Криминално

Пуснаха и върнаха в ареста майката на Дамла, трупчето на детето е прибрано от роднини, но днес няма да го погребват, защото…

Пуснаха и върнаха в ареста майката на Дамла, трупчето на детето е прибрано от роднини, но днес няма да го погребват, защото…

алиби20171217_131028222
Майката на убитото в Момчилград момиче беше отведена от ареста и после върната обратно. Садет Муса се е прибрала у дома късно снощи под охрана, съобщи Нова телевизия, за да участва в следствен екперимент.
По-рано телевизията съобщи, че майката на убитото в Момчилград момиченце е била освободена от ареста.
Вчера главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че майката на убитата 7-годишна Дамла е била задържана за 72 часа по обвинение, че е оставила детето само, без надзор по член 182 от НК. Тя беше единственият задържан след убийството.
Вчера участва в следствен експеримент за смъртта на детето. За разпит бе викана и близка на жената. Със следствен експеримент разследващите се опитаха да разберат кой е убил 7-годишното дете в Момчилград.
Вчера вечерта те заведоха на местопрестъплението майката на момиченцето.
Разследващите бяха категорични, че убиецът, който е задушил малкото момиче, притискайки с ръка устата и нослето му и след това е залепил тиксо на лицето на Дамла, не е случаен психопат. Днес трябва да излязат и ДНК експертизите.
Резултатите от съдебно-психиатричната и техническата експертиза на телефони и преносими компютри на семейството се очакват до 48 часа, пише bTV.
Координацията по разследването поеха водещи криминалисти от София, добавя телевизията. Малката Дамла беше намерена задушена в дома си.
Според разследващите убиецът е притискал с ръка устата и нослето на детето, докато то не е спрямо да диша. Подобен начин на убийство е характерен изключително за жени.
Тялото на детето, с уста, залепена с тиксо, е открито от майката, когато се върнала от нощна смяна в неделя сутринта.
По принцип, щом майката отсъствала, момичето било гледано от баба му, на която обаче се наложило да замине при болната си сестра в Турция няколко дни преди фаталната нощ.
Бащата на детето работи в Белгия, а братът, в Истанбул. Всички те в момента са в Момчилград. С разрешение на прокуратурата близките още вчера са прибрали трупчето на Дамла.
Но те били предупредени, че може да се наложи ексхумация на трупа и затова се въздържат днес да погребат 7-годишното дете.
Днес се очаква да бъдат готови ДНК експертизите и най-вероятно утре ще бъде погребана малката Дамла, съобщава Арда нюз.

code Copy and paste this code on your site.

https://www.blitz.bg/obshtestvo/obrat-vrnakha-v-aresta-maykata-na-damla-trupcheto-na-deteto-e-pribrano-ot-rodnini-no-dnes-nyama-da-go-pogrebvat-zashchoto_news565980.html

loading...
0
Криминално

More in Криминално

552976

Тя е Лучия, на 11… и трябва да роди бебето на изнасилвача си

март 2, 2019
артин1920x1080

Мартин Петров: Банката ми предложи 10% от изчезналите пари, аз отказах

февруари 25, 2019
121965_660_370

Ново масово убийство в Нови Искър разтресе страната – 25-годишен изби роднините си

февруари 18, 2019
Young man in handcuffs

Хванаха 19-годишния предполагаем убиец на младия Валери при масовия бой в Кюстендил

февруари 18, 2019
цццццццц1550069715-ett

Ето кой е българинът Ц.Ц. , получил 140 млн. евро от Венецуела с адвокатска сметка, а банката е…

февруари 13, 2019
бабаит1550039483-sklzydfkhdfg

Страшен рекет с коли в столицата, паркираш, идват гологлави бабаити и ти искат 300 лева заради…

февруари 13, 2019