ИНЦИДЕНТИ

Вашингтон огласи “шокиращи подробности” за инцидента над Черно море между руски изтребител и разузнавателен самолет на САЩ!

Вашингтон огласи “шокиращи подробности” за инцидента над Черно море между руски изтребител и разузнавателен самолет на САЩ!

изстребител1517289465-1
Държавния департамент на САЩ изрази „най-високо ниво на тревога” във връзка с инцидента с участието на руски и американски самолети на 29 януари над Черно море, предадоха осведомителните агенции.
„Както потвърдиха Военноморските сили на САЩ в Европа, руският Су-27 е извършил небезопасно взаимодействие с американския EP- 3 в международното въздушно пространство .
Приближил се е на разстояние до 5 фута (малко повече от 1,5 метр) и е пресякъл пътя на ЕР-3 точно пред носа му”, се казва в декларация на Държавния департамент на САЩ, публикувана на сайта на ведомството.
В документа Русия е обвинена в грубо нарушаване на международното право и конкретно споразумението от 1972 г. за предотвратяване на инциденти в открито море.
„Американският самолет е действал съгласно нормите на международното право, а руската страна грубо е нарушила съществуващите споразумения и международни норми, в дадения случай, споразумението за предотвратяване на инциденти на и над открита вода от 1972 года (INCSEA)”, изтъкна говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт.
„Ние призоваваме Русия да прекрати тези небезопасни действия, които повишават риска от грешка, създават опасност от сблъсък във въздуха за екипажите”, се казва в декларацията.
По-рано, както вече бе информирано, руското министерство на отбраната опроверга съобщенията на американски медии, сред които и CNN, за опасния инцидент в небето над Черно море.
“Су-27 прихвана близо до границата на Русия самолет за радиоелектронно разузнаване ЕР-3Е “Aries II” на ВМС на САЩ.
Преди това дежурните средства за контрол на въздушното пространство откриха неопозната цел над неутралните води на Черно море, която се движеше в посока на руската територия.
Су-27 се приближи до самолета на безопасно разстояние, идентифицира го и го съпровождаше, като не допускаше той да наруши руските граници”, се казва в съобщението на министерството на отбраната на Русия, цитирано от осведомителните агенции.
След като разузнавателният самолет на ВМС на САЩ е променил курса на полета си и е започнал да се отдалечава от руската територия, Су-27 се е върнал на летището, уточняват от МО на Русия.

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

tantsyorkata-koiato-potroshi-10-koli-702

Танцьорката, която потроши 10 коли в Пловдив, отново в атака! Разби носа на студентка… СНИМКИ

май 12, 2018
BEN1

НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! „VIP“ ПЕРСОНАТА БЕНОВСКА ПРЕРЕЖДА В „ИСУЛ“, ДУШИ И РИТА, ЗАЩОТО Я СНИМАХ КАК ПРЕРЕДИ 10 ЧАКАЩИ С ДЕЦА…

май 12, 2018
1526102674-rosi

Роси – групово изнасилената жена от Гаргата и аверите му в София, проговори! Направи скандални разкрития за случилото се (ВИДЕО)

май 12, 2018
big_банк

Варненка преживя ужас: Внимавайте, точат масово парите ни по банкоматите, имат нови подли схеми…

май 12, 2018
1526051836-f-640x381

Ударихме дъното! Жесток бой в градския транспорт – шофьор преби жестоко кондуктор! Вижте какво се случи!

май 12, 2018
snimki-pepi-brambarova-414

Трагедията е наистина огромна! Красивата Пепи, която издъхна при зверска катастрофа край Пловдив, закъснявала за… (СНИМКИ)

май 11, 2018