Криминално

Пуснаха и върнаха в ареста майката на Дамла, трупчето на детето е прибрано от роднини, но днес няма да го погребват, защото…

Пуснаха и върнаха в ареста майката на Дамла, трупчето на детето е прибрано от роднини, но днес няма да го погребват, защото…

алиби20171217_131028222
Майката на убитото в Момчилград момиче беше отведена от ареста и после върната обратно. Садет Муса се е прибрала у дома късно снощи под охрана, съобщи Нова телевизия, за да участва в следствен екперимент.
По-рано телевизията съобщи, че майката на убитото в Момчилград момиченце е била освободена от ареста.
Вчера главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че майката на убитата 7-годишна Дамла е била задържана за 72 часа по обвинение, че е оставила детето само, без надзор по член 182 от НК. Тя беше единственият задържан след убийството.
Вчера участва в следствен експеримент за смъртта на детето. За разпит бе викана и близка на жената. Със следствен експеримент разследващите се опитаха да разберат кой е убил 7-годишното дете в Момчилград.
Вчера вечерта те заведоха на местопрестъплението майката на момиченцето.
Разследващите бяха категорични, че убиецът, който е задушил малкото момиче, притискайки с ръка устата и нослето му и след това е залепил тиксо на лицето на Дамла, не е случаен психопат. Днес трябва да излязат и ДНК експертизите.
Резултатите от съдебно-психиатричната и техническата експертиза на телефони и преносими компютри на семейството се очакват до 48 часа, пише bTV.
Координацията по разследването поеха водещи криминалисти от София, добавя телевизията. Малката Дамла беше намерена задушена в дома си.
Според разследващите убиецът е притискал с ръка устата и нослето на детето, докато то не е спрямо да диша. Подобен начин на убийство е характерен изключително за жени.
Тялото на детето, с уста, залепена с тиксо, е открито от майката, когато се върнала от нощна смяна в неделя сутринта.
По принцип, щом майката отсъствала, момичето било гледано от баба му, на която обаче се наложило да замине при болната си сестра в Турция няколко дни преди фаталната нощ.
Бащата на детето работи в Белгия, а братът, в Истанбул. Всички те в момента са в Момчилград. С разрешение на прокуратурата близките още вчера са прибрали трупчето на Дамла.
Но те били предупредени, че може да се наложи ексхумация на трупа и затова се въздържат днес да погребат 7-годишното дете.
Днес се очаква да бъдат готови ДНК експертизите и най-вероятно утре ще бъде погребана малката Дамла, съобщава Арда нюз.

https://www.blitz.bg/obshtestvo/obrat-vrnakha-v-aresta-maykata-na-damla-trupcheto-na-deteto-e-pribrano-ot-rodnini-no-dnes-nyama-da-go-pogrebvat-zashchoto_news565980.html

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Криминално

More in Криминално

110487_660_370

2 от 10-те милиона кеш открити в стаята на Вълчо Арабаджиев

септември 2, 2018
1535908697-clipboard03

Нови разкрития! Ветко и Маринела Арабаджиеви духнали на пожар от Сен Тропе

септември 2, 2018
zx860y484_3304367

Извънредно! Спецпрокуратурата разследва олигарха Ветко Арабаджиев за пране на пари, поне 10 арестувани

август 31, 2018
линейка1490100689-lineeeika

Беззаконие! Началник уби собствения си работник и се опита да прикрие престъплението

август 31, 2018
1535635198-1

Митьо Очите гасне в Истанбул! Състоянието му е…

август 30, 2018
mrachnite-prognozi-targovskiia-registar-723

Мрачните опасения за ТР се оправдаха! Откраднаха фирмата на известен пловдивски бизнесмен

август 30, 2018