ЗАБАВНО

Хит в мрежата: Тодор Славков поиска да му върнат резиденциите на дядо му Живков!

Хит в мрежата: Тодор Славков поиска да му върнат резиденциите на дядо му Живков!

СЛАВКОВimg16x9_1416227829
Внукът на първия партиен и държавен ръководител до 1989 г. Тодор Славков написа официално писмо до парламента, в което поиска да му се прехвърли собствеността върху всички резиденции, построени и ползвани от Тодор Живков.
Става дума за 30 имота в различни части на страната, вкл. резиденция “Бояна”, както и такава на самия морски бряг в Приморско.
По-долу публикуваме писмото му без редакции. Но преди това е редно да уточним, че първоначалната идея за подобна реституция бе на баща му – Иван Славков, който се помайтапи, че ако ще връщат царските имоти на Сакскобурготски, то и той има право върху резиденциите.
Очевидно сега въпросът става сериозен.
Писмото на Тошко-Младши до Народното събрание:
Уважаема г-жо Караянчева,
Във връзка с подготвян законопроект за прехвърляне на собствеността върху т.нар. “царски имоти”, моля да бъде разгледан и решен идентичен казус, който засяга моето семейство.
Моля народните представители да добавят в закона и собствеността върху ползваните от дядо ми – другарят Тодор Живков, имоти по време на 35 годишната му служба на държавата.
Моля да се отчете, че с тези 35 години той е служил повече от наследодателите на Симеон Сакскобурготски. Известно е, че Борис III е управлявал едва 25 години, а дядо му – Фердинанд – 31.
В добавка искам да изтъкна, че дядо ми Живков има лична заслуга за построяването на въпросните имоти, която е по-голяма от тази на двамата монарси за техните.
След консултации с водещи юристи, привеждам и абсолютния правен аргумент – резиденциите на др.Тодор Живков са се водели формално собственост на УБО – Управление за безопасност и охрана. Но фактически тази институция е обслужвали семейството ми.
Доколкото се счита, че така нареченото “Интендантство” е имало абсолютно същия статут през царския режим, то моля да се приложат единни стандарти. След като имотите на “Интендантството” ще се прехвърлят на Симеон Сакскобурготски, то моля имотите на УБО да ми се прехвърлят на мен, както и на другите наследници на др.Тодор Живков.
Съзнавам, че част от имотите в момента се ползват за държавни нужди. Не възнамерявам да преча на държавата. Предлагам до края на управлението на Бойко Борисов, държавата да запази безплатното ползване на резиденция “Бояна”. А след това в първите 10 години – ще плаща наем наполовина на пазарния.
След това ще бъде организиран търг и пазарно ще се реши ползването им.
Надявам се да намерим взаимно изгодно решение.
Припомням, че ако създадете прецедент с “царските имоти”, но не го приложите към други еквивалентни случаи, въпросът може да са отнесе до Европейския съд.
С уважение: Тодор Славков
С това “топката” е окончателно в Парламента, предстои да видим какво ще измъдрят най-достойните българи, които сме пратили да ни управляват…
Г.Н.

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
ЗАБАВНО

More in ЗАБАВНО

1525587869-m

Цяла София се диви от обявата, която Виктор и Пламен пуснаха и разлепиха на много места! (СНИМКА)

май 6, 2018
tt

Това няма да го видите по новините: Мокро парти на Гери Никол – яката дупара с Волен Сидеров! (СКАНДАЛНО ВИДЕО + СНИМКИ)

май 5, 2018
rr

Тази сметка от кръчма “изби рибата” в мрежата! Така е като си учил за доктор, а станеш сервитьор… :)

май 4, 2018
пищов1516101969-img-6141jpg

Пищова сензационно пред “ШОУ”: Ударих 100 бона от лотарията, получих инфаркт след оргия със скиорки!

май 3, 2018
софия1525247922-1200px-alexandernevskycathedral-sofia-6

Любопитна и нестандартна СНИМКА от столицата изкара акъла на мнозина, а мрежата прегря от пиперливи закачки…

май 2, 2018
1525191417-skfdkhgsd

Този въпрос изхвърли ген. Шивиков от “Стани богат”, военният си тръгна със сума от… (СНИМКА)

май 1, 2018