САЩ

Три американски града съдят Пентагона за масови убийства!

Три американски града съдят Пентагона за масови убийства!

 

image-172

 

 

Три големи американски града – Ню Йорк, Сан Франциско и Филаделфия, внесоха иск във федерален съд във Вирджиния срещу Пентагона.

 

 

 

 

Техните претенции са свързани с факта, че много военнослужещи, на които е било забранено да притежават оръжие, не са били включени в националната система на инспекциите на ФБР.

 

 

 

 

Така бивш кадър военновъздушните сили на САЩ, за когото е било известно, че е психически лабилен и склонен към насилие, е успял да се сдобие с полуавтоматична карабина, с която изби 26 души в църква в Тексас.

 

 

 

 

 

 

“Тази грешка от страна на Пентагона доведе до невинни жертви”, казва кметът на Ню Йорк Бил де Бласио, цитиран от БГНЕС.

 

 

 

 

 

 

Инцидентът в Съдърланд Спрингс стана на 5 ноември, когато Девин Кели откри огън по енориаши в баптистка църква. След преследване с кола и престрелка с оръжие с местни жители Кели се самоуби.

 

 

 

 

 

 

 

Според разследването стрелецът е купил Ruger AR-556 през 2016 година в Тексас.

 

 

 

 

 

По това време той е вече е бил уволнен от ВВС и предаден на трибунал по обвинение в насилие срещу съпругата му и невръстното им дете, а също и че е заплашвал членове на семейството с оръжие.

 

 

 

 

 

Смята се, че Кели извършва кървавия акт в църквата в опит да отмъсти на тъща си, която е основна причина той да бъде изправен пред правосъдието. В момента на атаката обаче тъща му не е в църквата.

 

 

 

 

 

 

Въпреки зачестилите случая на кърваво насилие с десетки жертви в САЩ през тази година, в Конгреса така и нямаше инициатива за ограничаване на разпространението на огнестрелно оръжие.

 

 

 

 

 

Нещо повече – в Тексас има дори случай, при който учители в гимназия Аргайл бяха въоръжени с цел да пазят децата точно от случаи като този с Девин Кели, посочва Actualno.com

loading...
0
САЩ

More in САЩ

epa05713380 CIA Director nominee Congressman Michael Pompeo testifies during his confirmation hearing before Senate Intelligence Committee on Capitol Hill in Washington, DC, USA, 12 January 2017. Senate confirmation for President-elect Trump's nominees continues today with hearings for CIA Director, Secretary of Defense and HUD Secretary.

Майк Помпео потвърди: Доналд Тръмп е готов за нови бомбардировки в Сирия

януари 10, 2019
991-ratio-beliiat-dom-sgrada

Кабинетът одобрява утре Ф-16 и излиза с официално решение, Белият дом го приветства авансово

януари 8, 2019
c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b-497-1200x6301200630

Тръмп се отметна за изтеглянето от Сирия

януари 7, 2019
big_11c9

Тръмп заплаши да обяви извънредно положение в САЩ

януари 5, 2019
white_house_1160x480

Конгресмени внесоха закон „Защита на американската сигурност от Кремълския закон за агресията от 2018 г.“

януари 4, 2019
black sea vector map

САЩ: Прихванаха ни около Крим

декември 29, 2018