Коментари

Подготвят грандиозно престъпление срещу държавата: Колко трябва да е подкупът за летище София?!

Подготвят грандиозно престъпление срещу държавата: Колко трябва да е подкупът за летище София?!

vasil_vasilev

 

Правителството подготвя грандиозно престъпление срещу държавата.

 

Концесията на летище София ще даде ключа за вратата на България в чужди ръце, ще ограбва бюджета през следващите 35 години, ще оскъпи билетите и ще напълни сметките на нашите хора с престъпни, приятно ухаещи пари. За това икономически безумно и социално престъпно решение има само едно обяснение – подкупът.

 

 

Да видим колко може да е той. За 2016 г. летището има приходи 131.4 милиона лева. Тази година оборотите, следователно и приходите, са нараснали с 26 %, т.е. близо 170 милиона. При този вид дейност разходите са около една трета от приходите. Т.е. сега летището трябва да печели над 100 милиона лева годишно. За 35 години – минимум три и половина милиарда лева. Нашите искат една десета от това.

 

Значи концесионерът ще спечели над три милиарда. Няма как подкупът да е под милиард. Трябва да са идиоти да вземат по-малко. Може част да е в пари, част в акции от концесиониращото предприятие, какъвто е случаят с тайнствените офшорни съдружници в американските Марици.

 

 

Колосалният грабеж се приема за нещо нормално, като че ли и от опонентите на управляващите. Ще крадат ами, нали са на власт. Все някога и ние ще бъдем.

 

Този закон на съвременната демокрация е довел до там, че и тези, които би трябвало да са коректив на управляващите – политическата опозиция – не правят нищо реално, за да предотвратят престъплението. Обаждат се тук-там, някой лаф и толкова. Правят се на безсилни, а всъщност никак не са.

 

Какво би станало, напр. ако БСП отсега обяви, че когато дойде на власт, ще развали концесията като престъпна и противоречаща на националния интерес. Ако уведоми официално за това кандидат – концесионерите. Предупреждението ще ги стресне, защото операцията става рискована.

 

Ами ако дойдат скоро на власт ? Със сигурност ще се случи по времето на концесията. Може и преди да е започнала.
Ами ако няма да могат тогава да ги подкупят.
Ами ако кажат – бяхте предупредени, нали? Сега се измитайте. И щом сте дали подкуп – няма компенсации.

 
Ако кандидатите не избягат заради появилия се риск, ще предложат по-малък подкуп. Тогава пък управляващите могат да преценят, че аферата не си струва и да я зарежат.
Защо никоя от опозиционните политически сили не реагира по подобен начин е непонятно. Демокрацията дава огромни възможности и на опозицията да налага своите позиции, щом са в обществен интерес и имат подкрепата на гражданите. Стига да иска.

 

Опозиционна партия, която не се задоволява само с речи, а води последователна превантивна политика, има всички шансове да спечели сериозна подкрепа. Стига да й стиска.

 

А що се отнася до концесията -който я защитава, работи за разпада на държавата. Който не се противопоставя на престъплението е съучастник.

Васил Василев, фейсбук

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Коментари

More in Коментари

постfe8ee9edf1e6f3686bd90d9eeb5ca0f7996b5f7c

Постът, който взриви фейсбук: Във фалшива страна, с фалшиви звезди, която бълва лъскаво опаковани боклуци, Боян е златното изключение!

май 9, 2018
МИНЧЕВ20161107223754-1

Огнян Минчев: Думите на Роджър Уотърс в София са опасни, той не е осведомен, тиранията на Москва е несравнима със западните му опоненти…

май 7, 2018
баце3191109ad8214e4c8df6c0c52f5c3f1e_L

Борисов пренебрегна и 6 май… Няма го и на празника на армията и честта, както отсъстваше и на 3 март и в дните на Съединението и на Независимостта!

май 6, 2018
31925075_1693882347357247_4364704143114240000_n

Срам нямат: Грантаджиите около храненика на Запада – Навални, извадиха деца да воюват срещу Путин… Като Хитлер 1945 г.

май 6, 2018
feez

Фейсбук прегря срещу Борисов: Ще му правим восъчни фигури. Първата – ял филии с мас, втората – с маргарин!

май 5, 2018
kevorkian

1 665 000 – отписани! Набананените се упражняват с народа

май 4, 2018