Uncategorized

Спомени! Една невероятна съдба на една невероятна жена – Бригита Чолакова! Ако беше жива, днес щеше да е на 84 г.!

Спомени! Една невероятна съдба на една невероятна жена – Бригита Чолакова! Ако беше жива, днес щеше да е на 84 г.!

brigita-cholakova

 

Ако беше жива днес, легендарната Бригита Чолакова щеше да кара 84-ата си година. Щеше да я започне на 12 октомври. Уви, тя почина на 6 октомври 1999 г. – седмица преди 66-ия си рожден ден.
Даже тези, които са я виждали само на екран, усещаха железния й професионализъм и изискан вкус. Тя ги отстояваше било в телевизията, било като водеща на „Златния Орфей“. Даже като конферансие в цирка.

 
„При нея нямаше празно. Каквото е казала – трябва да се направи. Деспотична бе, налагаше се и ако не изпълнеха задачите й, крещеше, та пушек се вдигаше. Абе, половин германка. Дори повече.

 

Баща й е изключителен архитект, работил в Инвестиционна банка. Майка й е по-малко германка от дъщеря си. Бригита беше суров човек, всецяло отдадена на професията си, безкомпромисна“, разказва колегата й Величко Скорчев.
Бригита Чолакова си отива от този свят, без да има свои деца. Това е личната й житейска драма, която умело потиска. Както всички свои слабости.
Мъжът на живота й – музикантът Христо Чолаков-Чандо, загива в самолетната катастрофа с Паша Христова. Той искал да си осиновят детенце, но Гита не била съгласна. Обичала рожбите на брат си и се грижела за тях като за свои.

 

Именно един от племенниците й я намира мъртва през 1999 г.
Причините Бригита Чолакова да няма свои деца нейни познати отдават на инцидент от младини. Силно разтърсване, падане от задната седалка в автобус, довело до непоправимото – спонтанен аборт.

 

Кога е било това – не е известно. Бригита никога не разказвала за този случай. Предполага се, че се е случило по време на първия й брак с волейболиста Боби, 12 години по-възрастен от нея.

„Приятел съм с първия й съпруг Борис Николов, волейболист в националния отбор. Те двамата се разведоха, защото Бригита се влюби в гаджето на Йорданка Христова и й го отмъкна – разказва още Скорчев.

 

– Интересното е, че те двете не се караха, разбраха се по мъжки. Нямаше война между тях за този мъж, въпреки че и двете бяха луди по него. Гита беше деспот, но не беше ревнива. Тя като отдаваше чувствата си на един мъж, отдаваше се изцяло, обичаше от цялото си сърце.
Та след като Бригита се разведе с първия си съпруг, двамата излязоха от съдебната палата и отидоха в един ресторант. Там се накъркаха здраво. Напиха се за последно и с този си запой си казаха, че се разделят, защото така е трябвало да бъде“, споделя Скорчев пред журналисти.

 
И първият, и вторият съпруг на Чолакова били изключителни мъже. „Абсолютни мъжкари. Покрай Бригита не можеш да не бъдеш мъжкар. Ако не си мъжкар, тя няма да те търпи и един ден. Не само в личния й живот.

 

В екипа й всички бяха мъжкари, все едно бяха подбирани с конкурс. Самата тя беше хубавица, добре сложена, играеше волейбол в ЦСКА“, разказват колегите й.
В началото на 90-те Бригита Чолакова е изритана от БНТ. Говори се, че заради синята метла. Тя имала странно партньорство с ген. Семерджиев, червения вицепрезидент на Желю Желев. За което била силно одумвана.

 

„Цял живот си патеше от комунистите и не търпеше да я тъпчат партийни номенклатурчици. Какво й стана, не знаем“, коментират нейни колеги.
А как и защо се случва раздялата със Семерджиев? Той сам я махнал като пиар. Чул я да казва по телевизията на някакви по-млади от нея жени да се вземат в ръце: да не ходят простовато облечени, без фризура и пр. Предупредила ги с минимална тактичност, че ако са толкова немарливи, ще избягат мъжете им.
Генералът вероятно разчитал на този тип дами като поддръжници, защото се обидил на Чолакова за думите й по техен адрес.

 

Бригита била известна и със своето любимо куче Додо. Специално за него Леа Иванова била изпратила от Швейцария кучешки бонбони. Едва вечер Скорчев се почерпил с брат й. Толкова, че изяли и бонбоните на Додо, които били наредени в една ламаринена кутия. Дошла Бригита и съвсем сериозно им се заканила, че ще им откъсне главите.
За Бригита се твърди още, че била пишман шофьор. Заради тази своя слабост редовно влизала в пререкания с третия си и последен съпруг, музиканта Дарчо Карагьозов. Той й преотстъпвал волана, тъй като често бил пиян, но веднага започвал да я обижда, че не можела да кара.
Това силно я изнервяло и тя шофирала още по-неуверено. Слава богу, инцидентите й се разминавали на косъм. По чудо!
За да не му съсипе колата, мъжът й в един момент й забранил да я кара. А самата тя, на свой ред, го разкарала от живота си. И си купила малък фиат.

 

Ретро

http://retro.bg/minalo/strongmzht-na-brigita-cholakova-zagiva-v-samoletna-katastrofastrong_16289.html

 

loading...
0
Uncategorized

More in Uncategorized

119355_660_370

Напусна ни и журналистът Величко Скорчев – бащата на сутрешните блокове

януари 11, 2019
СВЕЩbig_12c5f

След Ласкин днес ни напусна още един обичан актьор, любимец на няколко поколения… СНИМКИ

януари 10, 2019
49745650_1706835926085363_2248377918751244288_n

Д-р Недев с гореща новина за пребития военен във Войводиново!

януари 10, 2019
алекс1546944928-20190108121057-img-2061

Покъртителни СНИМКИ: Съкрушената Алекс Сърчаджиева обляна в сълзи до ковчега на Ласкин!

януари 8, 2019
big_1b91

Мъката е огромна! Ето какво написал Ласкин за децата си преди да си отиде от този свят… СНИМКИ

януари 7, 2019
home_UiSup0_ABwTVO_j

Би Ти Ви изгони Христина Балинска, ето кой й взе хляба…

януари 7, 2019