САЩ

Тръмп и Ники Хейли изпълниха заканата си и жестоко порязаха ООН!

Тръмп и Ники Хейли изпълниха заканата си и жестоко порязаха ООН!

 

1494965860-images

 

Посланикът на САЩ при ООН Ники Хейли обяви, че Вашингтон орязва с 285 млн. долара бюджета за международната организация за 2018 г., съобщава американското издание Washington Examiner, като припомня, че през фискалната 2016 г. средствата за нея са били в размер на 5,4 млрд. долара.

 

 

 

 

 
Хейли определи съкращаването на средствата за ООН като „историческо намаляване“, което ще допринесе за справянето с проблема с „раздутата администрация“ на организацията.

 

 

 

 

 

 

„Неефективността и пренасищането на ООН са добре известни”, подчерта дипломатът в изявление за мисията на САЩ.

 

 

 

 

 

„Вече няма да позволим да се възползва от щедростта на американския народ“, категорична бе Хейли.

 

 

 

 

 
Хейли отбеляза, че е „доволна” от резултата от преговорите по бюджета и добави: „Можем да сме сигурни, че ще продължим да търсим начини за увеличаване на ефективността на ООН, като същевременно защитаваме интересите си”.

 

 

 

 

 
По-рано бившият губернатор от Южна Каролина се обърна към 193-членното Общо събрания на ООН с уверенията, че ще бъдат предприети стъпки срещу държавите, които подкрепиха необвързващата резолюция срещу решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел.

 

 

 

 

 

 
„САЩ ще си спомнят този ден, в който бяха откроени в това събрание заради акт, с който упражнихме правото си на суверенна нация“, подчерта Хейли преди гласуването миналата седмица.

 

 

 

 

 

 

 

„Ще си спомним, когато отново сме призовани да направим най-големия принос към ООН и ще си спомним, когато страните ни призоват да плащаме повече и да използваме нашето влияние в тяхна полза”, бяха думите на Хейли.

 

 

 

 

 

 

 
Общо 128 държави гласуваха в подкрепа на резолюцията, с която бе отхвърлено решението на администрацията на Доналд Тръмп. Други девет страни гласуваха „против”, 35 се въздържаха, а представители на 21 държави не се явиха за гласуването.

 

Източник “Фокус”

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
САЩ

More in САЩ

15b28f735e8c683e30602c97904b5beb_big

Правда.ру: Американските атомни бомби, предназначени за Русия, пътуват към Европа – ето къде ще бъдат разположени!

май 11, 2018
1525795556-09dc-prexy1-jumbo

САЩ излизат от ядрената сделка с Иран, светът е изправен пред ново опасно изпитание! Техеран: Готови сме за всякакъв сценарий!

май 8, 2018
сащ войни

Вижте пълния списък на войните и интервенциите на САЩ – най-агресивната страна в човешката история!

април 29, 2018
big_168d

Bloomberg: Войната между САЩ и Европа започва на 1 май! Меркел и Макрон не успяха в преговорите с Тръмп!

април 28, 2018
отломкиbig_1175

Пентагонът коментира показаните в Москва отломки от свалените в Сирия крилати ракети “Томахоук”: това не са доказателства! СНИМКИ

април 26, 2018
САЩbig_3fa8

САЩ: Китай, Русия, Иран и Северна Корея са “морално укорими” и подкопават нашите интереси, защото нарушават правата на човека!

април 21, 2018