Коментари

Журналист срина Истанбулската конвенция само с един-единствен въпрос! Вижте какво попита Иван Бакалов…

Журналист срина Истанбулската конвенция само с един-единствен въпрос! Вижте какво попита Иван Бакалов…

Истанбулската конвенция се препъна в парламента. Засега. А дотук официално срещу нея се произнесоха БПЦ, Католическата църква в България, Протестантската църква на адвентистите в България, мюфтийството на мюсюлманите, БСП, Патриотите, СДС. И много други организации и партии, защото не на всеки медиите са обърнали внимание. Различни църкви, различни партии…

 

 

 

 

 

 

 

И всички те ли са жертва на невежество и грешка в превода?
Да не би всички те да са за насилието над жени?
Те ли са ретроградните сили, които дърпат България назад от прогреса? И от кой прогрес?

 

 

 

 

 

Защо се получава така, че една ужким либерална евро-американска общност проявява търпимост и загриженост към ислямската религия, ислямската култура, към бежанците, които имат „различно“ отношение към жените… търпимост до степен да оправдава арабските насилници, понеже било част от културата им!

 

 

 

 

А към християнските църкви същата тази неолиберална евро-американска общност се държи враждебно!

 

 

 

 

 

А несъгласните с тях за Конвенцията са: примитиви, путинисти, хомофоби или поне байганьовци, които искат да бият жените си. И в отговор грантовите неолиберали чуват ответните обръщения: „евро-извратеняци“, „грантаджии“, „соросоиди“ и т. н.

 

 

 

 

Има някаква грешка, но не е в превода.

 

 

 

 

 

Не е и от невежество разбирането за понятието джендър в Конвенцията.

 

 

 

 

 

От приемането на Истанбулската конвенция в момента най-много се вълнуват ЛГБТ и тям подобни гей-лесбо-транс организации. От 8 НПО-та, участвали в междуведомствената работна група за въвеждане на Конвенцията, две трети са ЛГБТ и джендър-алтернативи.

 

 

 

Не поради неосведоменост някои виждат прокарване на някакви нови полове през задния вход в законите. Самите джендър прогресисти виждат възможност за това с Конвенцията. И останалото е реакция на тях.

 

 

 

Но спорът старателно се отклонява от въпроса за пола и се води за това дали сме „за“ или „против“ насилието над жени. С помощта и на медиите, повечето от които платени, спорът се свежда до това, че „у нас бият жените си”. Но в България случаите на домашно насилие не са повече от тези в Европа.

 

 

 

 

В Швейцария, примерно, смъртните случаи при домашно насилие са повече от тези в България. И в европейските страни, включително в България, има закони за защита от домашно насилие, жените и мъжете са равнопоставени по конституция и др. закони… С две думи- още от 1946-та г. насилието у нас се преследва от Наказателния кодекс.

 

 

 

 

 

Така че, грешката е вярна – най-остри са реакциите на опита чрез тази конвенция да се прокарат възможности за признаване на някакви нови полово-социални групи, които априори обявяват с нарушени права.

 

 

 

 

И щом сега транссексуалните настояват, че не са с психично разстройство, а са трети пол… и като такива – правата им не са защитени… какво да кажем за правата на засегнатите от склероза и алцхаймер?

 

 

 

 

 

Те са много повече. И са още по-незащитени от закона. И много други по-многобройни социални групи са незащитени, но за тях такъв шум не се вдига.

Автор: Иван Бакалов

Home

 

 

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Коментари

More in Коментари

emil-koshlukov-tv7-trqbva-da-se-izvini-na-zritelite-si-za-neobektivnostta-154712

Емил Кошлуков за “Евровизия”: Песента на Израел е пълна свинщина!

май 13, 2018
slavi

Господа политици, ще бъдете уволнени! Огромна част от българския народ хрантути една шепа хора от партиите!

май 13, 2018
байbig_166a

Тодор написа: Обръщение към бай Ганьо… а над 13 хиляди досега харесаха тази публикация! СНИМКА

май 13, 2018
постfe8ee9edf1e6f3686bd90d9eeb5ca0f7996b5f7c

Постът, който взриви фейсбук: Във фалшива страна, с фалшиви звезди, която бълва лъскаво опаковани боклуци, Боян е златното изключение!

май 9, 2018
МИНЧЕВ20161107223754-1

Огнян Минчев: Думите на Роджър Уотърс в София са опасни, той не е осведомен, тиранията на Москва е несравнима със западните му опоненти…

май 7, 2018
баце3191109ad8214e4c8df6c0c52f5c3f1e_L

Борисов пренебрегна и 6 май… Няма го и на празника на армията и честта, както отсъстваше и на 3 март и в дните на Съединението и на Независимостта!

май 6, 2018