САЩ

Три американски града съдят Пентагона за масови убийства!

Три американски града съдят Пентагона за масови убийства!

 

image-172

 

 

Три големи американски града – Ню Йорк, Сан Франциско и Филаделфия, внесоха иск във федерален съд във Вирджиния срещу Пентагона.

 

 

 

 

Техните претенции са свързани с факта, че много военнослужещи, на които е било забранено да притежават оръжие, не са били включени в националната система на инспекциите на ФБР.

 

 

 

 

Така бивш кадър военновъздушните сили на САЩ, за когото е било известно, че е психически лабилен и склонен към насилие, е успял да се сдобие с полуавтоматична карабина, с която изби 26 души в църква в Тексас.

 

 

 

 

 

 

“Тази грешка от страна на Пентагона доведе до невинни жертви”, казва кметът на Ню Йорк Бил де Бласио, цитиран от БГНЕС.

 

 

 

 

 

 

Инцидентът в Съдърланд Спрингс стана на 5 ноември, когато Девин Кели откри огън по енориаши в баптистка църква. След преследване с кола и престрелка с оръжие с местни жители Кели се самоуби.

 

 

 

 

 

 

 

Според разследването стрелецът е купил Ruger AR-556 през 2016 година в Тексас.

 

 

 

 

 

По това време той е вече е бил уволнен от ВВС и предаден на трибунал по обвинение в насилие срещу съпругата му и невръстното им дете, а също и че е заплашвал членове на семейството с оръжие.

 

 

 

 

 

Смята се, че Кели извършва кървавия акт в църквата в опит да отмъсти на тъща си, която е основна причина той да бъде изправен пред правосъдието. В момента на атаката обаче тъща му не е в църквата.

 

 

 

 

 

 

Въпреки зачестилите случая на кърваво насилие с десетки жертви в САЩ през тази година, в Конгреса така и нямаше инициатива за ограничаване на разпространението на огнестрелно оръжие.

 

 

 

 

 

Нещо повече – в Тексас има дори случай, при който учители в гимназия Аргайл бяха въоръжени с цел да пазят децата точно от случаи като този с Девин Кели, посочва Actualno.com

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
САЩ

More in САЩ

15b28f735e8c683e30602c97904b5beb_big

Правда.ру: Американските атомни бомби, предназначени за Русия, пътуват към Европа – ето къде ще бъдат разположени!

май 11, 2018
1525795556-09dc-prexy1-jumbo

САЩ излизат от ядрената сделка с Иран, светът е изправен пред ново опасно изпитание! Техеран: Готови сме за всякакъв сценарий!

май 8, 2018
сащ войни

Вижте пълния списък на войните и интервенциите на САЩ – най-агресивната страна в човешката история!

април 29, 2018
big_168d

Bloomberg: Войната между САЩ и Европа започва на 1 май! Меркел и Макрон не успяха в преговорите с Тръмп!

април 28, 2018
отломкиbig_1175

Пентагонът коментира показаните в Москва отломки от свалените в Сирия крилати ракети “Томахоук”: това не са доказателства! СНИМКИ

април 26, 2018
САЩbig_3fa8

САЩ: Китай, Русия, Иран и Северна Корея са “морално укорими” и подкопават нашите интереси, защото нарушават правата на човека!

април 21, 2018