Коментари

Подготвят грандиозно престъпление срещу държавата: Колко трябва да е подкупът за летище София?!

Подготвят грандиозно престъпление срещу държавата: Колко трябва да е подкупът за летище София?!

vasil_vasilev

 

Правителството подготвя грандиозно престъпление срещу държавата.

 

Концесията на летище София ще даде ключа за вратата на България в чужди ръце, ще ограбва бюджета през следващите 35 години, ще оскъпи билетите и ще напълни сметките на нашите хора с престъпни, приятно ухаещи пари. За това икономически безумно и социално престъпно решение има само едно обяснение – подкупът.

 

 

Да видим колко може да е той. За 2016 г. летището има приходи 131.4 милиона лева. Тази година оборотите, следователно и приходите, са нараснали с 26 %, т.е. близо 170 милиона. При този вид дейност разходите са около една трета от приходите. Т.е. сега летището трябва да печели над 100 милиона лева годишно. За 35 години – минимум три и половина милиарда лева. Нашите искат една десета от това.

 

Значи концесионерът ще спечели над три милиарда. Няма как подкупът да е под милиард. Трябва да са идиоти да вземат по-малко. Може част да е в пари, част в акции от концесиониращото предприятие, какъвто е случаят с тайнствените офшорни съдружници в американските Марици.

 

 

Колосалният грабеж се приема за нещо нормално, като че ли и от опонентите на управляващите. Ще крадат ами, нали са на власт. Все някога и ние ще бъдем.

 

Този закон на съвременната демокрация е довел до там, че и тези, които би трябвало да са коректив на управляващите – политическата опозиция – не правят нищо реално, за да предотвратят престъплението. Обаждат се тук-там, някой лаф и толкова. Правят се на безсилни, а всъщност никак не са.

 

Какво би станало, напр. ако БСП отсега обяви, че когато дойде на власт, ще развали концесията като престъпна и противоречаща на националния интерес. Ако уведоми официално за това кандидат – концесионерите. Предупреждението ще ги стресне, защото операцията става рискована.

 

Ами ако дойдат скоро на власт ? Със сигурност ще се случи по времето на концесията. Може и преди да е започнала.
Ами ако няма да могат тогава да ги подкупят.
Ами ако кажат – бяхте предупредени, нали? Сега се измитайте. И щом сте дали подкуп – няма компенсации.

 
Ако кандидатите не избягат заради появилия се риск, ще предложат по-малък подкуп. Тогава пък управляващите могат да преценят, че аферата не си струва и да я зарежат.
Защо никоя от опозиционните политически сили не реагира по подобен начин е непонятно. Демокрацията дава огромни възможности и на опозицията да налага своите позиции, щом са в обществен интерес и имат подкрепата на гражданите. Стига да иска.

 

Опозиционна партия, която не се задоволява само с речи, а води последователна превантивна политика, има всички шансове да спечели сериозна подкрепа. Стига да й стиска.

 

А що се отнася до концесията -който я защитава, работи за разпада на държавата. Който не се противопоставя на престъплението е съучастник.

Васил Василев, фейсбук

loading...
0
Коментари

More in Коментари

ivo-indjev

Иво Инджев: Борисов кърти мивки със саби, а русофобите къртят павета и подкопават вярата в него!

декември 2, 2017
германска журналистка0000360731-article2

Германска журналистка за “Тагесцайтунг”: Да, България е задникът на Европа!

ноември 30, 2017
БЕЛЕНЕphp4bifgy_800x

Кой ще поеме отговорността за пропуснатите възможности!

ноември 30, 2017
ГОШО22195916_115240419229831_7256693733137467422_n

ГЕРБ КАТО ПАЦИЕНТИ НА ПРОФ. ИВО ХРИСТОВ!

ноември 15, 2017
IMG_4323

Велислава Дърева: Дебили, сър… Изчадието, наречено неонацизъм!

ноември 13, 2017
so2

Спомени от соца: Нямаше гладни и безработни, никой не ровеше в кофите! Завърших две висши безплатно, изучих умни и възпитани деца!

ноември 12, 2017