Политика

Нечуван скандал тресе коалицията! Лесбийски организации прокарват текстове в Истанбулската конвенция, отстраняват ги – някой пак ги вкарва отново!

Нечуван скандал тресе коалицията! Лесбийски организации прокарват текстове в Истанбулската конвенция, отстраняват ги – някой пак ги вкарва отново!

САМО В ПИК! ЕКШЪН В КОАЛИЦИЯТА: Лесбийски организации прокарват текстове в Истанбулската конвенция, Борисов и Каракачанов ги отстраняват - някой пак ги вкарва

Истанбулската конвенция е на път да сътвори нечуван скандал в управляващата коалиция.

 

 

 

 

 

 

 

Докато премиерът Борисов уверил и дори настоял всички спорни текстове по искане на вицепремиера Красимир Каракачанов да бъдат изчистени, за да може да се продължи напред, се оказва, че при ратификацията терминът “джендър” и други скандални текстове ще се върнат отново.

 

 

 

 

Това твърди ПИК, като се позовава на свои достоверни източници, както в Министерски съвет, така и в Народното събрание, където конвенцията вече е вкарана лично от правосъдния министър Цецка Цачева.

 

 

 

 

По изричното искане на вицепремиера и министър на отбраната Каракачанов всички текстове за джендър-обучение в предучилищните групи в детската гради и в цялата образователна система е трябвало да паднат.

 

 

 

 

 

 

Скандално именно тези текстове са били заложени от ЛБГТ, под чиято шапка са събрани всички гей, лесбийки, бисексуални, трансджендър и интерсексуални, джендър-организации

 

 

 

Ето и какви са изискванията:
– джендър-обучение на деца в предучилищни групи и в училищата за насърчаване на нестереотипните роли на пола
– джендър-обучение на деца в предучилищни групи и в училищата за превенция на насилие, основано на стереотипните роли на пола
– повишаване на квалификацията на учителите в предучилищни групи в детските градини и училищата за въвеждане на джендър тематиката в обучението на деца в ранна възраст.
Целта е да има обучени джендър-учители за деца в предучилищна възраст. Парите за това са били предвидени за сметка на националния бюджет.
Тези и други текстове са внесени за приемане на правителственото заседание на 3 януари, за да бъдат приети заедно с Истанбулската конвенция.
Каракачанов обаче се е противопоставил с аргумента, че Истанбулската конвенция още не е ратифицирана и, че Обединените патриоти изобщо са против ратификацията.
След което по негово настояване от този документ са премахнати всички джендър-текстове, вкарани вътре по настояване на гей-организациите.
Експерти обаче напомнят, че ако бъде ратифицирана Истанбулската конвенция, всички тези текстове ще бъдат върнати обратно заедно с много други, които ще последват нейното приемане.
Именно това ще бъде и основния проблем.
От ГЕРБ вчера дадоха обширна пресконференция, на която заявиха, че разни “трети полове” и т.н. не присъствали в конвенцията.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева дори заяви, че ще направи обществена дискусия по този въпрос заедно с народните представители и всеки, който има някакви притеснения.
Интересно защо обаче, текстове на лесбийски и гей организации влизат в тази конвенция, с каква цел и защо ще се върнат, след като премиерът Борисов е наредил да бъдат премахнати.
Означава ли това, че някой зад гърба му прокарва някаква криворазбрана политика на джендър-организации, чуди се ПИК?!
ПИК

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
... ...
0
Политика

More in Политика

epa06367016 Bulgarian President Rumen Radev speaks to the media following his meeting with French President Emmanuel Macron (not pictured) at the Elysee Palace in Paris, France, 04 December 2017. Rumen Radev is on a State visit to France from 04 to 06 December 2017.  EPA/YOAN VALAT

Радев: Абсолютно основателни са исканията на транспортния бранш, ЕС води дискриминационна политика!

май 12, 2018
позорbig_myjete-dominirat-v-noviq-parlament-260889

Депутатите на най-корумпираната, бедна, изостанала и бързо умираща нация в Европа решиха: Искаме да регулираме съдържанието в интернет!

май 10, 2018
марешf431ea219f8bb02be12ca9736ced7c97_L

Марешки не искал да излизаме от НАТО, но е убеден: Русия може да ни пази по-добре, а и никой не ни е питал за влизането в Алианса!

май 8, 2018
9560bfb11a3a30f2a564b64e0e88193b (1)

Новина, която никъде няма да прочетете, всичко обаче си има логично обяснение!!!

май 5, 2018
КАРБОВСКИ20140509.gftovjvbce

Карбовски попиля Борисов след днешния му монолог: Всеки, който днес ви се подмазва на екрана и от офисите – утре ще ви рита в лицето!

май 4, 2018
НС768x432

Парламентът удари ново дъно! Депутатите спасиха привилегиите си – запазиха ръста на заплатите и не клъцнаха ваканциите си!

май 4, 2018