Криминално

Страшна далавера набира сила в България! Туристи лапат 40 бона от фалшиви обири, вижте по каква схема стават несметно богати!

Страшна далавера набира сила в България! Туристи лапат 40 бона от фалшиви обири, вижте по каква схема стават несметно богати!

 

1494873729-640-3f858cd5b421e75bbaf18db249bc71e3

 

Чужди туристи изкарват суми между 20 и 40 хиляди лева след почивка в България, лъжейки, застрахователи в родината си, че са станали жертва на престъпление. Това е най-новата тенденция, която от тази година, забелязват полицаи, разследващи уличните грабежи, пише в. “Телеграф”.

 

Туристите се възползвали от евтините нискотарифни полети до София и Черноморието ни.

 

Обикновено правели няколкодневни турове по морето, след което повтаряли процедурата в столичните барове. Ден преди полетът им в родината те отивали в някое районно управление и заявявали, че чантичката им с голяма сума пари, всичките им документи, кредитни карти и смартфон е открадната.

 

 

С бележката от полицията пък те посещават посолството на своята страна, откъдето взимали друг документ, удостоверяващ, че са без лична карта или паспорт, за да могат да излетят безпроблемно, и се прибирали в родината си.

 

 

След това с документите те измъквали от застрахователите между 10 и 20 хиляди евро.

 

 

“40-50% от заявените грабежи от чужденци на практика са фалшиви сигнали”, коментират криминалистите.  Обикновено сигналите идват от англичани с индийски произход, представители на скандинавските страни или германци.

 

Подобно поведение имали и българи, които обаче не искали обезщетения от застраховките, а просто да скрият, че са си изгубили пистолета или личната карта в нетрезво състояние.

 

 

Фалшивите сигнали се подават в интервала между полунощ и 4-5 часа сутринта в петък и събота.  След подаването на сигнала полицаите били длъжни да търсят извършителя, а потърпевшите от своя страна не уведомявали полицаите, ако са си намерили “откраднатата вещ”.

 

 

Така се стигало до комична ситуация, в която служителят от районното звъни на откраднат смартфон и от другата страна вдига собственикът му.  Обикновено при инсценираните грабежи жертвите разказвали, че са били нападнати от 3-4 души.

 

 

 

“Казват, че престъплението е станало на едно място, а ние разбираме, че по това време той е бил на съвсем друго място. Тогава следва промяна на показанията, изведнъж се сеща, че са го ограбили на трето място”, коментират разследващите.

 

 

 

Сред комичните инсценирани нападения били и кражбите на пистолети. Охранител излязъл да пие с компания, установил, че оръжието му го няма и в нетрезво състояние подал сигнал, че е задигнато. Впоследствие то било намерено в касата в дома му,.

 

https://www.blitz.bg/kriminalni/strashna-dalavera-nabira-sila-v-blgariya-turisti-lapat-40-bona-ot-falshivi-obiri-vizhte-po-kakva-skhema-stavat-nesmetno-bogati_news562135.html

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Криминално

More in Криминално

110826_660_370

След палата на Ветко вижте лукса и при Миню – барок, пачки, пищни фонтани и Ролс-Ройси (СНИМКИ/ВИДЕО)

септември 7, 2018
koi-e-alkoholniiat-bos-minyu-staikov-400

Миню Стайков и синът му Стайко са обвинени за участие в организирана престъпна група

септември 6, 2018
orig

Страшна развръзка за кървавата баня в Самоков! Откриха тройния убиец…

септември 5, 2018
линейка1490100689-lineeeika

Ужасяващо тройно убийство в Самоков – застреляха 33-годишна и двамата й сина

септември 5, 2018
orig

Гешев: Миньо Стайков и още десет са задържани

септември 5, 2018
карнобат1495011277

Организирана престъпна група и в “Сис Индъстриз”! Прокуратурата влезе във “Винпром Карнобат”

септември 5, 2018