Политика

Нечуван скандал тресе коалицията! Лесбийски организации прокарват текстове в Истанбулската конвенция, отстраняват ги – някой пак ги вкарва отново!

Нечуван скандал тресе коалицията! Лесбийски организации прокарват текстове в Истанбулската конвенция, отстраняват ги – някой пак ги вкарва отново!

САМО В ПИК! ЕКШЪН В КОАЛИЦИЯТА: Лесбийски организации прокарват текстове в Истанбулската конвенция, Борисов и Каракачанов ги отстраняват - някой пак ги вкарва

Истанбулската конвенция е на път да сътвори нечуван скандал в управляващата коалиция.

 

 

 

 

 

 

 

Докато премиерът Борисов уверил и дори настоял всички спорни текстове по искане на вицепремиера Красимир Каракачанов да бъдат изчистени, за да може да се продължи напред, се оказва, че при ратификацията терминът “джендър” и други скандални текстове ще се върнат отново.

 

 

 

 

Това твърди ПИК, като се позовава на свои достоверни източници, както в Министерски съвет, така и в Народното събрание, където конвенцията вече е вкарана лично от правосъдния министър Цецка Цачева.

 

 

 

 

По изричното искане на вицепремиера и министър на отбраната Каракачанов всички текстове за джендър-обучение в предучилищните групи в детската гради и в цялата образователна система е трябвало да паднат.

 

 

 

 

 

 

Скандално именно тези текстове са били заложени от ЛБГТ, под чиято шапка са събрани всички гей, лесбийки, бисексуални, трансджендър и интерсексуални, джендър-организации

 

 

 

Ето и какви са изискванията:
– джендър-обучение на деца в предучилищни групи и в училищата за насърчаване на нестереотипните роли на пола
– джендър-обучение на деца в предучилищни групи и в училищата за превенция на насилие, основано на стереотипните роли на пола
– повишаване на квалификацията на учителите в предучилищни групи в детските градини и училищата за въвеждане на джендър тематиката в обучението на деца в ранна възраст.
Целта е да има обучени джендър-учители за деца в предучилищна възраст. Парите за това са били предвидени за сметка на националния бюджет.
Тези и други текстове са внесени за приемане на правителственото заседание на 3 януари, за да бъдат приети заедно с Истанбулската конвенция.
Каракачанов обаче се е противопоставил с аргумента, че Истанбулската конвенция още не е ратифицирана и, че Обединените патриоти изобщо са против ратификацията.
След което по негово настояване от този документ са премахнати всички джендър-текстове, вкарани вътре по настояване на гей-организациите.
Експерти обаче напомнят, че ако бъде ратифицирана Истанбулската конвенция, всички тези текстове ще бъдат върнати обратно заедно с много други, които ще последват нейното приемане.
Именно това ще бъде и основния проблем.
От ГЕРБ вчера дадоха обширна пресконференция, на която заявиха, че разни “трети полове” и т.н. не присъствали в конвенцията.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева дори заяви, че ще направи обществена дискусия по този въпрос заедно с народните представители и всеки, който има някакви притеснения.
Интересно защо обаче, текстове на лесбийски и гей организации влизат в тази конвенция, с каква цел и защо ще се върнат, след като премиерът Борисов е наредил да бъдат премахнати.
Означава ли това, че някой зад гърба му прокарва някаква криворазбрана политика на джендър-организации, чуди се ПИК?!
ПИК

Имаш нужда от пари? Натисни тук и получи веднага !
...
loading...
0
Политика

More in Политика

1535464884-clipboard03

Регионалният министър откри топлата вода: Има “недопустим материал” в асфалта на пътя край Своге

август 28, 2018
main_1535456423

Премиерът има ли смелост да каже – строя пътища и магистрали така, че вие се избивате по тях

август 28, 2018
лили_Павлова_бюст

Къде е била Нейно превъзходителство Лиляна Павлова при строежа на пътя – убиец край Своге?

август 28, 2018
26фг

26 годишен строи магистрала „Хемус“, на 23 е построил „Северната тангента“… Новото дете-чудо на ГЕРБ

август 27, 2018
cecka-cacheva-obsydi-promenite-v-gpk-s-iuristi-471780

Борисов опитва да се отърве от Цецка, пробутва я за посланик в Черна гора

август 27, 2018
Screen-Shot-2018-02-19-at-13.35.35

Бареков изби рибата: Да се отнемат шофьорските книжки на всички, които навършат 70 години!

август 27, 2018