САЩ

Тръмп заплаши да спре финансовата помощ за страните в ООН, които са срещу решението му за Йерусалим!

Тръмп заплаши да спре финансовата помощ за страните в ООН, които са срещу решението му за Йерусалим!

 

 

ТРЪМПИoriginal_3

 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши днес да спре финансовата помощ за страните, които гласуват в ООН в подкрепа на проекторезолюцията срещу решението му да признае Ерусалим за столица на Израел, съобщи Ройтерс, цитирана от bTV.

“Те получават стотици милиони, дори милиарди долари, а ще гласуват срещу нас.

 

 

 

Е, ние следим тези гласувания. Нека да гласуват срещу нас. Ще спестим доста пари. Не ни засяга”, заяви Тръмп пред журналисти.

 

 

 

 

193-те страни членки на ООН ще гласуват в Общото събрание на извънредна сесия в четвъртък предложение на арабски държави срещу спорното решение на САЩ за Йерусалим.

 

 

Тръмп похвали посланика на САЩ в ООН Ники Хейли, която във вторник разпространи писмо, в което пише, че Вашингтон ще си запише имената на държавите, които подкрепят мярката.

 

 

Хейли е изпратила заплашително писмо до представителите на страните членки на Общото събрание на ООН, които възнамеряват да подкрепят резолюция, отхвърляща признаването от страна на американския президент Доналд Тръмп на Йерусалим за столица на Израел, планирана за четвъртък.

 

 

 

Президентът ще наблюдава това гласуване внимателно и поиска да докладвам за онези, които са гласували против нас“, написала Хейли в писмо, до съдържанието на което са се добрали от израелското издание “Аарец”.

 

 

 

В четвъртък Общото събрание на ООН дебатира решението на САЩ за Йерусалим

В четвъртък Общото събрание на ООН дебатира решението на САЩ за Йерусалим

Събранието се очаква с мнозинство да прокара мярка, осъждаща хода на Вашингтон

 

 

Хейли посочва в писмото, че решението на Тръмп за Йерусалим не засягало окончателния статут на преговорите по никакъв начин, включително конкретните граници на израелския суверенитет в Йерусалим.

 

 

 

 

Според Хейли Тръмп също така не се застъпвал за промени в договореностите относно Храмовия хълм/Харам ал Шариф.

 

 

 

 

“Знам, че мнозина в Общото събрание също са ангажирани с каузата на мира”, пише още Хейли, настоявайки страните членки да размислят дали подобна резолюция няма само и единствено да разпали “разгорещена реторика и насилие“.

 

 

 

 

Хейли подчертава, че САЩ “не искат от други страни да преместят своите посолства в Йерусалим“, а “просто ви молим да признаете историческото приятелство, партньорство и подкрепа, която ние увеличихме (спрямо Израел) и да уважавате нашето решение за нашето посолство”.

 

Нюз БГ

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
САЩ

More in САЩ

15b28f735e8c683e30602c97904b5beb_big

Правда.ру: Американските атомни бомби, предназначени за Русия, пътуват към Европа – ето къде ще бъдат разположени!

май 11, 2018
1525795556-09dc-prexy1-jumbo

САЩ излизат от ядрената сделка с Иран, светът е изправен пред ново опасно изпитание! Техеран: Готови сме за всякакъв сценарий!

май 8, 2018
сащ войни

Вижте пълния списък на войните и интервенциите на САЩ – най-агресивната страна в човешката история!

април 29, 2018
big_168d

Bloomberg: Войната между САЩ и Европа започва на 1 май! Меркел и Макрон не успяха в преговорите с Тръмп!

април 28, 2018
отломкиbig_1175

Пентагонът коментира показаните в Москва отломки от свалените в Сирия крилати ракети “Томахоук”: това не са доказателства! СНИМКИ

април 26, 2018
САЩbig_3fa8

САЩ: Китай, Русия, Иран и Северна Корея са “морално укорими” и подкопават нашите интереси, защото нарушават правата на човека!

април 21, 2018