падаме по гръб! Нито от световна война, нито от санкции… Ще преживеем и това!

От върховете на властта в Русия: Не падаме по гръб! Нито от световна война, нито от санкции… Ще преживеем и това!

ВЪРХОВЕ15125560305

 

Руският спорт понесе нов тежък удар, след като Международният олимпийски комитет (МОК) спря от участие спортистите за зимната Олимпиада в Пьонгчанг 2018. Санкцията е заради системно нарушаване на допинг правилата – ПОНЕ С ТАКОВА ОПРАВДАНИЕ излезе организацията, за да лиши Москва от участие.

 

 

Чистите спортисти можели да участват, но под олимпийски флаг. При спечелено отличие няма да звучи химнът на Русия, нито пък медалите ще бъдат причислени към сметката на Сборная.

 

 

Русия ще преживее забраната за участие на олимпийските игри. Това коментира говорителят на Министерството на външните работи в Москва Мария Захарова. „Ние не падаме по гръб. Нито от световна война, нито от разпада на Съветския съюз, нито от санкции. Приемаме всичко и го преживяваме“, написа тя във Фейсбук.

 

 

„Вече не трябваше да има спорт в Русия. Възраждането на Русия като спортна държава не беше включено в глобалните планове: младежите трябваше отдавна да са заспали, стадионите – завинаги превърнати в битпазари, треньорите – да работят в чужди отбори.

 

 

 

Нищо не стана според сценария. Появи се ново поколение спортисти, световните спортове се изпълниха с постиженията на руските атлети, Русия проведе отлично Олимпийските игри.

 

 

 

Спортът постепенно се превръща в една от националните идеи, въплътена в десетки хиляди детски школи и училища, в най-новите стадиони и просто в желанието да бъдем спортни“, казва Мария Захарова.

 

 

 

“Сега трябва да изключим емоциите и достатъчно сериозно на анализираме тези решения, които взе МОК по отношение на нашата страна, преди да огласим някакви заключения”, коментира от своя страна говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

 

БЛИЦ

 

https://www.blitz.bg/sport/drugi/ot-vrkhovete-na-vlastta-v-rusiya-ne-padame-po-grb-nito-ot-svetovna-voyna-nito-ot-sanktsii-shche-prezhiveem-i-tova_385797.html
loading...
0
Русия

More in Русия

1512499909111

Извънредно! Изхвърлиха Русия от Зимните олимпийски игри в Южна Корея догодина!

декември 5, 2017
МОСКВАphph1y9bb_800x

Москва обяви “Свободна Европа”, “Гласът на Америка” и още 7 US медии за чужди агенти! СПИСЪК

декември 5, 2017
putin-world-speach

Проучване: 75% от руснаците ще гласуват за Путин на президентския вот! Втори е Жириновски с 8 на сто!

декември 4, 2017
20151125.erhnrqqvlt

Напрежение! Русия посочи кои ще пострадат първи в случай на агресия срещу Северна Корея!

декември 3, 2017
СУ655-402-su-27

Русия подготвя сделка за използване на египетски военновъздушни бази

ноември 30, 2017
Русия-и-България-–-„подруги-навсегда

Русия: Без Червената армия българите нямаше да спасят евреите си! Сегашното поколение живее в свободна страна благодарение на обикновените съветски войници!

ноември 5, 2017